lägg på ett kål för hälsan;-)


Frossa i brysselkål, grönkål och blomkål- de skyddar mot hjärtinfarkt

Kål innehåller ämnen som stoppar åderförfettningen, så kallad askeleros. I en brittisk studie har forskare upptäckt hur ett kemiskt ämne, som finns naturligt i kålsorterna, aktiverade ett protein som hindrade kärlen att täppas igen. Så var rädd om ditt hjärta och frossa i höstens alla kålvarianter.

Grönsaker som är bra för hjärtat

Broccoli
Vitkål
Grönkål
Brysselkål
Blomkål
Pak-choi

Källa: Topp Hälsa/Topp Nytt/ BBC Health News

Percy och Lotta Nilsson- rosa hjältar!


47 miljoner kronor till bröstcancerforskningen

Jag läste en artikel om att transfetter är cancerframkallande och att kvinnor som äter mycket glass, godis och bakverk löper större risk att drabbas utav bröstcancer... Jag antar att det inte undgick någon att Percy Nilsson (chef Malmö Arena) skänkte en hel miljon kronor till bröstcancerforskningen på den direktsända Rosa bandet galan? För första gången på fem år var någon så generös och medmänsklig...

Målsättningen var att samla in 50 miljoner kronor till forskningen på två timmar under sändningstid. De fick in "bara" 47 milj men det var ett ok misslyckande. Snacka om att falla på målsnöret:-)


Löpning ger starkt skelett och starka muskler


Löpning som livsstil

Jag har kommit på namnet till mitt företag och detär klockrent! Det är hemligt än så länge;-) Jag är så inspirerad av allt jag gör- och planerar  och jag slukar information om hälsa (begreppet är stort) vart jag än kommer över den för att förkovra mig. Dessutom är det viktigt att "leva som man lär" om man ska uppnå en trovärdighet utåt och jag försöker att hinna med någon form av träning dagligen (varierad motion), äta hälsosamt och jag har nästan helt uteslutit alkohol. Jag skålade i Champagne (det bästa jag vet) i går för min mamma givetvis men det var allt. Ett glas skumpa, det fick räcka...

För mig är det viktigt med balans och har jag ätit mycket som igår så måste jag göra av energin någonstans. Därför gav jag mig ut på en skön joggingtur i skogen i eftermiddags längs den skånska (Österlén) kustremsan. Det var så vackert med det glittrande stilla havet, den vita sanden och solen som reflekterades i de färgsprakande lövträden. Det var både konditionsträning och samtidigt "mind-fullness" i ett och samma tillfälle. Löpning är bra för det är både enkelt och billigt att utföra. Ett par bra löparskor med tillräckligt stöd- och stötdämpning är A och O förstås och de kan ju kosta en hacka om man inte ska tulla på kvalitén. Mellan tusen och femtonhundra kronor får man vara beredd att punga ut.

Fördelar med löpning

. Du kan träna efter din egen förmåga och i ditt eget tempo
. Hela kroppen tränas, inte bara ben (stor muskelgrupp ger bra syresättning och förbränning) och lungor
. Stärker skelett (motverkar benskörhet hos kvinnor) och muskler
. Stärker kroppens immunförsvar
. Förbättrar konditionen snabbt och effektivt
. Ökar kaloriförbrukningen och är en av de mest effektiva träningsformerna för att bränna fett och hålla vikten
. Kroppen utsöndrar endorfiner som ger välbehag. Du blir gladare och mer harmonisk
. Regelbunden träning minskar stress

spikmattan frigör oxytycin- välbefinnande hormon


spikmatta- världens bästa sömnmedel

Min mage står på fyra hörn! Jag och min brorsa körde ner till skåne i dag för att fira min mammas sextioårsdag.
Vi åt födelsedagsmiddag på "Lottas krog" i Ystad och det var mumsigt och trevligt. Känner mig som en michellingubbe efter allt jag har stoppat i mig under dagen samt att man har suttit stilla i bilen i ca 7 timmar. Jeansen stramar och det blir defenitivt en tur i joggingspåret i morgon... Och på lördag med!

