Recept

Nu har jag lagat mat till i morgon.

Teriakymarinerad lax, matvete och sallad. Gör så här:

Köp färsk laxfilé, ta av skinnet och skär upp i lagoma portioner. Låt laxen ligga en timme och dra sig i marinaden- innan du gräddar fisken på mellanläget i ugnen, 15 - 20 min, 250 grader. Klar!

Matvete: Koka upp vatten med salt i en kastrull. Häll i vetet då vattnet kokar. Dosera efter antal portioner- det står förklarat på förpackningen. Låt matvetet koka i ca 15 minuter och låt svalna. Det ska serveras svalt.

Sallad: babyspenat, gurka, tomat, fetaost, oliver, rödlök och kikärtor.

Dressing: 2 msk fisksås, 2 msk japansk mörk soya, 2 tsk socker, limesaft av en 1/2 lime, 2 vitlöksklyftor (finhackas), 1/2 röd färsk peppar (finhackas). Blanda och häll dressingen över salladen.

Garnering:  Strö över valnötter:-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0