Skaldjur


Ännu fler fotojobb:-)

Jag fick precis ett samtal till från min bokare om nästa torsdag den 7:e maj. Vad det är får jag inte avslöja men det är bra pengar, så mycket kan jag säga i alla fall. Kul att det rör på sig! 

Jag och Elvis åt lunch med Caroline Dorgert i dag på Non Solo. Jag valde en skaldjurssallad och den var "sådär". Jag gillar inte blaskiga salladsblast. Det smakar marsvin!  Och det var Stockholms minst godaste och dyraste sallad ( 115 kr ). 

Dramatiskt...


Blod, svett & tårar

Nu är min flytt snart avklarad. Skönt! Man får dock bra med motion av att böka runt med kartonger och dylikt. Bra förbränning om man nu ska tänka utifrån ett hälsoperspektiv. Jag flyttar från "huset som gud glömde" då det kommer till planlösning och det finns ingen hiss till min trappuppgång. Däremot finns det en i trapphuset brevid och man kan gå genom en gång på vinden och komma ner i det andra trapphuset. Och på så vis använda hissen....

Därför anlitade jag flyttfirma istället; Svenska Flytt AB och de debiterar 750 kr /timme och minimum är 4 timmar. Så med andra ord har jag betalat 3000 kr för deras tjänst. Å andra sidan så kostar det en slant att hyra lastbil och jag lovar att det det hade inte hade stått i paritet med besväret. "Blod, svett och tårar"; hade flödat hej vilt om jag hade valt att baxat med detta på egen hand. Nu är det endast lite städning som väntar i eftermiddag och sen är jag klar, skönt:-)

Detta jobb har Ewfa stylat


Modelljobben strömmar in:-)

Jag har världens gulligaste och bästa bokare på Zapmodels som heter Micaela. Hon anstränger sig verkligen för att få ut mig på marknaden och nu är jag bokad på ett till jobb på tisdag för Aftonbladets bilaga. Jag ska jobba med min Ewfa Löpp som är helt underbar och jätte duktig stylist. Vi har gjort många jobb tillsammans genom åren. Kul!

Det är kul att  jobben strömmar in för då är det lättare att hålla sig ajour och inte "glömma bort"  att man är just modell. Annars är det lätt att det slinker ner en chokladbit här och där och då blir det "panik" då man plötsligt blir bokad på jobb om man inte känner sig i form. Det är inte kul.

Tisdag...


Gäsp!


Trött...

Jag sitter på jobbet och försöker att komma i gång med min arbetsdag. Det går "sådär" och jag undrar varför jag lider av denna kontanta trötthet? Det enda jag vill är att slappa i soffan framför nerladdade avsnitt av "LOST" , mysa och sova. Finns det något som går upp mot det?

Dock så har jag massor av åtaganden att göra och jag har inte utrymme för att bara ligga. Bland annat så ska jag flytta och den uppgiften känns som ett tungt ok att bära på mina axlar. Hela kvällen måste jag packa och dona. Usch, jag ser inte fram emot det...

Plåtningen gick bra

Plåtningen för Tara gick bra och den var inte alls så läskig som jag hade förväntat mig. Jag hade förvisso bikini (en väldigt liten baddräkt) men en orange chiffong klänning över. Så det var inte så utlämnande som jag hade förfasats över. Vilken lättnad:-) Teamet älskade förstås hjärtekrossaren Elvis och han kommer också vara med på bild. Men tyvärr får han inget gage...

Nu har jag ätit en försenad GI lunch  med biff och bambuskott. Gott! Jag var utsvulten efter fotograferingen eftersom jag inte hade ätit något innan. Jag ville att magen skulle vara så platt som möjligt. Mr X sa att han aldrig förr sett mig så "krigsmålad" som i dag. Visst, det var rätt mycket make men snyggt. Bilderna kommer att bli jätte bra och tidningen kommer ut i början av juni.