Funderar på att investera i en spikmatta; dels för att det är bra för blodcirkulationen samt att det frisätter oxytycin som är "lugn och ro" hormon. Med andra ord så är det perfekt att ligga på spikmatta innan man ska sova på kvällen... Mamma säger att det är "världens bästa sömnmedel". Värt att testa;-)

Snart lanseras GAZETT.se


GAZETT.se

Det händer mycket just nu. Man brukar ju tala om en "ketchupeffekt" då allt händer på en och samma gång. Dåjag plåtade för Tara i söndags sminkades jag av duktiga och talangfulla Mia Högfeldt och hon är på väg att lansera ett skönhetsmagasin på nätet riktat mot kvinnor: GAZETT.se.

I går blev det klart att jag ska ingå i Gazette.se expertråd tillsammans med flera kända namn som t.ex Kayo, Linda Sundblad mfl. Jag kommer att både blogga och ansvara för det redaktionella om Hälsa och skönhet (fitness/träning, kost, mental balans, personlig utveckling, wellnes, träningsmode etc). GAZETT.se kommer att lanseras den 3:e december. Spännande:-)

Min konstblogg!

Som ni vet så målar jag barnmöbler som ett sidoprojekt och jag har startat en blogg för att marknadsföra mina projekt. Tyvärr har min digitalkamera gått sönder nyligen och jag har flera objekt att fotografera och publicera:

http://www.djungleme.blogg.se

träningsmotivation

Då jag har svårt att plocka fram motivationen för att ta mig till gymmet (som i dag då jag är trött och seg) så tittar jag alltid på detta klipp. Det handlar om en far i Auistralien som tävlar i Multisporten Ironman med sin förlamade och CP- skadade son. Han alltså drar, skjutsar sin son på cykel, efter sig på en "flotte" i simningen och med sig i löpningen. Kommer inte i håg exakt HUR många gånger de har tävlat tillsammans med det är för många för att kunna räkna på fingrarna. Denne far ger alltså sin son denna upplevelse genom sig själv, snacka om ovillkorlig kärlek:-)

http://www.youtube.com/watch?v=zbXwlgjZ1oY&feature=related

redo för LIVET


Petter som jag är van att se honom:-)


BRAVO!

För nästan ett år sedan hade jag ett "breakdown" och min bror (som då bodde i London) var hemma på besök. Han hade bjudit med mig på en fest hem till sin polare och hela grabbgänget var där och festade. "Partydjuret" jag kommer dit och sätter mig och bölar okontrollerat i trappen. Jag mådde såååå dåligt och det bara brast då jag träffade min älskade bror som jag då inte träffat på länge. Petter blev såklart helt förstörd (åtminstone vill jag tro det;-) ) och använde alla medel för att trösta mig...

För att inte förstöra hans kväll med polarna tog jag tuben hem till min och min dåvarande sambos gemensamma lägenhet och går och lägger mig. Jag och brorsan möts upp dagen efter för att fika och snacka.
Då var jag lite mer samlad och efter en timme så har vi tillsammans lyckats kartlägga var skon klämmer som mest (det var en hel del punkter som behöve korrigeras). I stort, utan att bli alltför utlämnande här på internet, så upplevde jag att jag tappat kontrollen över min tillvaro och kände mig allmänt disorienterad...

"- För det första Malin, ställ dig fråga nummer ett; Går det att lösa? och är svaret "ja" så lägg upp en strategi för hur du ska gå tillväga för att lösa det med delmål för att nå dina långsiktiga mål", en enkel manlig retorik.
Eftersom att jag inte var varken "allvarligt sjuk eller hade problem med rättvisan" så var svaret på de flesta av mina frågor JA- det går att lösa! Kom på härom dagen att jag utan att egentligen "hängt med" löst samtliga frågeställningar och bockat av alla mina delmål. Resan dit har varit såpass tuff och jag har periodvis varit låg och det har gjort att jag inte varit mottaglig att njuta av mina egna framsteg. NU, då jag "kommit ut på andra sidan", starkare gladare och mer motiverad än nånsin förr- kan jag äntligen se- och faktiskt glädjas åt vad jag åstadkommit.

