viktigt att inte tappa sin träningsform


"smile":)


så här fiiiiin var jag då jag skulle möta upp Christian i lördags


I morse satt jag i biblioteket innan skolan och pluggade Human Biologi- flitig som ett bi;)


för att ligga på "topp" krävs fokus


Nytt modejobb kommer ut i Tara den 17:e december:)


GAZETT.se

På torsdag lanseras skönhetsmagasinet GAZETT.se, där jag är ansvarig hälsoredaktör. Ni hittar mig där med ny blogg, så jag hoppas att vi ses? ;)

Tips! 2 tabletter/3 ggr daglien motverkar förkylning- en riktig "dunderkur" från Qi elements


provade jätte fina stövlar på Zara som jag ska önska mig av jultomten:)


mitt lilla massage rum som de kallar för "kronprinsessans rum"


så här ser det ut i entrén hos Spray Passagen, Nöjesguiden, Result, SIME m.fl


hela klassen ligger på golvet och jobbar strenhårt med olika bålövningar


från gårdagens corepass på World Class, slussen


fläskfilégryta = sant!


honungsmelon +


Malins GI fläskfilégryta

Fy, idag är jag inte kry! Vaknade med tungt huvud och rosslig luftstrupe. Vilken tur att man inte är rökare, hur illa måste inte de må vid förkylning?! Nu talar jag om dem som en annan "sort" av människa, men i går morse, då jag med andan i halsen promenerade till gymmet... Passerade jag en blond snygg tjej som rastade sin lilla "råtta" och hon försötörde hela sin sköna uppenbarelse med en giftpinne i munnen... Det ser inte bra ut i mina ögon och för säkert många hälsomedvetna med mig? Att röka är ju det mest aktivt dumma man kan göra mot sig själv och sin hälsa. Det är ju som att säga att; "det är ok om jag får cancer, att jag kanske dör ifrån de som älskar och behöver mig"...

Då man är förkyld som jag så är det extra viktigt att skärpa till kosten och inte i självömkan vräka i sig en massa godis och chips. Den feta och kolhydratsrika kosten driver istället på ditt tillstånd. Ni kanske tidigare i veckan läste artikeln i Metro om "hur fet mat påverkar vår hälsa negativt" (en stor hamburgare på framsidan)? Så, istället för att vräka i er en massa skit så proppa i er frukt och grönt, proteiner och vitamintillskott.

Malins GI fläskfilégryta

100-150 g fläskfilé
1 ägg
en bit gorgonzola
ngr kvistar broccoli
lätt creme fraiche
toppa med lite chilisås, salt och peppar

Fräs upp fläskfilén och ägg i teflonpanna, tillsätt broccolin och creme fraichen... Krydda efter hand.
Använd oliv-, raps- eller kockosolja

(Serveras med honungsmelon)

Detta blev super gott och har ni idéetorka inför middagen i kväll så kan detta vara ett tips:) Jag måste vara lite strikt med maten eftersom jag har fotojobb framför mig. Självklart är det ju bara att lägga till matvete (jätte gott!) eller råris (annat).



nu ska det köras core!


träna och älska dig själv

Jag har precis laddat med en kolhydratsrik frukost med havregryn, russin och banan eftersom jag ska träna "core" på Worldclass i Slussen. Jag tänkte promenera dit för att värma upp och få upp hjärtfrekvensen/pulsen inför passet. Känner mig lite krasslig och måste "boosta" mig själv med positiv energi och endorfiner för att orka. Hinner jag kanske jag även kniper en solning på vägen, bara för att få lite värme och ljus...
"Har man inte möjlighet att resa till Thailand, får Thailand komma hit;)"

Senare i eftermidag ska jag massera personalen från Result, Spray och Nöjesguiden, det ska bli kul!

"TRÄNA- OCH ÄLSKA DIG SJÄLV

Psykologi: Ny forskning vid University of Florida visar att du inte behöver få några resultat av träningen för att börja tycka om din kropp mer. " - Man skulle kunna tro att det är de fysiska resultaten som får din kroppsbild och självkänsla att förbättras, men vår forskning säger att det inte stämmer. Bara det faktum att du tränar, kommer göra att du tycker om dig själv mer, även om du inte får några synliga resultat", säger Heather Hausenblas vid UF. Så träna och älska din kropp ännu mer!

Källa: Topp Hälsa


nattuggla!


Elvis nya tuffa täcke


ibland brister det

Då sitter man här igen, vaken och klockan är nästan ett på natten. Eller tidig morgon till en ny dag...

Min dag började inte väl och jag vaknade kl.07.00 med ett ryck! Att vakna vid den tiden innebär att jag precis har försovit mig och nästa buss från Slussen med förbindelse till Lillsved avgår inte förrän kl. 10.07. Det är en mindre katastrof bara det, eftersom man missar första lektionen och samt 20 min av nästa. Ändå somnade jag tidigt igår kväll (innan tio) men jag ligger minus på sömnkontot sedan ett tag och börjar bli riktigt sliten...

Denna dag ville förbindelserna inte "lira" och då jag steg av i destination Kolvik för att byta buss, hade bussen till Lillsved redan passerat och nästa skulle komma först om en timme. Då blev jag riktigt trött och under en stund "brast" det för mig. Jag kände paniken komma över mig på grund  hjälplösheten som jag känner inför allt jag har att ta hand om (tentor, redovisningsuppgifter, jularrangemang, modelljobb, massage, ekonomi och Elvis). "Ibland blir nog nog" och även den bäste, till synes starkaste, människa blir emellanåt liten. Det var precis vad som hände mig idag vid busshållsplatsen.

Som tur är har jag helt underbara klasskamrater och "Karin" kom med bil och hämtade upp mig och Elvis- där vi stod strandsatta vid vägrenen. Jag är sjukt förunnad med att ha riktigt bra klasskamrater, vissa mer nära än andra förstås, som jag kan ventillera med om precis allt. Vi som pendlar, är lite äldre och har kostsamma privatliv (relationer, barn, husdjur, extrajobb, lite tid och mycket utgifter) sitter ungefär i samma sits- fast på olika sätt. Men frustrationen av "att inte räcka till" har vi alla gemensamt. Det känns oerhört skönt att känna den förståelsen oss emellan och det skapar en skön "vibb".

Efter en dag med bra behållning av skoldagen, lite shopping "light", trevliga telefonsamtal, en ny bokning för Året Runt (vårmode), författande av en dikt till vårt kulturinslag på måndag och redovisning av instuderingsfrågor till gympaledare motion så känns det betydligt bättre än vad det gjorde i morse:) I morgon är en ny dag som innebär nya utmaningar och utveckling.


det är även viktigt att sova på rätt timmar för att vila ut


sömn är viktigt

Det är mycket som händer nu, helt otroligt vilket "flow" jag har hamnat i?;) Erbjudandena fullkomligt haglar in och trots att jag känner mig kraftigt undersövd och lite stressad över tentor och praktiska prov... Är jag ändå uppåt och sprundlande entusiastisk... Det känns underbart tillfredställande att gå från klarhet till klarhet.

Jag måste dock försöka att sova bättre. Funkar inte sömnen så funkar ingenting. Förbränningen stannar av, man får koncentrationsproblem och humöret blir för hemskt. Skulle gärna ha tränat med tyvärr så är jag för trött för att pressa mig till det yttersta. Det blir lite mat, studier och sova tidigt istället...


vi för protokoll


Rauno förklarar närmare beeptestets utförande


beeptest på Lillsved kl. 08.50, "beep!"


Beeptest

Jag hade MYCKET högre förväntningar på min egen prestation på det sk. "Beeptestet", som är ett maxpulstest. Det går ut på att man springer en viss konstant sträcka mellan utsatta koner. Under tiden spelas ett band med en signal (beep) som betyder "vänd"... Det gäller alltså att nå utsatt kon i tid och tidsintervallerna ökar ju längre bandet rullar (trodde det inte fanns kvar gamla kasettband? Men vår lärare hade ett.)

Testet går att utföra i två nivåer/svårighetsgrader och vi räknas som "vältränade" i vår idrottsklass och blev tilldelade test 2. Vi borde ju vara i riktigt god kondition allesammans men jag tycker att majoriteten av oss var rätt svaga? Inklusive jag själv, tyvärr, det tar emot att erkänna. Men det kan bero på många tillfälliga felkällor om man gör ett dåligt test... För min egen del tror jag att en förkylning är på väg, usch!


att våga...

" Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv."

Kirkegaard


en liten dikt om balans för att skapa hälsa

"Äta litet, dricka vatten,
roligt sällskap, sömn om natten
käckt arbeta, lägligt bo,
Stillhet någon stund på dagen,
det är lagen
för min hälsa och min ro."

Olof Von Dalin, 1700-talet

en bra start räddar resten av dagen


frukost- det viktigaste målet

Jag försov mig i morse och måste stängt av klockan i sömnen , utan att jag har ett ringaste minne utav det?
Tråkig start på en ny vecka men jag har lärt mig att inte stressa upp mig då sånt sker. Det är ingen mening med det. Jag fick helt enkelt bara ta en senare buss, missade en lektion men hann i tid till min redovisning i psykologi. Det var ju tur och trots att jag bokstavligen SLÄNGDE mig in i den redan pågående redovisningen så gick det bra. "Marginaler är för färskingar!"