... endast proteiner

Den här dagen är fantastisk! Vilket väder vi har fått:-) Jag sov riktigt länge i morse... Givetvis var jag ute med Elvis tidigt men efter han rastats så kröp jag ner i sängen igen och drog mig riktigt länge. Det var så himla skönt och kändes riktigt lyxigt.
Jag och Mr X åt en härlig brunch på Kvarnen och Elvis fick snällt ligga i väskan under bordet medan vi åt.
Behöver jag påpeka att jag endast åt proteiner? Jag bävar för på måndag, uhhh! Tack och lov för Adobe:-)

Nu har jag precis gått en rask powerwalk och ska svepa en proteinshake. Det blir endast flytande föda nu under kvällen.
Shit, vad man utsätter sig för lidande. För att ta en bild. Som hela sverige kommer att kunna ta del av. Borde jag tackat nej till det här uppdraget? Jag vet inte... Förhoppningsvis är jag i sämre form i mitt huvud än vad jag är ur en objektiv synvinkel...

I kväll ska vi ha en mysig och lugn kväll. Om en timme börjar Expedition Robinson, det vill jag inte missa! Vi laddade ner alla föregående avsnitt och jag och Mr X sträck tittade på fyra avsnitt i går kväll. Jag tycker faktiskt att TV4 har fått till årets Robinson riktigt bra. Både då det kommer till deltagarna (starka personligheter) och programmet är klippt jäkligt snyggt. Well done!

"Trötthets-psykos"

Jag har drabbats av en "trötthets-psykos"; undra just varför? Jag har gått och lagt mig i tid varje kväll (runt 22.00) och stigit upp runt sju på morgonen för att rasta Elvis. Det känns ju ändå som en sund sömn rytm och så här trött som jag är borde jag inte vara... Eller? Man brukar ju tala om "vårtrötthet" osv... Men borde man inte bli pigg av lite sol och värme? 

Ångest

Min modellbokare ringde nyss och informerade mig om att jag ska ha bikini (med en tunika över förvisso) på omslaget till Tara på måndag. Ångest! Jag kan säga att jag inte alls är i bikiniform! Inte det minsta! Hjälp, det får bli flytande föda hela helgen from i eftermiddag. 

Säg mig, varför är man så jäkla lat i bland? Om jag bara hade tränat regelbundet sedan då jag fick beskedet om Tara så hade jag varit hur fit som helst vid det här laget... Men nej då, istället för att jogga har jag legat och slappat i mysbyxor framför TV:n i soffan... Det kommer jag att få sota för nu. Fan också!

Fransar och transparent


Militärjacka


Armband


Har säkert gått upp en klädstorlek

Jag surfade in på Asos.com och "vårfyndade" lite. Köpte bland annat en  militärkavaj som jag spanat in sedan länge och nu var den på rea för 25 Pund:-) Det är aldrig fel med bra priser. Beställde hem en cool top med fransar på och den känns super rätt i vår. Usch, jag har lite små ångest för min plåtning för Tara på måndag.

 Det känns som om jag har gått upp en klädstorlek. Jag har svårt att motivera mig att träna på sistone. Inte bra...

I bland blir man trött och måste sova...


Bus, lek och kokt korv

Det har blivit tradition numera att starta dagen med bus, lek och kokt korv i Björns trädgård på Medborgarplatsen. Elvis älskar att springa omkring där och en dag som denna, då det är varmt och soligt, är det full fart på honom.
Han studsar upp och ner mellan trappavsatserna. För honom är det en akrobatisk utmaning att ta sig upp för ett trappsteg. Det är inte så lätt då man bara är 10 veckor men han utvecklas för varje dag som går. 

Om bara några veckor kommer det att vara dags att börja sätt gränser. Då kommer han att vara riktigt tuff gissar jag... Den här rasen är inga "mjäk- hundar" direkt.

Mysig start på dagen

Denna dag började med en mysig start och jag och Mr X tog en tidig morgonpromenad med Elvis. Elvis kan så klart inte gå särskilt lång men då får han åka med i min träningsväska. Vilket han verkar tycka om.

Vi promenerade till Nytorget och åt frukost på en mysig uteservering och Elvis fick en korv från "sju- elvan" (utan bröd och kryddor) och slukade den glupskt. Precis som om han aldrig hade fått mat tidigare. Sen "landade" vi på kontoret; jag bakom datorn och Elvis snusandes under mitt skrivbord. 