Och det är JAG och ingen annan (klart att jag fått stöd av min underbara familj och vänner) som fixat det som jag satt och planerade  där på cafét på Rörstrandsgatan i Stockholm för snart ett år sedan. Äntligen får jag skörda och det är jag sannerligen värd. BRAVO!

E.I.S "desikerar" kroppen visuellt


Elektro Interstitium Scanning (E.I.S)- så går det till!


E.I.S

I dag har jag gjort en spännande hälsoanalys hos Marléne Gustawsson på Optihälsa, Narvavägen 23 B. Metoden beskrivs här nedan och jag var väldigt fascinerad och tagen över hur precis maskinen uppfattade min hälsostatus.

Jag visste nämligen redan att jag har en muskelinflammation i höger axel, att mitt ena ben domnar bort emellanåt och just i dag hade jag gruvlig träningsvärk i ländryggen efter i går. Allt detta registrerade maskinen samt att jag fick en total scanning av min kropp, mina organ, blodomloppet, hormoner, BMI, hjärnans funktioner mm.

Jag rekommenderar detta varmt vidare och just nu har Marléne kampanj och behandlingen kostar 600 kr (1/2 priset mot annars). Ni kan även passa på att träffa Marléne och prata mer med henne på den årliga mässan "Allt för Hälsan" i Älvsjö.  Ring: 0705 945435, för tidsbokning och hälsa från mig;-)



Elektro Interstitium Scanning (E.I.S.) Ett analys och biofeedbacksystem som: Ger dig på  tre minuter  69 olika parametrar som visar hur dina organ fungerar .

Ger ett kraftfullt livsstilsprogramsprogram

Motiverar Dig till  förändringar

Ett livsstilsprogram som lägger stor vikt vid kost och näring

för både företag och privatpersoner.

E.I.S. är medicinskt godkänt enligt EU och används av läkare och terapeuter i Europa, USA och Kanada

Analysen tillsammans med konsultation tar ca en timme.


pusskalas!


Elvis och jag från gårdagens plåtning för Tara:-)


Massage- läkande för kropp och själ


Min första massage klient

Kom precis hem i gen efter att ha masserat min granne Anders. Han är min första klient ("kund" låter lite perverst?) och eftersom att han är massör själv så känns det befogat att ta betalt eftersom att han har kunskapen och det kritiska omdömet att avgöra om det jag gör är kvalitét eller ej. Och tydligen, till min förtjusning, så tycker han att mitt "hantverk" (för det är presis vad massage är) är värt "sin vikt i guld".

Nu ska jag sätta mig med mina penslar och färger och göra klart mitt "akvarium" (TV bänk) innan jag hälsar John Blund välkommen.

Tozer (VD Finest.se) och jag på Café Opera


jag gjorde en "Askungen"

Den här helgen har minst sagt varit mångfacitterad och den inleddes med en visit hos min pappa i min uppväxtstad Västerås. Fredagskvällen var inte särskilt "livad" och jag somnade tidigt i TV soffan. Dagen efter var mer aktiv och pappa, Elvis och jag tog en lång bensträckare Önstagryta runt. Jätte trevligt!

Väl hemma i Stockholm bar det av till SATS och vi körde ett magiskt armpass. Det var riktigt skönt att ta ut sig till max efter att ha "slappat" och ätit gott hos pappa. Kvällen kantades av glamour och jag blev bjuden av det gamla tennisesset Nils Holm på Stockholm Opens avslutningsfest på Café Opera. Eftersom jag skulle upp tidigt och plåtas för Tara (sportmode) så gjorde jag en "Askungen" och tog en taxi hem vid midnatt. Vad jag vet så tappade jag ingen glassko dock;-) Så tyvärr kommer det inte att komma en prins (tennisstjärna) på en vit häst och leta efter mig, suck!