Fruskosten blev tyvärr lidande med en sådan rivstart. Jag försökte att tappert sleva i mig min havregrynsgröt medan jag sprang mellan badrummet, köket och sovrummet. Nu när jag kom hem efter en lång dag stod min kallnade, stelnade övergivna gröt från i morse och påminde mig "tumultet" i morse...

 Då jag missar frukosten hamnar jag i ofas med maten resten av dagen. Det bildas ett "baksug" (efter en massa snabba kolhydrater) för att jag inte hinner ladda energidepåerna som jag ska. För mig är frukosten det viktigaste målet i särklass eftersom den sätter "ribban" för resten av dagen.

Exempel på 4 bra frukostar för en aktiv person

1: Yoghurt med musli, nötter och russin. Serveras med färskpressad juice och kokta ägg.

2: Omelett med rökt skinka och lök stekt i olja. Severas med lågglykemsikt bröd och juice.

3. Havregrynsgröt med ett par matskedar olivolja. Severas med låglykemsikt bröd med skivad rostbiff, eller annat magert och proteinrikt pålägg.

4. Tinade blåbär och hallon med flytande honung ringlad över. Servera med kokta ägg eller en proteindrink.




vatten är källan till hälsa


vatten är livsviktigt

Det blev något senare igår natt än vad jag hade planerat, typiskt! Därför har inte denna dag varit lika fokuserad (som den borde ha varit) på studier... Dock har jag tränat ännu ett gympapass på Saga Motion och det gick förvånandsvärt bra trots att jag var lite "off" i huvudet. Däremot kände jag att jag luktade frän svettlukt från armarna?! "Hjälp! vad avskyvärt", tänkte jag förfärat för mig själv och försökte tappert undvika att ställa mig för nära någon.

En vuxen männsikas kropp består av 65 % vatten och vi bör dricka minst 1,5 liter vatten om dagen för att inte riskera att kroppen torkar ut som på sikt kan leda till allvarliga sjukdomar. Ett första tecken på att man har druckit för lite är att man t.ex luktar svett. Jag vet med mig att jag är mycket dålig på att dricka vatten just nu. Måste skärpa mig från och med i morgon bitti...

Vatten är bra för:

Vatten behövs för näringstillförseln och syretillförseln till cellerna, reglering av kroppstemperaturen, blodets transport och kroppens PH-värde.

 

checkbox_blue

Vatten förbättrar energiupptaget och förbränningen av kalorier.




checkbox_blue

Vatten ökar mättnadskänslan, minskar hungern.

 

 

checkbox_blue

Vatten behövs för kroppens naturliga rening. Vatten forslar bort gifter och förbränningsprodukter av olika slag genom kroppens reningsorgan. 

 

checkbox_blue

Vatten ger naturlig skönhet för kroppen, är bra för hud och hår.

 

 

Vad händer med kroppen då du dricker för lite vatten?:





checkbox_red

Låg vattenkonsumtion leder lätt till förstoppning. Se även fibrer. 

 

 

checkbox_red

Låg vattenkonsumtion leder till trötthet, sämre intellekt, koncentrationsförmåga, och prestationsförmåga. Bara några procents vattenbrist får oss i obalans och försämrar kroppens funktionalitet. Vid 10 % vattenbrist drabbas du lätt av värmeslag, 20 % vattenbrist leder till uttorkning av kroppen och tillsist död.

 

checkbox_red

Låg vattenkonsumtion försämrar fettförbränningen och försämrar muskeluppbyggnaden i kroppen samt bryter ner muskler.

 

checkbox_red

Låg vattenkonsumtion anses av vissa kunna vara en viktig grundorsak till en rad sjukdomar som exempelvis ledgångsrematism, magsår, tarmsjukdomar mf.

 

checkbox_red

Äldre människor bör vara observanta på sitt vattenintag, då man ofrivilligt har en förmåga att minska denna successivt med åldern i och med att man känner mindre törst. Detta kan vara en orsak till många ålderrelaterade sjukdomar enligt somliga.

 

checkbox_red

Ett tecken på onaturligt stor vattenbrist är ofta återkommande muntorrhet.

 

 

checkbox_red

Låg vattenkonsumtion kan även lura kroppen att känna sig hungrig.

 

 




en effektiv grönsak


skydda magen med broccoli

"Ni skall icke underskatta motionsgympa!", efter att "Sabina" (även hon gammal Lillsvedselev) på Saga Motion körde bokstavligen skiten ur mig så har min syn på gympa förändrats för all framtid...
Det var inget "äppelplockande och mata igelkottar" där inte. Utan full rulle, fart och fläkt! Till pop, R´n b och techno trots att en majoritet av deltagarna var i övre medelålder... Kul och inspirerande var det och i morgon ska jag gå på ett till pass fast för en annan instruktör.

Till middag åt jag kycklingfilé med broccoli- en riktig GI måltid (vilket jag oftast äter) plus att broccoli är en av de mest nyttiga grönsaker vi odlar här i Svea rike. Visste ni att:

- Broccoli skyddar mot cancer
- Förhindrar magsår (skyddar cellerna i magsäcken mot bakterien helicobacter)
- Broccoli är bra för skelettet
- Är rikt på C-vitamin (antioxidanter) och kalcium. Dessutom hjälper C-vitaminerna kroppen att tillgodogöra sig kalciumet.

Nu ska jag snart på middag på Teatergrillen med Anders Hellquist (PT på Delta/granne) och hans sponsor "Kurre", det ska bli trevligt efter en hel dag med fokus på studier. Man måste ju koppla av emellanåt också;)


antioxidanter förebygger träningsvärk

Jag var uppe i ottan och städade, rastade Elvis (vallade honom i mina pyamasbyxor) och nu har jag laddat med en stor fruktsallad och en bärsmoothie (proteinbaserad). Det sägs att man förebygger träningsvärk om man "boostar" men frukt och bär som innehåller mycket antioxidanter...

Då man tränar och andas häftigare under ett träningspass får man i sig en massa skadliga fria radikaler som antioxidanterna bekämpar. Så byt ut värktabletterna mot frukt:)

Ett kosttillskott som jag varmt kan rekommendera i dessa mörka höst/vintertider är "Fitness" från Qi elements ( http://www.qi-elements.se ) som baserat på traditionella kinesiska örter som hjälper dig att öka din kraft och förbränning. Jag har ätit dessa tabletter dagligen sedan "Allt för hälsan" mässan och tycker mig faktiskt både se och känna en positiv förändring...

Klockan 11.00 ska jag på ett medelgympapass på Saga Motion (Mariatorget 5) för att ge min kropp en ordentlig smörjning. Vi utbildar oss just nu till gruppledare och förväntas redovisa två pass under helgen. Så det blir ett idag och det andra går av stapeln kl. 16.00 i morgon eftermiddag. Önskar er alla en fantastisk lördag, trots att solen lyser med sin frånvaro (?!)

http://www.sagamotion.nu

kosttilskottet "Fitness" från Qi elements ökar din kraft och förbräning


läser ELLE inför plåtningen


"livet på en pinne"

Idag har jag plåtats för Allers damtidning och temat var "bohem chict". Location var Hotell Storys innergård och det var jäkligt schysst. Stylist var duktiga Isabel Olander (ett riktigt ess i branschen) och den som stod bakom kameran var super proffset Lina Eidenberg (lägg hennes namn på minnet;-)

Jobbet gick lysande och jag har nog aldrig förr fått så mycket beröm tidigare? Detta jobbet ledde defenitivt till fler bokningar, that´s for sure! Önskar er alla en härlig fredag, hoppas ni alla gör något riktigt trevlig för att belöna er själva efter en lång arbets- skolvecka... Själv ska jag först ut med min understimulerade hund på en milrunda och efter det plugga, plugga, plugga. "Det är livet på en pinne."


skål för livet och hälsan!


ett smalknep- Champagne istället för äppelcidervinäger;-)

I morgon ska jag jobba för Allers damtidning, vi ska plåta vårmode (känns kanske avlägset just nu?) Eftersom jag är laktosintolerant så blir jag lätt svullen om buken... Vilket hände mig idag. Därför tog jag tag i situationen och klev iväg till sytembolaget med bestämda steg och köpte en flaska Champagne (som förövrigt är min favoritdryck).

Ett gammal modellknep för att minska i midjemått är att insupa ngra matskedar äppelcidervinäger som är vätskedrivande. Till min STORA förtjusning funkar det lika bra med Champagne (om du som jag- inte jobbar varje dag) för att tighta till kroppen. Så, efter en timmes Power Walk sitter jag här och skålar med mig själv. För vad?; " kanske för att jag trots allt min ålder fortfarande jobbar regelbundet som modell? Kanske för att jag har en underbar familj och vänner? eller för att jag har en hund som inte liknar någon annan hund jag mött (intelligent och tillgiven som få) eller för att jag bara har en sån fantastisk tur att få vara frisk och må bra? Jag väljer att skåla för LIVET samt för ädla drycker:-)"


en jätte bra bok om man vill ha koll på styrketräning- "Maximal Muskeltillväxt"


for hair that´s dry/damage/a bit unhappy


sminktips till dig som är rädd om hyn


träna med smink?