Kristina & Jag


Livskvaliét...


... sail away

Jag är så himla sugen på att resa i väg en vecka till ett varmt land. Det hade varit så skönt att bara få sova, sola och äta gott  under några dagar och inte tänka på något som har med ansvar att göra. Låter ju lite motsägelsefullt då jag precis har köpt en hund, jag vet:-) Men han får gärna följa med... Inom EU går det rätt lätt att resa med djur.

Kycklingfilé med rotsaker

Jag har precis avnjutit min lunch; det blev kycklingfilé med rotsaker, tillagade i ugnen. Som sås rörde jag ihop mini cremefraiche med chilisås. Nyttigt men jätte gott:-)

Elvis och jag på väg hem:-)


Kärlek vid första ögonkastet!


Vår Volvo C70:-)


Den lutande skrapan i västra hamnen

Vi har haft en otroligt mysig dag. Efter brunchen i förmiddags tog vi bilen in till Ystad och stannade till på djuraffären Arken och shoppade sele och koppel till lille Elvis.

Eftersom att solen sken så cabbade vi ner då vi körde in till Malmö. Jag hade möte inne i centrala stadsdelen. Men efter det körde vi ner till västra hamnen och satt och fikade vid bo 01 och satt och njöt i vårvärmen. Precis i närheten av Turning torso - den lutande skrapan vid hamnen. Imponerande byggnad.

Nu har vi precis avslutat en mumsig GI middag med rotsaker och grillat kött. Ett glas rött vin har också slunkit ner. Men det är bara nyttigt. Med ett glas.

Morgonpromenad på stranden

Det skånska landskapet är fantastiskt! Jag älskar allt med skånes fauna och jag får en otroligt varm "hemma känsla" då man från Markaryd tar av mot Hässlehom och landskapet sakta men säkert börjar förändras- ju längre söder man kommer...
De mysiga lite trollska alléerna med de typiska pilträden, de gula rapsfärlten, vallmo (inte nu dock), åkrarna med små söta bondgårdar och bokskogarna. Och för att inte glömma havet!

Efter sju timmars bilfärd kom vi äntligen fram till mamma & Unos hus i Nybrostrand, en mil utanför Ystad. Klockan hade passerat midnatt och vi var vimmelkantiga av trötthet. Bilen, hade milt uttryckt "gått som på räls". Jag har nog aldrig kört en mer komfortabel bil än Volvo C70? Den har en relativt tilltagen kaross (säkerhet) men upplevs extremt smidig och lättmanövrerad. Ni som inte har provkört en Volvo C70... Ni måste GENAST pröva! "Marsch pannkaka!";-)''

Efter lite god ost, ett glas rött och trevlig samvaro med mamma & Uno tackade vi för oss och tultade ut till gäststugan. Jag tror inte att jag hann mer än att lägga ner huvudet på kudden innan jag somnade...

Vi vaknade relativt tidigt (runt 09.00 ) och bestämde oss för att ta en morgonpromenad på stranden, 200 m från huset:-)
Vi tog med "Tekla" ( mellan schnauser) och knallade drygt en timme längs kustremsan. Efter den promenaden var vi super hungriga och har nu ätit en lång och välförtjänt brunch. Livet skulle kunna vara sämre än vad det är just nu. Här nere är det sol, hur är vädret i Stockholm?

Gert Fylking- en ikon och språkrör för den rosa träningsoverallen:-)


Flåsa i rosa:-)

Jag är helt inne på FÄRG i vår och från att tidigare varit väldigt buden till traditionella basfärger som svart, vitt, grått, denim, khaki och militärgrönt, så är de nya favoriterna pasteller som ljusrosa och ljusblått. Man blir glad av färg och det ger i sin tur en massa energi:-) 



Volvo C70


Fredag hela veckan

I dag känns det som det kommer att bli en bra dag:-) Jag hade fått blommor av min arbetsgivare då jag kom till jobbet, bara en sån sak! En riktigt fin start på dagen och en fantastisk start på en efterlängtad helg. Jag och min väninna Kristina ska köra ner till skåne och hämta hem min efterlängtade hundvalp. Jag ska bli matte:-)

Det blir inte bara nöje nere i skåne utan jag ska även göra ett fotojobb under helgen. För vilken uppdragsgivare kan jag tyvärr inte avslöja i detta skedet. I promise to tell you later;-)

Volvocars sponsrar med en C70 cabroliet. De är mina "gamla vapendragare" och jag är ambassadör för dem. Jag har lovat att lägga upp riktigt fina bilder i bloggen från vår "roadtrip".