Elvis fick följa med till Niklas Palmklints studio (Telefonplan) där stylist Bibi Persson tog emot oss. Hår och make gjorde duktiga Mia Högfeldt.  Bilderna för Tara blev kanon och jag ser fram emot att se det färdiga jobbet i januarinumret 2010.

Nu ska jag i väg och träna bröst mitt bröstpass:-)


kroppen består av 300 muskler

Visste ni att vi har 300 stycken muskler i vår kropp och 40% av vår kroppsvikt består av muskelmassa? Det visste inte jag heller innan vår anatomilektion i eftermiddag. Intressant!

Vi började dagen med två spinninglektioner efter varandra. I min spinninginstruktörsutbildning är vårt slutprov att sätta i hop ett spinningpass och leda det inför resten av klassen. Om två veckor är det min tur och det ska bli kul.

Jag var helt slut efter spinningen och lunch ovanpå det så det var med stora ansträngningar som jag höll mina ögonlock uppe på anatomin. Vi avslutade med massageteknik och masserade Gluteus, Hamstrings och Triceps Surae (vaden).

Nu ska jag på en föreläsning om ett nytt kosttillskott som lanseras på marknaden, det ska bli spännande.

kyckling, råris och rotsaker


Malins GI kycklingrätt

Jag har bjudit Alex och Cathrin på middag i kväll och vi avnjöt en riktigt god GI måltid i hälsans tecken. Alex är alltid så himla gullig och bjuder mig ofta på fika och luncher och det är trevligt att få bjuda tillbaka i bland.

Vi körde ett hårt benprogram (det kommer inte att bli en "picknick" att köra två spinningpass efter varandra i morgonbitti i skolan)och åkte efter det direkt hem till mig och åt.
Vi hade en väldigt trevlig kväll och jag slogs av hur mysigt det faktiskt är att ha middag hemma.-)


Malins GI kycklingrätt


*Currykryddad kycklingfilé stekt i teflonpanna

*råris eller matvete

*kokta rotsaker

*sås på mini créme fraiché och thaisås som serveras kyld

*omelett som placeras på toppen av rätten

En av mina uppdragsgivare


"Den bästa träningen är den som blir av"

Vi har gjort studiebesök på olika friskvårdsanläggningar och redovisat dem i dag. Några tjejer besökte "Body Joy" som ligger ute på Värmdö och deras slogan är; "den bästa träningen är den som blir av", hur mer sannt kan det bli?

Nu ska jag möta upp några klasskompisar för att sätta i hop vår musik för det spinningpass som vi snart ska redovisa. Med andra ord så är jag inom kort en fullfjädrad spinninginstruktör;-)

Min bokare ringde från min agentur och bekräftade min plåtning för Tara på söndag. Vi ska göra ett sportmode reportage och det är bilder som kommer att vara perfekta för min portfolie. Det blir med andra ord lugnt på lördag.

Innan kvällens träningspass ska jag snabbt utbyta några ord med fotograf Francesco Valentino angående ett jobb. Francesco är en riktigt duktig modefotograf som jobbar med LA som plattform: http://www.francescovalentino.com

fridfullt


Det skedde nog medans jag sov...

Jag är jätte trött och ska alldeldes strax sova och det borde ha varit läggdags för länge sedan. Jag tränade rätt sent. Alex var schysst och hämtade upp mig här hemma så att jag slapp stressa i väg som jag brukar till gymmet.
Det blir i regel rätt tight för mig eftersom jag kämpar med att hinna med min hund emellan alla åtaganden; skola, modelljobb, målning, hemmet och andra "måsten". Jag har nästan alltid "dåligt samvete- light" för Elvis. Vill ju inte att han ska komma i kläm för allt annat som står i vägen. Ska man vara helt uppriktig så är det otroligt egoistiskt att skaffa en hund för sin egen skull. För det är ju knappast för hundens?