FRÅGA:  "Hej, jag har hört att det är dåligt att träna med smink om man har problemhud, men ska jag tvätta av mitt smink innan träningen och sätta på kräm, blir inte huden fettig då? Kramis Anna"

SVAR: "Så länge du har makeup som inte täpper till porerna är det inga problem att träna med makeup. Jag rekommenderar id bareMinerals. Det är helt säkert att träna med (enligt vissa kom det till just för att fåfänga kvinnor i Hollywood ville ha makeup när de tränade). Tvätta av sminket om du är osäker och smörj in dig med en lätt lotion så behöver du inte känna dig blank och fettig. Lycka till! "


kloka ord

"De som tror att de inte har tid med fysisk aktivitet måste förr eller senare avsätta tid för sjukdom"

Edward Stanley, politiker (1826-1893)

överträning är vanligare än vad man kanske tror


så undviker du överträning

Ett vanligt förekommande fenomen är "överträning", dvs då det skapas obalans i kroppen mellan prestation och återhämtning. För att förklara vad som sker i kroppen på ett enkelt sätt så "bryter du ner" dina muskelfibrer då du utsätter dem för träning. Då du återhämtar dig med rätt kost och vila så reparerar sig muskelfibrerna och går plus- ökad muskelmassa.

Om kroppen inte får tillräckligt med vila så bryter man ner kroppen istället och vi kallar det för att bli övertränad och de kan resultera/ge symtom på olika vis. Ibland genom subtila, svårtydda signaler men ofta mer tydligt och konkret.

SYMTOM

Fysiska:                           Psykiska:
Ökad vilopuls Ökad irritabilitet, lättretlighet
Minskad prestationsförmåga  Minskad träningsvilja
Minskad aptit Oro
Viktminskning  Koncentrationssvårigheter
Långsammare återhämtning  Apati
Dålig sömn  Lättare eller svårare depression
Sämre immunförsvar  "Meningslöshet"
Snabba mjölksyreansamlingar  Ökad psykisk stress
Orkeslöshet  Prestationsångest


Hur man undviker överträning:

  • lyssna på kroppen
  • våga vila en dag extra om det inte känns riktigt bra på träningen
  • be om hjälp utifrån. Låt en personlig tränare att titta på ditt träningsprogram eller se över din teknik Det lönar sig att göra rätt från början.
  • träna med variation. Monoton träning leder snabbare till överträning. Som athletic fitness-utövare har du alla möjligeter i världen att variera din träning- Ta vara på dem !
  • sov ordentligt
  • var noga med att du får i dig rätt och tillräckligt med näring. Obalans eller brist bland mineraler och vitaminer kan också vara en överträningsfaktor.
  • ät någonting kolhydratsrikt och proteiner direkt efter passet, det ökar återhämtningen
  • träna mental träning, lär dig slappna av.

Att bli övertränad "light" , gravt övertränad eller tom vad vi populärt kallar för att vara "utbränd" är inte kul alls. Det kan leda till lång tids vila och i värsta fall sjukskrivning. Så; "don´t get there!"


för lite syre i musklerna leder till sk mjölksyra (anerob spjälkning)


varför obalans mellan musklernas kondition och flåset?

"Hej Malin,

Först vill jag tacka dig för en trevlig läsning, jag följer Livsform varje dag. Jag har en fråga som förbryllar mig. Då jag löptränar och kommer hem efter en timmes löpning varvar jag ner blixtsnabbt. Dvs. Mitt "flås" är super men mina muskler är totalt slut! Hur går det ihop? Hur kan man ha en top noch kondition men samtidigt bli så muskulärt utpumpad? Tacksam för svar:) Kram Cissi"

Mitt svar:

Hej Cissi,

Vad kul att du gillar bloggen. Läsarstatistiken ökar konstant och det är jätte kul för mig att följa en sådan stigande kurva:-D Ett vanligt problem hos oss stressade storstadsmänniskor är att vi andas för "ytligt", dvs. vi drar inte ner luften tillräckligt djupt i lungorna. Och om inte andningen funkar så syresätts inte musklerna som de ska och du riskerar att få en förhöjd koncentration av mjölksyra. Då musklerna drabbas av mjölksyra (anaerob spjälkning) och tar slut.

Du kan höja din mjölsyretröskel genom att träna intervaller- på så vis ökar du musklernas kondition. se också till att inte äta för nära inpå ditt träningspass eftersom magsyran påverkar mjölksyreproduktionen. Du kan också få hjälp med din andning hos en proffesionell coach eller PT.

Lycka till!

Kram


vaselin är det nya it- retro-skönhetsmedelt


Tyra Banks- "Chic" med vaselin

Den föredetta supermodellen Tyra Banks berättar i kändismgasinet CHIC att hon tränar varje dag på gym för att hålla sig i form. Mest springer hon för konditionens skull men tränar även med vikter. Hon lägger sig tidigt och äter mestadels nyttigt (exakt vad hon menar med "nyttigt" framgår inte).

Då hon får frågan om vad som är hennes bästa skönhetstips? Svarar hon: "- Vaselin. Tvätta bort allt smink på kvällen. Applicera sedan lite vaselin i ansiktet, men se till att du inte får det i ögonen. Vaselinet håller rynkorna borta och det är jätte bra mot torr hy. Det är det perfekta exemplet på att en bra skönhetsprodukt inte måste vara dyr."

Behöver jag tillägga att jag rusade till närmsta närköp och inhandlade... Just det!: VASELIN:-)


jorgubbssmoothie- ett gott och fräscht mellanmål/efterrätt


nyttig glass

Då jag är sugen på glass så väljer jag istället att mixa en näve med frysta jordgubbar, 2 dl laktosfri mjöl och 1 dl proteinpulver (vaniljsmak). Detta är jätte gott och smakar minst lika bra som jordgubbssorbét:-) Man kan fördela ingredienserna efter tycke och smak...

Tillsätter du mer mjölk så vips!, har du en jordgubbssmoothie istället.


öl= "flytande bröd"


alkohol- en stor bov

Det är sällan som någon ber om tips för att komma i form som vill höra sanningar. Personen i fråga hoppas innerligt på att akilleshälen ska vara någonting helt annat än det de egentligen redan vet. Det är lika intressant var gång en person talar om att "undvika kolhydrater"- och menar på att han eller hon varken äter pasta, vitt bröd eller godis. Dessutom tränar de regelbundet på gym...

Märkligt? tänker jag då och bildligt kliar mig i huvudet. Ända tills då jag ser vederbörande förevigad på tre partybilder från en och samma vecka på hemsidor som; Finest.se och Stureplan.se. På var bild står "den kolhydrat undvikande personen" med ett stort smile från öra till öra, med en DRINK i handen! Där har vi den vanligaste boven. Kalorierna från alkohol kanske inte känns men de MÄRKS:

Öl (4,5%) per 100ml:
Kolhydrater 4,1g (2g glukos, 2g maltos)
Alkohol 3,5g
Protein 0,4g
Fett 0g
Vilket ger 43 kalorier, 39% från kolhydraterna.

Inte så lite av energin kommer alltså från kolhydrater, och dessa även i en form som tages upp väldigt snabbt av magen (mycket högt GI). Kanske ligger det något i begreppet ”flytande bröd”, som en del kallar öl för.


Jämför detta med genomsnittligt vin (8-15%), per 100ml:
Kolhydrater 0,5g
Alkohol 9g
Protein 0,3g
Fett 0g
Vilket ger 68 kalorier, 3% från kolhydraterna.

Mer kalorier alltså, men bara en bråkdel av kolhydratsinnehållet…



Eller Starksprit (Vodka, Gin, Whiskey, Konjak) per 100ml:
Kolhydrater 0g
Alkohol 33g
Protein 0g
Fett 0g
Vilket ger 229 kalorier, 0% från kolhydraterna.

Än tydligare – massor av kalorier men inga från kolhydrater.


För att återanknyta till insulinets inverkan av fettbildningen så kan ni här se att öl inte är badsäsongens bäste vän. Samtidigt som sprit innehåller en hel del kalorier men inte kolhydrater. Därför är ren sprit (utan tillsatt drinkmix) bättre i viktminskningssyfte...


nostalgi


Fame

Jag är helt slut efter en lång och fysiskt krävande dag. Jag läser till Hälsopedagog (sist jag tittade i kursplanen iaf) men det känns som om vi just nu går i "Fame dansskola". Vi läser till gruppträningsinstruktörer och håller just nu på att sätta ihop egna pass. Så det är bara att öva kooreografi så att svetten lackar

Jag är löjligt förtjust i pannkakor och serverade mig själv det till mellanmål. Jag gör dem alltid på dinkelmjöl som innehåller mer protein och långsammare kolhydrater än det vita vetemjölet. Jag fyller dem med keso och kanel. Keson gör dem mer "matiga" och kanelen drar ner GI. Plötsligt blev det en helt ok proteinrik måltid...