Jippieee!


En toppen dag:-)

I dag känner jag mig full av energi! Promenerade 90 minuter innan jobbet, sprang in i en gammal god och saknad vän från "förr" på vägen till kontoret, klappade en 11 veckor gammal Amstaffvalp "Tore" (så ljuvlig!), ser fram emot ett spännande affärsmöte i eftermiddag och ska köra spinning på lunchen... Kan det bli mycket bättre?:-)

"Urban Turban" istället för MQ´s "Urban Love":-)


kan rekommenderas varmt vidare:-)


Inte utan min Equlaizer...

Jag har på rekommendation från Emma köpt en fantastiskt bra foundation "Equlaizer" från Etée Lauder.  Jag har insett nu att jag måste börja använda lite "finlir" för att se snygg ut med tanke på min ålder. Visst, jag ska inte göra en höna av en fjäder... men jag märker faktiskt av strukturförändringar i hyn och det vore nog bra att börja med regelbundna ansiktsbehandlingar (AHA), vitaliserande C-vitaminskrämer och absolut inte sola. Jag har även blivit lovad en tandblekning av en väldigt snäll person:-)

Upptagen kvinna

I dag har jag massor av punkter att bocka av på mitt schema. Tyvärr uteblev lunchträningen och det var åtminstone tur att jag promenerade till jobbet i morse och det ska jag även göra hem. Dessutom har mitt kostupplägg för dagen funkat sådär och jag sitter fortfarande och knaprar på min frukost framför datorn. Vilken förtappad varelse jag är:-)

Jag ska ner till skåne i helgen och hämta hem lille Elvis ( Engelsk Staffordshire bullterrier) 9 veckor och det är mycket att förbereda inför det. Min flytt börjar närma sig med stormsteg och jag har även börjat att få en del löpande beställningar på konstprojekt. Toppat på detta så ligger det en hel del annat jobb under ytan och puttrar. Det är mycket som är på gång och det är bara kul:-) Tara fotograferingen äger rum nästa vecka och jag måste vara i form tills dess men det är inga problem, det ska nog gå bra.

Respektera andras tid annars kan det svida;-)


Tidsoptimism en tvångstanke

" Den som aldrig kommer i tid lider sannolikt av ett tvångsmässigt beteende som är extremt svårt att ändra på ", det menar fd överläkaren Werner Silfverskiöld som granskar fenomenet i boken: " Är du punktlig, lille vän?" 

Då jag i olika möjliga sammanhang (anställningsintervju som exempel) absolut måste hålla fram en dålig egenskap hos mig som eventuellt skulle kunna drabba arbetet så brukar mitt svar vara; "- tidspotimist!", vilket till stor del ligger nära sanningen.
Jag "gillar" att komma några minuter försent. Det känns nästan konstigt om jag är, som i morse, exakt i tid. Stört, eller hur?:-)

Att alltid vara opunktlig är ett komplext beteende som tydligen bottnar i miljö, uppväxt och uppfostran. Detta utvecklas i de mest olyckliga fall till en tvångsneuros där det viktigaste blir att ständigt vara sen...

Så rubbad är inte jag. Jag är uppvuxen i Västerås (aktiv trygg idrottsstad), min familj har och även hade sunda normer och moral och jag blev inte "tappad i golvet" av en sköterska på BB (vad jag vet?)