Det är tur att jag inte har pojkvän att försumma. Det hade jag inte hanterat just nu. Men det ena genererar det andra. Man har ju en förmåga att fylla sin tid med en massa aktiviteter om tillvaron tillåter det. Jag gillar ju också att hålla mig sysselsatt men jag är faktiskt inte emotionellt frustrerad. För ett tag sen skulle detta varit ett uttryck för en klyscha men just nu trivs jag faktiskt med att vara single. Trodde faktiskt inte att jag skulle höra mig själv säga det med tanke på hur jag har sörjt min seperation med mitt livs kärlek. Men nu har faktiskt livsglädjen och harmonin smygit sig tillbaka. Vet inte hur eller när. Det skedde nog medans jag sov...


Jag och min träningspolare Alex


En kropp att döda för


Naomi tränar varje dag!

Åldern är inte en supermodells bästa vän och Naomi Campbell 39 år och gammal i gemet- avslöjar i det nya numret att ELLE att hon tränar varje dag för att hålla sig i form. Dessutom rekommenderar hon att kolhydratsladda på dagen och enbart äta proteiner på kvällen. Men om hon bara fick välja ett enda tips att ge, skulle det vara att "dricka mycket vatten" (självklart då männiksokroppen består av 80% vatten).

Om jag hade fått komplettera hennes "lista" så skulle jag lägga till sömn. Jag har sovit dåligt några nätter och genast syns det i ansiktet då små fina linjer kommer fram runt mun och ögon. Sen, för den beryktade våldsamma modellen så är säkert samhällstjänst ett effektivt sätt att bränna kalorier på. Åtminstone bränner det ens rykte;-)

Jag som är inne i en riktigt bra träningsfas måste erkänna att då jag läser artiklar som denna- blir jag inspirerad att träna ännu hårdare än vad jag redan gör. Inte för att jag är någon "supermodell"- långt i från men jag klarar mig helt ok. Denna vecka har jag tre bokningar och det är mer än godkännt för en modell i min ålder.

Nu ska jag ut med Elvis på en rask promenad och efter det ska jag till gymmet och köra axlar för kung och fosterland.

Vaccin mot svininfluénsan

Min väninna ligger och beklagar över sin arm som gör ont och värker efter en vaccinspruta för den härjande svininfluensan. Hon tog den i jämtland och den kommunen har köpt upp all vaccin de kan få tag i. Så nu har kommunen vaccin till hela jämtlands. Efter påtryckningar av hennes mamma så går hon med på att ta sprutan, trots att hon tror att hon redan haft influénsan...

"- Ja, på Hitlers tid så gjorde folk saker i "god tro" genom att gå in i gaskamrarna", sa min väninnas syster. Där stod man och köade för vaccinet likt judarna gjorde för att få "duschade", återberättar väninnan för att beskriva hur jämtlänningarna står och köar efter vaccinet utan att kritiskt ta ställning till biverkningar eller annat. Dramatiskt värre kan man tycka? Men på nåt sätt förstår jag min vänninas association... Masshysteri efter att denna svininfluénsa ha brytit ut i Sverige.


Kan du lita på något som blöder och lever samtidigt?

Avslutar en mycket trevlig och varierad helg med inslag av både sociala-, träning och kreativa aktiviteter. Dessutom har flera intressanta öppningar yrkesmässigt uppdagat sig och det positiva flow som infann sig i början av dennna vecka verkar hålla i sig. Finns det någon "flow-meterolog" som kan urskönja vad som komma skall? Horoskop är inte rilktigt min grej, känns alltför tillförlitligt med astreonomer att göra till någon form av "mentor/ledstjärna"...