Ska ut på en löptur lite senare med Elvis och efter det blir det till att jobba med skolredovisningar för hela slanten. Längtar redan efter helgen så att jag får sova. Är så himla trött!


veckans läsarfråga

Efter träningen idag åt jag kycklingfilé, mathavre och broccoli till middag. Gott och nyttig avrundning på dagen. Självklart kompletterade jag som vanligt med massor av vatten och 2 CLA kapslar...

Jag har lagt om min träning något för att effektivisera den och tjäna in tid. Istället för att som tidigare styrketräna kroppen uppdelat efter muskelgrupp på fem tillfällen- har jag istället valt att komprimera styrkedelen till 3 pass cirkelträning (hög puls) med fokus på basövningar och de stora muskelgrupperna (förbränner energi). För att putta in lite konditionsträning så springer jag vid två tillfällen 30 min pass på löpband... Samt att jag använder benen som fortskaffningsmedel fram och tillbaka till gymmet (Solna-Odenplan).

Det är alltid lika kul då jag får läsarfrågor:-)

"Hej Malin!

Jag läste din blogg som va riktigt intressant! Jag har en liten fråga som jag skulle behöva lite råd å tips om. NU känner vi ju inte varann sådär jättebra men jag hoppas det e ok? jo, hur som haver...jag har ju spelat hockey på heltid till och har ju ganska ordentlig lärdom av träningsformer och etc. Kost har ju hyfsad koll på men den det mesta ligger i en massa pärmar som är på vift. :)

Därav mitt problem, tyvärr var jag tvungen att sluta med hockeyn för 3 år sen och vill ha gärna ha tips om energirik & "smal mat". Jag kan ju grundlagarna med kosten som t.e.x inga kolhydrater sent på kvällarna m.m. :) problemet är ju att jag förbränner ju inte varje dag som jag gjorde förr i tiden så jag skulle behöva lite bra riktlinjer! :)

Hoppas allt är bra med dig annars! :)

kram

Stefan"

Mitt svar:

Hej Stefan,

Anledningen till att man ska undvika kolhydrater är att de framkallar insulin som är ett fettlagrande hormon. Mitt tips till dig om du inte är 100% regelbundet aktiv är fokusera på fettrika proteiner för att få energi (vill du väga tex 80 kg bör du äta 80 g protein per dag).

Du kan mao frossa i goda ostar, entrécot, fet fisk och skaldjur, feta mejeriprodukter, ägg och avokado men skippa gryn, socker, ris, pasta, bröd. Välj grönsaker med lite stärkelse- oftast de som växer ovan jord. Var blygsam med alkohol men en drink som är ok blandar du med vodka, lime och sodavatten. Se ett tidigare inlägg som jag gjorde om Low Carb High Fat Diet.

Regelbundenheten är super viktig i kosten (5-6 mål mat /dagen) och att du sover dina timmar som du ska varje natt. Att inte sova utlöser också ett stresshormon som ökar fettproduktionen.

Drick massor av vatten! (Inget nytt)

Rör på dig- motion är livsviktigt!

Kram





finns ingen anledning att bli tant


träning före 20 års ålder

Det är fascinerande hur tidig träning (innan de tjugo) påverkar din allmänkondition? Efter att ha testat våra "Må Väl" pensionärer på testcykeln så visade testresultaten en stor positiv skillnad för de som hade varit fysiskt aktiva i sin tidiga ungdom. Det medför ju ofta ett naturligt  och större motivation längre upp i åren som ger direkt utdelning. Kondition är en färskvara och man kan inte luta sig tillbaka på "gamla meriter".

Det är aldrig försent att börja motionera. Till och med äldre människor så till åren som 90+, ökar sin styrka och kondition om de börjar röra på sig...

Må Väl

Det är måndag morgon och klockan är strax över sex. Tidigt! Elvis har inte ens gjort en "svansfiftning" att stiga upp. Han sover som fortfarande djupt, ihoprullad till en brun liten korv. Jag är redan ducshad och klar. Ska bara äta frukost innan vi går. Elvis ska följa med och vara hos min klasskompis Mattias idag. Då kan jag springa över och ta ut honom på rasterna. Struligt just nu med hundvakt...

Vi ska ta hand om en grupp pensionärer under dagen som kallar sig "Må Väl" och vi ska ge dem massage, lära dem HLR (hjärt Lung- Räddning) och utföra konditionstester på dem på testcykel. Fast i omvänd ordning. Vi får väl se hur det går? Det blir en utmaning på en måndag:)


träning är en investering i sig själv


Man ångrar aldrig ett träningspass

I dag har jag fullkomligt "slösat" bort dagen på ingenting! Jag har förvisso bedrivit kvalitétstid med min hund men förövrigt har dagen fortskridit i ett enda olustigt "blurr". Jag har försökt att plugga men har haft koncentrationssvårigheter BIG TIME. Så himla dumt!

Jag hade för avsikt att träna men avgjorde att det var bättre att viga söndagen till studier. Vilket var förvisso en god tanke men den höll inte hela vägen. Och det blev varken "hackat eller malet". Med andra ord så kunde jag åtminstone krypit ner i sängen "nytränad" och nöjd med det. Då hade jag iallafall åstadkommit någonting med denna dag. Man ångrar aldrig ett träningspass, det är en sak som är säkert! God Natt:-)


sprid ut detta över en vecka eller ät allt vid ett och samma tillfälle


eller en näringsriklig råkostsallad


motsvarar lika mycket energi som en stor fruktsallad


2/3 Delicatoboll om dagen...


hur mycket kan du synda?

Om man äter "nyttigt" i övrigt, det vill säga använder ytterst lite grädde i matlagningen, och nästan uteslutande väljer nyckelhålsmärkta mejeri- och charkprodukter finns det plats för sötsaker som motsvarar cirka 200 till 300 kalorier per dag."

Varje bild visar 200kcal, alltså vad som motsvarar maximalt rekommenderat intag för en person med lågt energibehov. En och en halv bild motsvarar maximalt rekommenderat intag för någon med ganska stort energibehov.

Man kan välja att äta allt på en gång, en dag i veckan - eller äta "godis från en bild en gång om dagen


och hon ska ha fött tre barn?! Typiskt


att inte falla för frestelsen

Välsingnelsen för studenter och bidragstagare har kommit Haga Norra; Willys har öppnat! Willys kanske medför en negativ klang i gemenemans öron? Men denna nyöppnade butik är både fräsch, välsorterad och erbjuder låga priser. Perfekt med andra ord. Jag betalade endast 55 kr för en kasse med grapefrukt, banan, mjölk, ett par fullkornfrallor, ost och ägg. Som hittat!

En sak som jag tänkte på då jag var där och gjorde mitt premiärinköp var att de inte hade godisdisken precis intill kassan. Det fanns förvisso godis bara runt hörnet men man slapp stå och frestas i kassakön med kurrande mage. Inte heller schysst för alla stackars småbarnsföräldarar att behöva släpa ungarna förbi diskar med dignande godisberg.

 Nu förtiden försöker jag att blunda och "tänka på något annat" (mig själv brevid Victoria Beckham till exempel)för att stå emot frestelsen. Jag vill inte äta en massa socker som får mitt insulin att skjuta i höjden och därmed öka min fettbildning. Även om jag äter en liten mängd godis så påverkar det min insulinkurva. Faktiskt så har jag inte tyckt att det heller har varit särskilt gott med godis då jag har ätit det på sistone? Jag har mest köpt det på rutin- för att jag "brukade" tycka att det var gott... Men nu smakar det mest bara "blä!" Good for me;)

Peppe & Joel


Amanda


Cissi, Karin och Pernilla


Linnéa som snickare


jag & Mattias


gissa vem som är svart på riktigt?:-)


fler bilder från maskeraden... Jag och Viktoria


LCHF- metoden: ät fett och tappa kilon!

Fram till nu har mättade fetter varit ett stort "no no" men nu kommer den sk LCHF (Low Carb High Fat) stort och riktar sig främst till överviktiga, diabetiker eller andra hälsobesvär. Dieten innebär att man "frossar" i fettrika proteiner och undviker kolhydrater i allra största mån.

När du äter lite kolhydrater höjs inte ditt blodsocker nämnvärt. Då utsöndrar inte kroppen heller en massa insulin, som är kroppens mest fettlagrande hormon. För att bli mätt och få energi äter du istället mer fett, ockå det tidigare bannlysta fettet- det mättade fetterna.

