Recept
Nu har jag lagat mat till i morgon.
Teriakymarinerad lax, matvete och sallad. Gör så här:
Köp färsk laxfilé, ta av skinnet och skär upp i lagoma portioner. Låt laxen ligga en timme och dra sig i marinaden- innan du gräddar fisken på mellanläget i ugnen, 15 - 20 min, 250 grader. Klar!
Matvete: Koka upp vatten med salt i en kastrull. Häll i vetet då vattnet kokar. Dosera efter antal portioner- det står förklarat på förpackningen. Låt matvetet koka i ca 15 minuter och låt svalna. Det ska serveras svalt.
Sallad: babyspenat, gurka, tomat, fetaost, oliver, rödlök och kikärtor.
Dressing: 2 msk fisksås, 2 msk japansk mörk soya, 2 tsk socker, limesaft av en 1/2 lime, 2 vitlöksklyftor (finhackas), 1/2 röd färsk peppar (finhackas). Blanda och häll dressingen över salladen.
Garnering: Strö över valnötter:-)
Teriakymarinerad lax, matvete och sallad. Gör så här:
Köp färsk laxfilé, ta av skinnet och skär upp i lagoma portioner. Låt laxen ligga en timme och dra sig i marinaden- innan du gräddar fisken på mellanläget i ugnen, 15 - 20 min, 250 grader. Klar!
Matvete: Koka upp vatten med salt i en kastrull. Häll i vetet då vattnet kokar. Dosera efter antal portioner- det står förklarat på förpackningen. Låt matvetet koka i ca 15 minuter och låt svalna. Det ska serveras svalt.
Sallad: babyspenat, gurka, tomat, fetaost, oliver, rödlök och kikärtor.
Dressing: 2 msk fisksås, 2 msk japansk mörk soya, 2 tsk socker, limesaft av en 1/2 lime, 2 vitlöksklyftor (finhackas), 1/2 röd färsk peppar (finhackas). Blanda och häll dressingen över salladen.
Garnering: Strö över valnötter:-)
Kommentarer
Trackback