 Kom nyss hem från gymmet efter ett hårt armpass. Det är lustigt, jag lär mig aldrig, Kände mig lite trött och hängig trots att jag inte varit ute och festat i går kväll. Inte för att det hör till vanligheten att jag gör det, i fredags kan jag betrakta som ett undantag.  Då blev det rätt många glas vin och huvudet var inte riktigt på plats i lördags morse.
Hursomhelst, efter att ha konfronterats med att det är "den veckan i månaden"; M.E.N.S. så avpoliterades alla frågetecken omdelbart. Komiskt, jag har haft mens i 25 år och har fortfarande noll koll? Lite lustigt faktiskt...

Passet gick bra i lallafall och jag sa till min träningspolare Alex; " hur kan du lita på något som lever och blöder samtidigt?", det är inte jag som har kommit på det citatet, men det är en kul frågeställning. Han skrattade och refererade till någon Tv serie som han hade fått samma citat levererat i från. Kommer inte i håg alls vilken? Men men...

Nu ska jag laga en kycklingsoppa a´la Malin och varva ner med lite anatomilära:-)


Tankvärt...

"Livet består inte av att vänta ut stormarna. Det handlar om att lära sig dansa i regnet"

The Secret


Du får det tillbaka det du ger

"Forumtid" har vi just nu. Sitter på skolan och bloggar efter att börjat denna torsdagsmorgon med Svenska Kommunikation. Efter denna håltimme så är det lunch, massageteknik och avslutningsvis Hälsa i samhället.

Jag vet inte om ni har läst boken- eller sett filmen "The secret"? Den handlar om hur energier styr vår mot- eller välgång. Som alltid bör man ta det som informeras med en nypa salt och kritiskt granska budskapet. Vilka belägg finns det egentligen för det som sägs, fakta och säkra källor? Hursomhelst, grundidéen till The Secret köper jag till fullo! "Att du kan påverka dina omständigheter genom mental styrning"...

T.ex så om du känner dig negativ och tänker problemorienterade tankar så kommer du också med största sannolikhet attrahera negativa ting (P-boter, inkassokrav, sjukdomar, arbetslöshet ect). Parallellt med att du skapar dig sämre sociala förutsättningar. Det är ju logiskt; "vem vill hänga med en lipsill?"

Och tvärtom! Utsrålar du positiv energi så får du ett trevligt bemötande av din omgivning och bra saker kommer till dig. "Människor generellt attraheras av hur andra personer får dem att känna sig", det är det man förälskar sig i. Jag kan ta mig själv som ett bra exempel. Under en lång och sammanhängande period har jag kännt mig ur gängorna. Faktiskt inte alls likt mig?! Jag är en löjligt grundpositiv människa och har en oerhört kort återhämtningsperiod vanligtvis (reser mig upp snabbt då jag faller). Men nu klarade jag inte riktigt av att gå riktigt upprätt med rak rygg, symboliskt uttryckt;-)

Med ens slutade min bokare att ringa från min agentur (normalt sett brukar jag göra ett jobb i veckan), mina vänner var inte lika bra på att återkomma som de brukar (kul att prata med en monotomt tuggande kylskåp), räkningarna hopade sig och energin tröt till träning och annat som jag gärna positionerar långt fram i tillvaron för att må bra. Men så, fån ingenstans, vaknade jag upp ur mina geggiga dvala och kände mig glad som en lärka?!

Denna vecka har jag redan fått två modelluppdrag (det ena i LA och det andra för Aftonbladets söndagsbilaga), fick blomsterbud i går, har haft super bra möten ur både ett kort- och långsiktigt perspektiv, mina vänner och familj är helt fantastiska, ett saknat plagg kom fram och skolan känns mycket roligare och mer genererande, med andra ord- det är inget bullshit att hjärnan och det du utsrålar påverkar det du attraherar. Tänk på det;-)


Intervju med PT Anders Hellquist om Delta Gym

Jag och Peppe har besökt Delta Gym på Helsingegatan i Stockholm. Delta Gym var förr kännt som ett "byggargym" men har sedan ombyggnationen 2005 blivit mer och mer användarvänligt för motionärer. PT- Anders Hellqvist, beskriver sin arbetsplats som ett form för expertiser i en förenad kommunikativ träninsmiljö.
 