"- Faktum är att det inte finns några bevis för att mättat fett är farligt. Jag tror att det är en teori som är på väg bort. Det är en omodern syn att tro att fet mat ger en stegring av kolesterolet, det goda kolesterolet höjs oftast av LCHF- kost", säger läkaren  Anders Eenfeldt som driver http://kostdoktorn.se

Han hänsvisar till evolutionen och menar på att det först är på senare år som vi har börjat att äta en massa kolhydrater från odlade grödor som till exempel socker från betor och mjöl från säd. samtidigt ökar välfärdssjukdomar som diabetes, hjärt-kärl sjukdomar och övervikt. Studier har visat att man går ner mer i vikt av en LCHF- kost än en lågkalorikost. Dessutom får man bättre blodfetter och blodtryck, och definitivt bättre blodsocker. Det har påvisats att det ger bättre hälsoeffekt på ett par års tid.

Så lyckas du med LCHF-metoden:

- Ät mycket fett (välj naturliga fetter som kokosfett, smör, oliv- och rappsolja. Skippa övriga!)
- Frossa i protein (du bör äta 0,8-1,5 g protein per kilos önskevikt per dag. Vill du väga 62 kg bör du äta 70 g protein per dag)

- Hoppa över vanliga kolhydrater (uteslut pasta, ris, bröd, flingor, havregryn och liknande produkter. I korthet, ALLA mjöl och grynprodukter. Hoppa också över majsmjöl.

- Välj rätt grönsaker och bär (sådana som växer ovan jord- de innehåller mindre stärkelse)

- Undvik söta mjölkprodukter (hoppa över fruktyoghurt, glass och mesost)

- Välj rätt drink och snacks (den bästa alkoholdrinken är vodka, sodavatten och lime)

Källa: Aftonbladet


jag kommer att vara hälsoredaktör för GAZETT.se


det krävs ett gott samarbete för att skapa en bra bild


Mia Höglund är perfektionist


bakom kulisserna på plåtningen för GAZETT.se


dj Samuli spelade skön dansant musik hela kvällen lång


Veronica & Super Star "Sus"


"Pillan" knep andraplaceringen som "surkärring"


väldens sötaste sockerbit- Joel! Tog hem priset för bästa kostym, grattis!


kalla mig för "Sus"


Veronica som läskig sjörövardonna


maskerad på Lillsved

Visste ni att den genomsnittlige taxichauffören i Stockholm kör kunder med massagebänkar ca 2-3 ggr i veckan? Det är en rätt intressant statistik tycker jag eftersom det ligger i min intressepark. bra utveckling med tanke på mitt yrkesval:-)

I dag var stora dagen "D" och jag tillsammans med de övriga i elevkåren arrangerade årets maskerad vilken blev super lyckad och mycket uppskattad av samtliga. Vi hade ca 50 gäster som alla kom i olika utstyrslar och temat var "S". Så där var flera sjörövare, Snövit, en sockerbit, en "surkärring", manliga strippor, snutar och en fotbollssupporter mfl.

 Själv skule jag med enkla medel föreställa en "Super Star" som hette "Sus" ... Eftersom jag levde i sus och dus... Inte så fantasifullt kanske? men eftersom jag var arrangör orkade jag inte även slåss om "priset för bästa kostymering". Man har ju sina gränser (även jag).
Jag och mitt ex brukade skratta åt oss då vi periodvis levde en sk "rock n´roll lifestyle" men att vi varken kunde sjunga eller uppträda på annat vis. Vi bara levde i "sus och sus"- precis som mitt alter ego- Sus.

Nu ska jag snart sova för att stiga upp i tid i morgon bitti och tvätta, städa och efter det träna. Den här helgen måste det bli fokus på studier; Humanbiologi och Anatomi.


sista dagen på SIME

Sista dagen på SIME konferénsen och idag är det endast fem timmar att jobba på mässan vilket är en jäkla tur. Min kropp känns helt trasig efter all träning och knådning. Jag har typ inga underarmar eller fingertoppar kvar (fingertopparna skavs mot tyget på kläderna). Men det har varit otroligt bra för att knyta nätverk och kommande buisness. Tror att jag delade ut åtminstone ett femtiotal visitkort till lyckliga "energised" SIME deltagare (företagare).

Bland annat så är jag medveten om att en tjej från Aftonbladet tog mitt kort och skulle tipsa sin arbetsgivare om mig (att jag i så fall skulle komma upp till deras arbetsplats och ge energimassage) Jag blev också tillfrågad om jag och tjejerna ville massera på ett event i Jönköpning inom en snart framtid?

I eftermiddag ska jag hämta hem Elvis, jippie!:-) Det ska bli så himla mysigt att få hem den lille parveln. Men det var sannerligen tur att Louise kunde ställa upp dessa dagar. Det hade inte gått annars... Men men, det är snart jul med lov i ca tre veckor. Efter det är det bara en termin kvar som student. Då jag får mer cashflow så har jag råd at placera honom på hunddagis men det kostar lika mycket som ett "riktigt dagis" för barn.

http://www.sime.nu


Energise your business, massage by result


Amanda och Karin


Christoffer Granfeldt (SIME arrangör) passar på att fylla på med energi


Emma får sig en omgång


jag övar teknik på Amanda


Masserat i 10 timmar på SIME

Jag är helt slut! Har stått och masserat på SIME konferénsen i 10 timmar idag och det känns i kroppen kan jag lova. Fick låna massagestolar från Tarsus i Örnsköldsvik och jag ska beställa min massagebänk från dem. Jag måste ha en ordentlig bänk om jag ska köra seriöst- annars ligger inte klienten bekvämt. Och det är inte heller ergonomiskt rätt för min rygg och axlar... Jag ska from nästa vecka massera Result varannan fredag efter skolan. Det ser jag fram emot.

Skinner förespråkade behaviorismen- läran om att människan kopierar andra beteenden


mina visitkort har kommit!

Det verkar som någon eller något vill att det ska gå min väg nu? Sjukt, jag beställde mina visitkort för en vecka sedan och det kändes angeläget att få dem i tid till SIME konferénsen med start i morgon. Till min besvikelse var leveranstiden fjorton dagar och att få dem expresssnabbt skullekosta för mycket avgjorde jag efter sett över min budget... Så det var bara att "gilla läget" helt enkelt.

Då jag kom hem idag från skolan så låg det en avi och väntade på hallgolvet och efter träningen (körde ett noga preciserat ryggpass och solade efteråt) promenerade jag förbi postutlämningsstället för att se vad som låg och väntade på mig där? Och till min stora förvåning- och förtjusning var det mina visitkort som hade levererats en vecka tidigare och dagen innan SIME?!
"Malin Eriksson, massage & hälsa" , står det på framsidan i blått och granitgrått tryck och min snälle talangfulle designer till bror har gjort min logo:-)

Nu sitter jag och äter kycklingfilé med broccoli (mycket antioxidanter och järn; skyddar mot cancer) och ska samla information om Skinner som var en psykolog som kom med en massa påståenden under 1700-talet. Denna uppgift ingår i ett grupparbete som vi gör, inte helt otippat, inom psykologin. Ett av mina absolut favorit ämnen!

nu blir Elvis avundsjuk:-)


den här bilden blev bättre än förväntat


dynamisk grå himmel


"street girl"


"håll i hatten"


nya bilder från Allers


J.LO wannaben Kim


Så gick Kim Kardashian ner 8 kg (källa: improveme.se)

När Kim Kardashian bytte livsstil och slopade alla kaloribomber nådde hon sin drömvikt.
I början av året bestämde sig Kim Kardashian för att slimma till kroppen. Hon lade om hela hennes livsstil – bytte ut kosten och satsade på konditionsträning flera dagar i veckan.
"Målet var inte att bli supertunn, utan jag ville bygga upp lite snygga muskler och behålla kurvorna", sade tv-stjärnan till tidningen Fit & Healthy

Nu har Kim Kardashian tappat åtta kilo trots att hon inte har följt en strikt diet hela tiden.
"Om jag är sugen på vissa saker väljer jag att unna mig, även om det kanske inte är så bra för mig. Man får inte glömma bort att leva".

Tidigare såg Kims matschema ut så här:
Frukost: En stor kaffemocca från Starbucks med vit choklad och grädde.
Lunch: Sallad med tranbär och kanderade valnötter. Chokladkaka och en Coca-Cola light.
Mellanmål: Muffin och latte
Middag: Pasta med grönsaker och kyckling. Kakor och glass till efterrätt.

Kims nya diet:
Frukost: Havregryn med banan.
Lunch: Sallad med grillad kyckling. Fettfri yoghurtglass med frukt.
Mellanmål: Morötter med lågkalori-dressing.
Middag: Fisk, grönsaker och grönt te på kvällen

testledarutbildning

Måndagar är den enda veckodagen som vi inte har idrott på schemat i skolan. Idag har vi kört ett medelgympapass på idrotten och vi börjar vår gruppledarutbildning (motion) på allvar nu. Det var länge sedan jag körde "aerobics" (tränade mycket pass då jag var yngre) men koordinationen satt förvånandsvärt bra- faktiskt. Det kändes kul!