Källa: Aftonbladet Kropp & Hälsa, Dagens medicin

sofiaakerman.com


Tjejer som skadar sig själva

Jag hämtar inspiration till bloggen dagligen från olika forum. Det är nästan ett måste om jag ständigt ska spotta ur mig tips, råd och rön om detta område. Tyvärr vaknar jag inte ständigt upp i ett rosa transparent moln, osandes hälsa:-)

Destruktiva människor intresserar mig. Ofta högpresterande "duktiga" personer (majoritet tjejer) som tar ut sin ångest på sig själva genom olika metoder; anorexi, vissa skär sig, droger, alkohol, listan kan göras lång...
Just i dag läste jag en artikel om Sofia Åkerman som har skrivit boken "För att överleva - om självskadebeteende " utgiven på Natur & Kultur. 

Boken riktar sig till anhöriga till människor som skadar sig själva med konkreta tips om hur man hjälper någon med det beteendet. Att drivas av destruktiva beteendemönster är komplext eftersom att det är svårt att få vård. Det kan ofta handla om flera skadliga parallella mönster som går in i varandra och det blir lätt att man "faller mellan stolarna" som patient.

5 sätt att hjälpa självskadare

1) Använd hellre morot istället för piska. Uppmuntra och bekräfta de beteenden som är bra.

2) Ge inte självskadan vare sig extra positiv eller extra negativ uppmärksamhet.

3) Sträva efter att reagera vänligt men bestämt.

4) Behandla sår som den anhöriga orsakat själv på samma sätt som andra sår.

5) Vårda dig själv så att du kan vårda ditt barn eller din anhörig.

Källa: Metro



Kommunikation:-)


En livsåskådning från en konstnärs synvinkel

Ibland kan man ifrågasätta sin tillvaro, sitt livsmönster... Varför går jag upp och gör samma sak dag ut och dag in? Vad det än må vara... Är det vad jag egentligen vill? Stiga upp för att gå till det där kontoret, verkstaden, klininken för att följa konventionen. " För att göra rätt för sig ", som är så typiskt svenskt; Att inrätta sig i ledet och känna samhörighet med alla andra runt omkring mig.

En konstnär (Povel), hämtat ur en Wallander rulle; " - Min son, alla människor har sin tavla. Även om du inte gillar den så är den din. Ditt liv. Jag önskar att jag någon dag skulle vakna upp och låta en färgklick, eller någonting annat leda mig till att välja att måla ett annat motiv... Vad som helst; ett barn, en hund eller en bukett rosor. Men trots det målar jag alltid samma jäkla landskap... ", tänkvärt. Det är hälsosamt att ifrågasätta:-)

Högtryck!

"Fixa biffen med biff";-) Jag sitter i skrivandets stund och äter grillad rostbiff med endast lite råkost till. "Deff", strikt kost med knappt några kolhydrater. 

I dag körde vi ben (det känns redan i rumpa och lår) varvat med mage (alltid), triceps och bröst. Det var ett bra pass på exakt femtio minuter. Intensivt! Högtryck! Precis som det ska vara om du vill skapa bra resultat.

Det finns inga sunda genvägar


"Ljusskygga metoder i Hollywood"

I dag tränade jag cirkelträning med fokus på rygg, axlar och mage. Det blev powerwalk både till och från gymmet och med "kaffestopp" på vägen dit- för att vakna till. Jag insåg att då jag stod och körde framsida axlar framför spegelväggen på¨gymmet att jag verkligen måste sätta fart med träningen ( jag såg blek och slät ut). Särskilt nu då jag har en del fotobokningar på gång. ..

Då man jobbar som modell är man  endast en produkt för att skapa en annan produkt. Det är ingen som tar hänsyn till modellens "fina personlighet" om byxorna spänner över magen för att "munnen har tuggat i sig för många kanelbullar" och i paritet med det sprungit för lite på motionsbandet. Det ger kunden blanka f-n i rätt ut sagt. Kunden vill ha sin bild och det har denne rätt till att kräva. Står det angivet storlek 36 på sitt setcard ( en modells CV) så kan man inte dyka upp en storlek större. Logiskt, eller hur:-)

Sen behöver man ju inte köra "Rachel Zoe stylish" (Hollywood stylist) som botar alla bilringar och dubbelhakor med knark för att henes klienter ska nå det nästintill omänskliga idealet "size zero".  I stället för att använda ren svenska (eller amerikanska) så kallar man det starkt aptitnedsättande pulsförhöjande preparaten för "ljusskygga metoder". rachel har tydligen en vana att smuggla bantningspreparatet (olagligt) ADDERALL  från Mexiko till sina klienter, vilket hon naturligtvis förnekar. Förutom Adderall så pekas CLENBUTEROL ut som en populär bantningsdrog bland stjärnorna.