1.Organisationen?
 
Delta gym (AB) är ingen kedja, vilket som från början var planen- att öppna upp flera gym både i Stockholm och i andra städer. De satsar istället på kvalitét istället för kvantitét. Det är ca 3-4 driftanställda beroende på säsong och rullians.
 
2.  Målsättning med verksamheten?
 
Återanknyter till ovan. Målsättningen var som sagt att från början expandera verksamheten till fler anläggningar men erbjuder istället extremt hög kompetens under ett och samma tak.
 
3. Arbetar preventivt eller promotivt?
 
På denna fråga svarar Anders: "Både och! Delta arbetar med att förebygga skador; att "träna med huvudet", som motto. Men det finns en hel del äldre människor med en hel del "repor i lacken" som tränar för att överbygga dessa..."
 
4. Har man med filosofisk, teoretisk-/strategisk eller praktisk friskvårdsverksamhet/kompetens (eller kombinera)?
 
"Lite av allt möjligt"; gymmet är som ett konskaps/expertis forum för PT, Naprapater, en av Sveriges bästa idrottsläkare (Dan Lejonvall), samtalsterapheut och sömnforskare och till och med en präst!
 
5. vilka är deras målgrupper (samhälls- organisation, individ)?
 
Delta är som H&M, det finns något för alla. Både individer i spridda åldrar, motionärer som elittränande, privatpersoner som olika representanter för olika företagskonstallationer som ombesörjer sin friskvård på Delta.
 
6. Antal anställda? utbildningsnivå?
 
samtlig personal har många års erferenhet och mångbottnade erfarennheter av träning- och hälsa. Det gör kompetensen mer dynamisk och bredare än om alla utbildat sig inom samma utbildningsenhet som t.ex SAFE eller PT Skolan.
 
7. Verksamheten utformning?
 
Gymmet består av fria vikter och maskiner med ett mindre utbud av motionsredskap och pass.
 
8. Marknadsföring?
 
Mun till mun; "wort of mouth", som de sulle sagt i Storbrittannien... So to speak.
Dela använder även branding och sponsring som två viktiga marknadsföringsverktyg.
 
9. Utvärderas verksamheten kontinuerligt?
 
oklart?
 
10. Finans?
 
kaféverksamhet och betalande medlemmar. Ett årskort kostar 3900 sek/år
 
11. Kommunikation med ledningen?
 
Personalen har bra kommunikation med företagsledningen samt är i sin tur lyhörd inför kundens önskemål.
 
12. Planer för framtiden?
 
"Hemliga";-)
 



Studiebesök på Delta gym

Dagen började med ett studiebesök på Delta gym på Helsingegatan. Vi (jag & Peppe) intervjuade Anders Hellquist som är personligtränare och massör sedan många år tillbaka på Delta. En "gammal PT legend" kan man nästan kalla honom för;-) I skrivandets stund ska jag sätta mig och knåpa i hop sammanställningen.

Efter mötet mötte jag upp Alex på SATS Sportsclub och det blev ben för hela slanten och jag kommer med all sannolikhet att ha pruttont i mina Hamstrings och Gluteus i morgon. Sexigt att vagga fram som en döende anka? Njaej, inte direkt kanske men effekten av träningen kommer först senare... Med all sin "sexighet" eller vad det nu resulterar i? Det är väl upp till betraktaren att avgöra...

Lunch inmundades på "Bara Vara" på Drottninggatan och jag åt grillat lammspett med Cous Cous samt grönsaker. Det var mycket gott och låg absolut i linje med min GI livsföring som jag sedan i måndags har anammat.