I fysiologin (Humanbiologi) lär vi oss att göra konditionstest i vår testledarutbildning. Jag ligger långt över medel och har jätte bra värden för min ålder. Maxpulsen sjunker en enhet för var år som går. Men fysiken går att förbättra långt upp i åren. Men runt nittio så är det dags att "tagga ner";-)

Ser fram emot mitt styrkepass i kväll. Jag tänkte unna mig att lyxa med lite "egen tid" (träna, sola, pedikyr, manikyr) innan jag sätter mig med böckerna. I morgon ska jag, Veronika och Amanda från klassen ge energimassage (patienten sitter fullt påklädd bak och fram vänd på en energimassagestol) för Result Nordics på SIME konferénsen. Result ger bort en hälsoupplevelse till sina kunder. Det ska bli riktigt roligt.


träningskläder från Better Bodies


i väntan på...


fix framför kameran


Mia Höglund (VD GAZETT) sminkar mig inför plåtningen


plåtning för GAZETT.se

Nu börjar jag verkligen tro på allvar att jag är magisk?! Tänkte seriöst igen att; "hoppas hoppas det ligger en utbetalningsavi hemma med posten och väntar på på då jag kommer hem...", så gjorde det det! Igen! Och denna var på samma summa som förra gången? Men dock med ett annat företag som avsändare...

Väl hemma och pustar efter en lång dag med skola och modellplåtning för mina By linebilder för GASETT.se där jag ska vara "hälsoexpert" med mitt forum "GRO" (utvecklas, spira, växa- själsligt, mentalt och fysiskt). Tidningen lanseras den 3:e december, watch out;-)

Det blev tyvärr ingen träning ikväll eftersom plåtningen drog ut på tiden. Tyvärr, jag är nitisk med mina träningsrutiner just nu och jag kan lova att jag har träningsvärk i rumpan efter gårkvällens ben- och rump pass. Det är ju ett bra mätarvärde på mina ansträngningar och jag körde HÅRT igår kan jag lova.

Nu ska jag göra en omelett med ost & skinka, efter det ta en varm lång dusch och efter det plugga Humanbiologi. Egentligen skulle jag bara vilja sova men studierna måste gå först. Det är gravt ångestframkallande då jag slarvar med studierna.


lika gott som det är nyttigt


stärk ditt immun i svininfluensatider med frukt & grönt

Du kan genom rätt föda stärka ditt immunförsvar. Metrobloggaren (metrobloggen.se/sportyspice, licenserad personlig tränare och dietcoach) Petra Stegman-Axlund rekommenderar Metros läsare i dagens tidning att äta mer frukt och grönsaker eftersom att de innehåller vitaminer, mineraler och antioxidantersom är bra för immunförsvaret.

Probiotika, som finns i syrade grönsaker och tillsatt i vissa mejeriprodukter, stimulerar immunförsvaret. Så även ägg, vitlök, kamomillte, basilika, ginseng och lakrits är ypperligt för hälsan.


50

Om en myra vore en människa och vägde 80 kg skulle hon kunna lyfta en annan person som väger ett halvt ton. En myra kan nämligen lyfta 50 ggr sin egen vikt... Där ligger vi i lä anatomiskt vi människor. Myror är djurens svar på "superman":-)


"kanel gör dig hel"; åtminstone drar det ner GI


dagens tips!

Strö kanel på gröten för att dra ner Glykemiskt Index. Insulinet vi får i snabba kolhydrater främjer fettinlagring och omvandlar blodsocker till fett. Både högt blodsocker och insulin är inflammationsframkallande...


det ska vara grymt kul att motionera annars kan det kvitta


motivation & träning

"Folk rör sig inte ur fläcken om man inte vill och inte har roligt"...

läsarfråga från "Carro"

"Åh vad fin du är!! =) Måste bara fråga om man skulle kunna ta en Cambridgemåltid mellan varvem om man tar powerwalks osv. Försöker lägga om min kost, ta morgon-, samt kvällspromenader och äta nyttigt. Men tror du kan även kan ta en sån måltid men ändå dricka proteindrink. Det är ju lite kolhydrater i en Cambridgepåse kan ta en sån måltid men ändå dricka proteindrink. Det är ju lite kolhydrater i en Cambridgepåse."

Mitt svar:

Hej carro, Jätte bra att du försöker att skapa dig själv en sund regelbunden livsstil med motion och sund kost. Jag tycker inte att man ska ersätta vanlig mat med Cambridgedrinkar utan istället tänka mer långsiktigt. Självklart att du komplettera din kost med både proteindrinkar och Cambridge.
Har inte kollat sammansättningen på Cambridgeförpackningen men jag förutsätter att de innehåller mycket protein? Men du jag rekommenderar inte att du ska ta Cambridge och proteindrink vid ett och samma tillfälle, om det var så du menade?

Det spelar mindre roll vad du använder ("proteindrink", eller "Cambridge"), det är innehållet som är avgörande. Vad du än väljer se till att dina tre huvudmål består av lagad MAT.
Vill du gå ner i vikt så finns det inga genvägar utan det är regelbundenhet, uthållighet och ett jäklar anammasom avgör om du lyckas eller ej. Det tog tid att lägga på sig kilon och det tar minst lika lång tid att bli av med dem. Bara det att det var "roligare" att lägga på sig dem;-) Lycka till!

hunden är människans bäste vän


Elvis förändrade mitt liv

Min väninna Louise Tyseng räddade min vecka. Jag messade min hundvakt (min nu föredetta hundvakt) och ställde frågan; "om han kunde ta Elvis enligt ök from mån-ons?" Till svar fick jag: "denna vecka hinner jag inte tyvärr..." Jag fick panik! Jag har hur mycket som helst denna vecka och stod plötsligt utan hundvakt. Ve och fasa! Tur i oturen kom jag att tänka på hundälskande Louise och eftersom att hon är sångerska/artist så är hon relativt flexibel.

Hon svarade "Ja, vad skoj!" med ens och en stor sten föll från mitt bröst. Jag packade ner Elvis filt, mat och leksaker och åkte iväg för att lämna över honom till Louise. Det känns lite vemodigt var gång jag ska lämna bort min lilla älskling. Han är ju som mitt "barn"- men lite hårigare bara;-)
Ha ha, det är ju lite typiskt att man som kvinna mitt i livet med fallande östrogenkurva skaffar hund som substitut för barn. "Man missade tåget heltenkelt", även om jag inte sitter med facit i handen ännu och "under har ju skett förrut". Det känns bara inte särskilt utsiktsfullt just i skrivandets stund. Först ska man ju hitta en pappa till ungen, vara kär (kan jag bli det igen?)och bli gravid.

Jag läste en intervju med skådespelerskan Eva Mendez i GLAMOUR där hon påstod att hennes hund hade "förändrat hennes liv". Ja, jag kan ju lugnt påstå att Elvis (en 9 månaders Staffvalp som börjar bli könsmogen) har förändrat mitt! Det är ständigt pusslande med tid och planering för att allt ska klaffa som ensamstående med hund. Jag pluggar på heltid, tränar, masserar, målar och modellar...
Och däremellan ska Elvis in. Oftast går det faktiskt bra tack vare mina underbara vänner:-)

Men hur trött jag än är ibland, och hur stressad jag känner mig, ibland är jag irriterad och frusterad... Så bleknar allt då Elvis kryper intill mig, lägger sitt huvud på mitt bröst och tittar på mig med sina stora tillgivna nötbruna ögon. Då inser jag hur mycket JAG betyder för honom. Jag är hans värld och det är min skyldighet att fixa biffen och se till att han får ett bra liv:-)


Min väninna Helene Månsson som har Friis & Company agenturen är en sweetheart! Denna fina väska fick jag av henne:-)


Ny träningsväska i Alexander Wang tappning


"vägen till visdom"


Krafter, energier och medvetanden- fritt för egen tolkning

G de Purucker

 

 Universum med allt som finns i det, stort som smått, är uppbyggt i och av medvetande, medvetande som bland sina egenskaper innefattar de andra sidor av kosmisk tillvaro som vi kallar liv, själ och substans. Men medvetande i alltomfattande mening är en abstraktion, och det är lika rätt - och enligt mångas mening - lämpligare att säga att universum är uppfyllt av otaliga medvetanden. Dessa medvetanden befinner sig på oräkneliga stadier av evolutionär utveckling och är strukturellt ordnade i hierarkier. Sålunda är allting som i universum betraktas som ett individuellt uttryck för en inneboende och sig själv uttryckande monad, inte bara en individualiserad atom i Det Oändliga, utan dess innersta kan filosofiskt betraktas som identiskt med universum själv.



Hela världsrummet är, såväl i subatomärt som kosmiskt avseende, fyllt av energier och substanser i alla upptänkliga stadier av materialitet, eteriskhet och andlighet. Sådana relativt fysiska energi-substanser som elektricitet och ljus kan nämnas som exempel. Ty vad är elektricitet och ljus och varje annan energi-substans? De är utan undantag emanationer, utflöden, från varelser av kosmisk storlek. Med andra ord är Det Gränslösa fyllt av kosmiska varelser, av vilka var och en har sitt eget universum, vilket tjänstgör som dess egen "bärare". Och de vitala flödena i varje sådan varelse utgör de krafter, energier och substanser som uppfyller det universat och därför - eftersom de innerst är av medvetandenatur - styr det, leder det, kontrollerar det, och utgör det inre och eviga begäret bakom alla de yttre fenomenella företeelserna.