Kära vänner; det finns tyvärr inga genvägar för ett betående resultat. Särskilt inte om man inte vill riskera hjärtsvikt och psykiskt illamående på kuppen. Visst vill man se bra ut. Men faktiskt vill man också MÅ bra. Jag skulle önska att jag endast tränade för att må bra... Det vore skit snack! Jag gör det mest av kosmetiska skäl. För att inte förlora pengar (jobb) och att jag är en utseendefixerad människa. Att träning sedan är livsförlängande och gör mig till en trevligare medmänniska är bara en bifaktor:-)

Självutnämnd hälsoprofet

.... Det är precis som om JAG skulle ställa fram en tallrik med grillad Entrécot med bearnaisesås till Mr X  och förmana/uppmana; " titta men inte röra! ", det är precis samma sak.

 Och på tal om min utlovade "livs form" till i sommar bör jag nog lägga på ett kol för att undå att framstå till åtlöje genom den här bloggen. Lite jävlar anamma! helt enkelt. Kom igen nu för f-n Malin! Ut och spring, det är väl det minsta men kan begära av en "självutnämnd" hälsoguru";-) *Lite skämtsamt uttryckt*

"Ät mig, ät mig och gärna med chokladsås!"


FUCK YOU!

Mr X stack precis till gymmet och mobbade mig för att jag är för trött för att träna just nu. Kanske senare, det är mycket möjligt att jag gör det. Jag vet inte hur gymmen har öppet i dag under påsken.

 "- Känn här! , sa han malligt (men dock med glimten i ögat) på sin stenhårda bak). Om ett år kanske din kan vara lika dan om du ligger i hårdträning dvs... *ler skälmskt* " - Fuck you!, jag ska allt visa dig! Och sluta köpa en massa glass till mig (som han vet att jag älskar) jämt å ständigt! DEt är ju inte HAN som äter upp den, utan jag. Den ligger där i frysen och lockar; " ät mig, ät mig och gärna med chokladsås! " Jäkla skit, eller hur. Ni vet hur det är- kära meddrabbade systrar?

Nu ska jag ut på en liten power walk för att möta upp honom vid gymmet vid globen. Kram och ha en fin Påsk Afton:-)

Golf

Min pappa ringde nyss från golfbanan och hojtade att han såg Golf Store katalogen med " sin vackra dotter " i golfshoppen.
Sött och smickrande:-)  Det är jätte fint väder så jag förstår att han passar på att ta sig ut på banan. Golf är kanske inte min absoluta favoritsport men att döma av bilderna i katalogen så skulle man kunna tro det:-)

 Men jag funderar lite lätt på att faktiskt ge sporten en chans vid tillfälle. Åtminstone ska jag ta mig i kragen och följa med pappa och slå några korgar på ranchen någon solig dag... När vet jag inte, men snart.

Elvis! Tvåa från vänster


Tidningen Tara


Modelljobb för Tara

I dag är det Skärtorsdag, dagen innan påskafton och det är rätt tomt på kontoret. De flesta jobbar halvdag i dag. Det känns som om att även jag själv är rätt överflödig i min position. 

Blev bokad för ett modelljobb för tidningen Tara den 23:e april. Det är alltså tolv dagar kvar innan jobbet och det känns bra. Med andra ord så blir det inget godis för mig under påskhelgen. Jag ska också försöka att röra på mig så mycket som möjligt under helgen. Proteiner och motion, det är melodin för mig!

Påskdikt

Påskharen finns för Dig...