Jag avrundade min aktiva förmiddag med en promenad med Marléne Gustawsson som bland annat är Näringsexpert på Aftonbladet- och Expressens "GI viktkoll". Det var vårt första möte och jag upplevde det som om vi hade många gemensamma nämnare och ungefär samma ideologi kring hälsa och vad det står för. Ett mycket kul och spännande inslag på en annars redan bra dag:-)

Komplettera gärna kosten med B vitamin 12 och CLA

Ju mer muskelmassa du har på kroppen destå mer energi förbrukar din kropp. Hyfsat logiskt om man sätter teorin i ett praktiskt sammanhang; självklart är det tungt för kroppen att släpa runt på tunga muskler. Mer än dallrigt fett. Därför är det för mig och de flesta styrketränande personer en primär ambition att omvandla fett- till muskelmassa...

En annan sanning är att "fett bränner fett". Ett vanligt fel som förekommer vid försök till viktreducering är att man äter för lite fett och viktenkurvan stagnerar. Därför är det ypperligt att tillsätta kroppen fleromättat fett som i tex fet fisk som lax. Personligen brukar jag komplettera min kost med CLA kapslar för att underhålla min förbränning. CLA ska man dock helst inte inta under för lång tidsperiod. Utan som nu, då jag går på en mer stram diet så är det perfekt för en 10 veckors period- som är mitt mål.

Dessutom intar jag B12 som är en vitamin som kroppen ej kan tillgodose sig på annat sätt än i konstgjord form.


Lillsved vann volleyballen för första gången sedan 1985, historiskt!

Varje år så arrangeras en kamp mellan idrottsfolkhögskolan Bosön (som säkert alla känner till?) och den folkhögskola som jag själv studerar vid- Lillsved. Det här året vann Lillsved! Så jäkla kul, eftersom det var senast 1985 som Lillsved vann senast. Det var alltså "inte igår"- so to speak;-)

Dagen började med en föreläsning av David Lega som är coachar/föreläseri personlig utveckling, pluggar sista året på juristlinjen och är föredetta elitsimmare och har tävlat i handikapp OS. David är nämligen rullstolsbunden och född helförlamad men kan i dag leva ett funktionellt självständigt liv.

 David är en väldigt inspirerande och engagerande talare samt otroligt underhållande! Det roligaste var då David återberättade när han "sprang" Göteborgsvarvet (han är göteborgare) och tog sig runt halvmaran på två timmar drygt (kommer inte i håg hans exakta tid) och detta gjorde han pga en vadslagning på fyllan. Han och hans polare satt och krökade och "glömde bort" Davids handikapp och vips hade han ingått i ett vad om att han skulle ta sig runt Göteborgsvarvet på en viss tid. Det var ju hur kul som helst:-)

Att införa en ny vana och ändra ett beteende

Vi har som uppgift i skolan att under en längre sammanhängande period ändra ett beteende. Jag som har ätit mycket godis på sitone bestämde mig för att utesluta just raffinerat socker ur min kost. Då man tar bort en vana så är det effektivt att införa en ny för att det inte ska bli "tomt".

jag bestämde mig för att under en 10 veckors period addera mer protein till min kost och dessutom sätta fart med styrketräningen. Jag och "Alex" började i dag med att träna rygg och vi kommer att träna de olika muskelgrupperna uppdelat på fem dagar i veckan. I morgon är det axlar på schemat.

Nu har jag precis ätit 2 stekta ägg med lite fullkornspasta som återhämtning efter träningen. En dusch på det här och jag kommer att sova som en prinsessa:-)

mer faktabaserad blogg?

Som ni märker har jag inte haft inspirationen att skriva på sistone... Har haft så mycket med skola och annat att pyssla med. Eller jag vet inte exakt varför motivationen tryter emellanåt? Men jag tänkte ändra på det och skärpa till mitt fokus och symboliskt uttryckt "vässa pennan" åter i gen.

Funderar på att skriva bloggen mer faktabaserat och samla allt matnyttigt som skrivs om hälsa under en vecka och synka det med min utbildnin och mina egna upplevelser. Vad tror ni om det? God natt!


RSS 2.0