I atomen och i kosmos är samma principer, samma energier, substanser och strukturella processer verksamma, ty såväl atomen som kosmos är evigt oskiljbara delar av det gränslösa Alltet och återspeglar därför - var och en efter sin förmåga - de andliga ursprungligheter som Det Gränslösa innehåller. Följaktligen är kosmos och atomerna - de inre och osynliga liksom de yttre och synliga världarna och tillvaroplanen, betraktade som en kosmisk sammansättning - inte bara det vi kallar det kosmiska livets slöjor och klädnader, utan också uttryck för detta kosmiska liv själv.


Är då medvetande något annat än kraft och energi? Nej, medvetande eller sinne är kraftens och energins både rot och fokus, deras själva själ och som sådan substantiell, fast inte materiell i fysisk mening. Vår grövsta fysiska materia är bara en förtätad massa av slumrande monader, en enorm samling av psykomagnetiska medvetandecentra. När dessa "sovande" monader vaknar till kinetisk rörelse eller individuell aktivitet, börjar de sina respektive individuella utvecklingsvandringar tillbaka mot den andliga frihet från vilken de "nedsteg" i materien.


Detta ger nyckeln till förståelsen av vad naturkrafterna verkligen är. Innerst är de kosmiska varelser vilka manifesterar sig som energiflöden, och denna aktivitet känner vi av som naturens krafter. De är det kosmiska medvetandets emanationer eller utflöden.


Vi kan ta gravitation, elektricitet, magnetism, värme, kemisk affinitet och ljus som exempel, eftersom dessa är de kosmiska krafter som vi vanligen mest berörs av. De är alla energier, dvs utflöden från en individuell källa, och denna källa är en av de kosmiska varelser med vilka världsrymden är fylld. Och dessa varelser kan i sin tur följas bakåt till sitt ursprung såsom emanationer från det universella kosmiska medvetandet. Såsom varande energier är krafterna också substantiella, eftersom materia och energi essentiellt är ett. Likaså är ande (eller medvetande) och essentiell substans till sitt innersta väsen ett. Varhelst det finns kraft eller energi eller någon av dess manifestationer - gravitation, magnetism, värme eller vad det nu kan vara - är detta också substans, och därför till sitt innersta väsen medvetande som uttrycker sig som medvetanden.


I den esoteriska filosofin är värme och ljus substantiella just därför att de är krafter. Såsom varande krafter vilka manifesterar sig som energier har de inom sig samma essentiella förmögenheter som människan har, även om de inte manifesterar dem på samma sätt som människans förmögenheter manifesterar sig i människan. Tillsammans kan de betraktas som medvetande. Den enskilda naturkraften, gravitationen t ex, är inte ett medvetande för sig, utan varje naturkraft är snarare ett kosmiskt medvetandes manifestation eller själv-uttryck, en bakomvarande medveten levande kosmisk varelses vitala flöde vilket tar sig uttryck som t ex gravitation.


Naturkrafterna är alltså i kosmos verksamma vitala flöden från andliga varelser i vilka denna nervenergi utgör komponenter, och de strömmar i den andliga varelses vehikel som genererar dem. Varje sådan kraft är ett utflöde från en kosmisk varelse som till sin art är karaktäristiskt för varelsens lägsta kosmiska kropp.


Denna vitala kraft eller kosmiska elektriska energi styrs av de varelsers sinne och vilja från vilka den strömmar i emanationell serie, varvid varje enhet i en sådan serie är vad vi kallar en naturkraft. Dessa kosmiska varelser utgör en sammanhängande hierarki av upphöjda andliga intelligenser, och eftersom deras individuella karaktärer är likartade samverkar de i att alstra den helhet av kosmisk verksamhet som vi vanligen kallar naturens.


Den mänskliga magnetismen i sin verksamhet vid blodcirkulationen och ämnesomsättningen kan kanske tjäna som en illustration i mindre format. Ingen av dessa kroppsfunktioner utgör ensam den fysiska människan. Det är tillsammans med kroppens fasta komponenter som de utgör den fysiska människan, medan de själva är funktioner som framkallas av emanationerna från människans vitala essens och alltså kan härledas till den verkliga människan, vilken är medvetande och tanke. De processer som resulterar i den fysiska kroppens tillkomst och livsyttringar emanerar från den inre människan, och verkar till viss del medvetet och till viss del omedvetet i henne, liksom naturkrafterna verkar i kosmisk skala i det universum som omger oss.

(Ur The Esoteric Tradition, kap 14)


våra liv styrs av energier

Brrrr... Det är kallt i min lägenhet! Jag ställde min klocka på nio för att komma upp i tid för att förebygga inför kvällen. Det är en fördel om jag kommer är något sånär trött ikväll eftersom jag ska upp så tidigt på måndag morgon. Shit, vad helgen går snabbt- alltid! Jag har inte ens hunnit med hälften av de bestyr jag hade planerat. Och då på grund av fest i fredags och TEAM SPORTIA i igår- lördag... "Jag ska aldrig mer festa!", trodde ni på den? Nej, kanske inte, men faktiskt så har jag inte tid med att vara bakis om ska få allting gort som jag har planerat. "Man är ju inte tjugo längre", det är ett faktum (jag går från klarhet till klarhet), ha ha!

Ligger, halvt sittande, i sängen och bloggar (inte så bra för ryggen kanske?) med en kopp kaffe. Snart ska jag ta en morgonpromenad med Elvis i Hagaparken och efter det röja färdigt i lägenheten.
Jag har äntligen fått tummen ur och slängt en massa bråte i grovsoprummet som bara har stått och tagit utrymme i lägenheten. Det är också en massa prylar som ska ner till källaren och förvaras i förrådet. Med andra ord har det inte dirrekt funnits utrymme för att praktisera "Feng Shui" (en österländsk lära om hur energierna ska kretsa i vissa omlopp för att skapa positiva krafter i hemmet inom olika områden; hälsa, ekonomi, samliv ect.) Men snart så;-)

Jag vet inte om det är någon idag åttiotalisterna som praktiserar Feng Shui? Det var en trend i slutet av nittiotalet. Kommer ihåg att sångerskan- och artisten Kayo var inne i energiläran. Träning och hälsa går ju i trender som allting annat. Vissa flugor kommer upp på tapeten för att sedan lika snabbt glömmas bort av media...

Jag åt middag hemma hos min granne och mentor Anders Hellquist iår kväll och våra samtalsämnen handlade till största del om hur universums själ och våra egna handlingar styr det som sker... All materia består av bunden- eller obunden energi och våra själar är energier. Elvis är energier fast i bunden form, mn kaffekopp som jag håller i handen består av energier. Och vem säger att obunden energi (själen) inte kan transformeras till bunden form? Nu går vi in på "liv efter detta"... Så att min själ i nästa sväng kan bli en stol (hoppas inte) eller en kattunge (en uppgradering från att vara en stol åtminstone)?

Tack

Tack för alla fina komplimanger och kommentarinlägg. Har missat att jag fått läsarfrågor men jag ska svara på dem ASAP. Jag lovar!  Kram Malin

fredagnattens utstyrsel


Beata och Yvonne på Helheten


Bra namn på en skönhetssalong- "Helheten" (Hammarbysjöstad)


trevliga Stefan Karlsson VD Qi elements


Samar bokar tid för E.I.S Body Scanning (Optimalhälsa, Narvavägen)


"optimera i din hälsa i Optimalhälsas monter på Allt För Hälsan mässan:-)


Marléne har författat kokboken "Livet är en fest" (GI)


Marléne Gustawsson visar Karin, Samar och Veronica hur Body Scanning fungerar


Är det det som TEAM SPORTIA kallar för "kundvård"?

Det är sent in på lördagnatten eller tidig söndag? Jag blev så lycklig över att jag lyckades fixa mitt internet att jag var tvungen att skriva ett bloginlägg trots att jag egentligen är super trött.

Då man som jag är aktiv med att blogga så är det ju livsnödvändigt (varför spara på krutet?) att vara uppkopplad. Dessutom vill man ju följa vännerna på Facebook;-) Jag erkänner, jag är beroende av ansiktsboken. Jag som många andra. Och faktiskt har detta forum varit en räddare i nöden då borttappade telefoner har varit ett faktum och jag har även fått flera jobb via nätverket. Så man kan säga att Facebook fungerar som ett rekryteringsverktyg "slash" umgängesplattform. Åtminstone för mig...
 
Jag kommer ALDRIG att handla på TEAM SPORTIA mer (inte för att jag vanligtvis gör det heller) på grund ev detta; " Jag hittade ett par Reebook Aerobic skor i fredags på mässan för 300 kr (op. 700 kr) men hade inga slantar på mig då. Försäljaren garanterade att hans lager var såpass generöst att det säkert skulle finnas kvar skor i min storlek (38) till dagen efter- idag alltså..."