Må den inte förringas, denne lille ludne glädjespridare, mjuk som självaste kaschmir...
Pigga ögon och en skär liten nos, samlar den färgglada ägg och ränner sin kos
Med sin säck med godis och överraskningar samlat i säcken, med vissa svårigheter hoppar han över bäcken
Noga med att barnens gåvor inte kommer till skada, vid det grundaste passagen väljer han att vada...
Skutt skutt, "hoppelihopp"; för den raske påskharen sätter ingen stopp! 
Ingen liten knatte ska behöva bli besviken, vare sig tös eller påg, med tanke på farbror harens upptåg
Samt uppfinningsrikedom ska ingen påskstrumpa förbli tom... 
På varken målade ägg eller godis, eller små söta duniga kycklingar som säger "pip pip", allt det där
tar farbror påskharen hit. Till dig om du är snäll. han uppskattar inget gnäll. Var tacksam för det lilla annars kan det dig gå illa.
Du kan snubbla och bryta ditt ben, som den lille ekorren som en gång satt i granen. Numera ligger han stelopererad i graven. Han hade för bråttom då han hastade mellan grenarna och stötte illa sitt lilla klena ben. Det spred inget rosa sken i fablernas värld. Så även inte påsken garanterar stureplan, champgne, äkta glamour och flärd. Så var tacksam för ett ägg eller två i din påskstrumpa, annars förtjänar du en dask på din rumpa.



Inspirations torka

Jag måste erkänna att jag inte känner så värst mycket inspiration just för tillfället att skriva. Det är sällan, mycket sällan som jag känner så. Beukar snarare vara som en kulspruta och inspiratiopnsstopp brukar inte existera...  Jag får helt enkelt återkomma med något roligare inlägg senare i kväll:-)  Njut av den vackra vårkvällen... Kram

C -vitaminer gör susen!


Vitaminpeppa huden


När solens första strålar tittar på vinterhyn så är det hög tid för en vitamininjektion.
- För att få bort torr, glåmig, trött och sliten hud är aha- behandlingar effektivt, säger Linda Thorén, produktkoordinator på Dermarome.

 De tar bort döda hudceller och stimulerar fuktproduktionen. Vitaminbehandlingar med C-vitamin, en stark antioxidant, motverkar också för tidigt åldrande hos huden, stimulerar cellernas metabolism, ljusar upp och jämnar ut hudtonen.

Mer info: www.dermarome.se

Källa: Stockhom City

"SATS i Horan"

Ni får ursäkta mitt lilla uppehåll över helgen men jag har inte varit i närheten av någon dator. Jag har passat på att vara ute i det fina vädret och njutit, umgåtts med vänner och tränat. I lördags tränade jag bröst, axlar och mage på det nya SATS gymmet i Hornstull - "Horan", som vissa Stockholmare väljer att kalla Hornstull:-) 

Hur som helst så var detta gym verkligen något som jag kan rekommendera vidare; super fräscht, rymliga lokaler, ett bra redskapsutbud, trevliga duschrum och personalen var genuint gulliga. Det ligger lite avsides dock, beroende på var man bor i Stockholm så klart... Om jag utgår från min egen adress så ligger det inte direkt runt hörnet.

Mika - "farligt smal?"


"Robinson Mika"

det är så fånigt att media väljer att blåsa upp en liten naturligt tunn tjejs vikt som en "issue"; " Sanningen om Mikas viktras " Läkaren: Hennes BMI är farligt lågt.

Mika hade 17,7 i Body Mass Index (vilket klassas som undervikt) redan då hon gick in i Robinson och efter en kost begränsad till palmhjärtan och slemmiga ostron, hade hon gått ner ytterligare 8 kilo - och hamnade på 14,9 BMI.

 Anna-Maria af Sandeberg, chefsöverläkaren på centrum för ätstörningar i Stockholm anklagar programledningen för att vara ansvarslösa och tycker att Mikas tillstånd är "oerhört allvarligt".

Fånigt tycker jag, vem som helst kan se att Mika är en petité tjej med fågelkropp. Hon har helt enkelt inga anlag för att vara rund och är naturligt tunn. Precis som vissa kraftiga människor har tung benstomme och en mer massiv muskelstruktur...
Men media skulle aldrig drömma om att kritisera en tjock person på det sättet. Tydligen så går det bra att hoppa på någon med omvänt problem? Det är riktigt taskigt faktiskt.

Tonfiskgryta med curry, banan och cashewnötter på dagens meny

I dag serverade jag Tonfiskgryta, matvete och sallad till de som hade beställt lunch.

Tonfiskgryta: hackad röd paprika, vitlök, röd peppar, squash, purjolök, tonfisk i olja, lätt cremefraiché (15%), japansk soya,curry, salt, banan och cashewnötter.

Matvete: 11% kostfibrer, kokas i 15 minuter

Sallad: isbergssallad, majs, purjolök, tomat, squash, vinegrette (olivolja, balsamvinäger, salt, socker)


Dumt att träna sent på kvällen

Jag somnade en stund efter jobbet och vaknade nyss och bestämde mig för att promenera ner till SATS på Odenplan, träna lite armar och sedan släntra över till Solkungen och sola. Självklart tänker jag använda benen för att ta mig tillbaka hem igen:-) Det är dockl ite dumt att träna så här sent på kvällen eftersom man frigör så mycket endorfiner som gör det svårt att sova sen. Men man är ju ingen kyckling! Även om påsken närmar sig med full kraft... Nästa helg "smäller det".-)


Nu ska jag gå och träna... Lite trött men bestämd trots allt


En liten påskpresent- tre små marsipankycklingar:-)


Middagen från i går; Tofu och grönsaker- starkt!


Allting sker utav en anledning

Jag fick precis reda på att jag INTE fick min Mallis resa nästa vecka:-( Det var en plåtning för Apoteket som var ett bra betalt uppdrag och jag hade behövt pengarna.  Min bokare sa att jag hade varit uppdragsgivarens AD och fotografens solklara favorit men kunden valde en annan tjej istället för mig .-  Uhääähäää!

I såna här stunder kan jag känna kortvarig men intensiv besvikelse men jag är rätt luttrad vid det här laget. Motgångar brukar för det mesta rinna av mig rätt snabbt och jag brukar försöka tänka att " allting sker utav en anledning..."

Gott & nyttigt!


GI Bolognese a lá Malin

I går tränade jag rygg och mage (alltid mage) samt en del armhävningar (bröst, axlar, triceps). Man får så snygga armar och axlar av armhävningar. Det hade varit fint om jag hade haft möjlighet att fota träningsövningar och lägga upp i bloggen men det funkar inte riktigt i praktiken.

Efter träningen var jag hembjuden på middag av en kollega och jag blev serverad en vegetarisk rätt med Tofu och grönsaker. Den var god men stark! 

Dagens lunch blir GI köttfärssås med fullkornspasta och sallad. 

Köttfärssås: nötfärs, bacon, lök, vitlök, röd färsk peppar, rivna morötter, persilja, tomatpuré, lättcremefraiche (15%), vatten, slt och peppar. Kokas i 45 min.

Sallad: isbergssallad, tomat, squash, rivet äpple, kokta grönsaker (mix) samt en vinergretté (vinäger, olja, salt, lite socker)

Pasta: Fullkornspasta (kokas 7 min)

Toppa med persilja och riven parmesan, servera:-)

Smaskigt värre


Sushi- lunch

Det blev Sushi till lunch och det var jätte gott! Sushi är bra lunch men det vita Jasminriset med stärkelse innehåller snabba kolhydrater och man bör inte äta Sushi varje dag om man tänker på vikten.

Denne Ardennerhingst heter visst "Panter":-) Han ser smidig ut, ha ha!


Jag är ingen Ardenner häst

Det vackra vädret håller i sig! Härligt:-) I morse blev det tyvärr ingen morgonpromenad eftersom jag hade lagat mat till mina kolleger. Träningskläder och en massa matlådor väger tungt och visst är jag stark men jag är ingen Ardenner häst...

Nu ska jag snart kila i väg på lunch. Jag är bjuden på lunch av en kompis på Berns och det ska bli trevligt och säkert jätte gott!

RSS 2.0