Glad i hågen tog jag pendeln ut till Älvsjö för att köpa skorna Vi startar vår gruppledarutbildning (gympa medel, 30 tim) kommande vecka och bra skor är viktigt för att verka stötdämpande då det förekommer mycket hopp. Snälla Marléne Gustawsson lät mig smita in som utställare för hennes företag Optifmalhälsa bara för att köpa dessa skor (TACK MARLÈNE!). Men hör och häpna, då jag väl är på plats så är det bara några få övervintrande storlekar kvar?! Och jag inser att jag har sönderhackat min dag- och åkt dit helt i onödan! Försäljaren jag talade med dagen innan bad inte ens om ursäkt?
Är det vad TEAM SPORTIA kallar för "kundvård"? Där misste de mig som kund- en gång för alla! "That´s for sure"!

Det kanske verkar "ytligt"? Men jag kände mig som en femårig liten flicka som tappat hela sin lördagsgodispåse- så besviken var jag. Stefan Karlsson (VD Qi elements) gjorde sitt bästa för att trösta mig men skadan var just för tillfället oreparerbar. Nu x antal timmar senare har jag lyckats smälta incidenten men med nöd och näppe givetvis;-)

Jag åkte hem, tänkte handla mat på hemköp som var stängt och i ren överslagshandling köpte jag en kebabrulle istället. För att sedan komma hem och inse att "jag inte kan äta en kebabrulle" med en massa vit pizzadeg. Jag fick helt sonika sitta och peta ut alla kött- och salladsbitar med gaffel och slänga brödet... Middagen kostade 60 kr och brödet bestod säkert av hela 30% av målet. Slösaktigt då man är fattig student. Och efter Robinson HATAR jag att slänga mat. Det känns omoraliskt!


Allt för hälsan mässan

Idag har jag besökt "Allt för Hälsan mässan" ute i Älvsjö. Det var mycket intressant och jag träffade en massa gamla bekanta hälsoprofiler som jag inte sett på länge. Bilder publiceras senare.

Jag fixade massagebänkar till SIME-konferénsen nästa vecka (ons & tors) och det var en sten som föll från mitt bröst. Nu ska jag hem och ta hand om hunden och jag måste ta en långe powerwalk med honom i Hagaparken för att han har varit ensam länge nu.

Ikväll är det fest och jag har köpt en flaska mousserande som jag ska njuta av medans jag gör mig i ordning för nattens äventyr. Nu kastar "Livsforms-Malin" den "äppelkäcka manteln" och axlar den glamourösa nattsvarta;-)


Magiska tankekrafter

Nu börjar jag tro på magiska tankekrafter. Igår så tänkte jag; "hoppas hoppas, att det ligger en utbetalningsavi med posten då jag kommer hem..." Och vet ni? Det gjorde det! Det fina i kråksången var att det inte var en "fjantsumma" utan en rejäl hacka och jag behöver verkligen klirr i kassan (vem behöver inte det? Ok, det finns kanske vissa- typ mitt ex) denna månad... Halleluhja!

Invigningen som Johan Petré höll- av den nyöppnade restaurangen Supper på tegnérgatan var jätte trevlig och generös. Maten var otroligt god och menyn erbjöd en spännande variation. Samtliga rätter kostar endast 200 kr och det är ju billigt för att vara i Stockholm. Det är ju nästan lunchpris?! Jag säger bara; "man tackar" (bra för oss studenter).


spinning höjer ämnesomsättningen


2 spinningpass på raken

Har en stund över i skolan och passar på att göra dagens första inlägg. Vi började dagen med beteendevetenskap och har börjat gå in på psykologi. Ett av mina favoritämnen! Efter första lektionen följde två spinningpass på raken innan lunch. Nu känns det att man lever.

"Jag tänker alltså finns jag"; Descartes 1700- talet. "Jag har ont i kroppen alltså lever jag"; Malin Eriksson 2000- talet. Kanske går mitt citat till historien? men troligtvis inte:-) Efter träningen ikväll så kommer jag defenitivt att vara mör. Egentligen står det "ben" på schemat men eftersom vi kör dubbla pass spinning i skolan i morgon igen så får det bli "bröst" istället.

Jag är så glad för att underbara Tomasz passar Elvis idag och om allt funkar som förväntat så kommer Tomasz att passa Elvis tre dagar i veckan. Det kommer att verka så underlättande för mig eftersom jag alltid plågas av en tagg av dåligt samvete för min lille hund. Och dåligt samvete skapar stress. Men nu kommer min tillvaro förhoppningsvis att bli så mycket mer harmonisk och Elvis kommer framförallt att må bättre.

Ikväll är det invigning av en ny restaurang som ligger nära restaurang Grill på Drottninggatan. Återkommer med rapport senare;-)


en brud med klös!


dresscode- "djuriskt tema"

För en tid sedan höll jag ett vernissage/bjudning för mina närmaste (jag målar barnmöbler för er som är nya läsare) och jag kallar min möbelserie för "DJUNGLE ME!". Då sällskapet var på väg ringde jag en utav tjejerna och "påminde henne om att det var dresscode- djuriskt tema", och hon blev helt stressad och beklagade att hon hade missat infon. Vilket var en lögn! Från min sida eftersom jag aldrig hade utlyst något tema för tillställningen...

Däremot hade jag dressat mig i leopard från topp till tå och chockerade hela gänget (vilka skrattade hysteriskt åt synen) då jag mottog dem i min utstyrsel med ett mycket förföriskt djuriskt rörelsemönster:-) Veronika hade mailat mig en "reminder" från den kvällen och jag känner att jag nästan som i en tvångshandling är tvungen att lägga upp en bild!

det nyttiga kokosfettet


Kokosfett = MCT- fett

Eftersom mina dagar är långa samt att då jag kommer hem så måste jag fokusera på Elvis (jag är som en politiker som måste prioritera mina satsningar)- resulterar det i att jag alltid tränar sent (19.00-20.00) . Det är lite dumt eftersom jag måste hinna varva ner innan sängen och jag får inte bli för sen med tanke på mina tidiga mornar...

Nu sitter jag här igen framför datorn och klockan har passerat 22.00 och jag har flera punkter att pricka av innan jag kan helt slappna av för kvällen. Jag har valt ut den musik jag ska ha till mitt och Jossans spinningpass, beställt vistkort och reggat domänen till mitt företagsnam. Nu väntar disken som står i högar i diskhon och jag borde läsa ett par sidor i Anatomiboken innan jag sluter ögonen... Vardagarna är fulla av åtaganden men i morgon är det redan halvlek igen och snart helg. Skrämmande vad tiden rusar förbi.

Har ni läst det "senaste", om att kokosolja rekommenderas som stekfett?

Att fett inte är rakt igenom dåligt vet de flesta nu för tiden. Att äta rätt fett är avgörande för en bättre hälsa. Produkter som Omega3 oljor, avokado och fisk är näst intill helgonförklarade. Det vi försöker akta oss noga för är mättade fetter. Ingen regel utan udantag. Det finns nyttiga mättade fetter. De kallas MCT-fett och återfinns bland annat rikligt i kokosfett.

MCT-fett är ett bra sätt att minska fettlagringen samtidigt som det har massor av energi.

MCT-fett upptas snabbt av kroppen, kan användas som energi och lagras inte som underhudsfett. MCT-fett passar bra för de som tränar och vill bygga samtidigt som de går ner i fett.

Det lättaste sättet att få i sig MCT-fett på är genom att äta kokosfett. Det är dessutom rikt på vitaminer, mineraler och antioxidanter. Man kan även steka i kokosolja vilken även klarar högre temperaturer än rapsolja.

Undvik kokosfett i koncentrerade former och välj extra virgin.

källa: http://www.iworld.se
e nedan:


undersidan...


något konstig vinkel? (bordet är ca 2,0 x 1 m )


bilden talar väl för sig själv


"natt på savannen" är detta konstverk döpt till


En bild tagen nere på Östrelén- precis utanför min mammas hus


Aftonbladet Söndag


en av mina bilder från Allers- finns i butik nu!


utöka antalet repititioner per set...

Klockan är på tok för sent. Borde ha sovit för länge sedan men jag har varit "busy" med träning och massage. För att inte glömma min älskade Elvis:-) Han ska ju alltid ombesörjas i första hand...

Vi körde rygg idag och jag kände mig riktigt taggad. Jag var lite irriterad av en privat dispyt då jag promenerade hemifrån och det var skönt att ta ut mina aggressioner på gymmet. Jag brukar köra ungefär 10-12 reps per set men jag blir nog så illa tvungen att utöka antalet reps till 15-20 istället. Det för att bränna mer fett och hålla nere volymen. Jag lägger på mig muskelmassa bara jag tittar på en hantel. Ett lyxproblem kan man tycka men det gynnar inte modellkarriären med svällande biceps som spänner under tröjan. Det säger sig självt. Nej, lagomt är bäst! Man vill ju vara fit men ge ett slankt och smidigt intryck...

Efter passet var det dags att massera och min klient "Anders" bjöd mig på stekt rostbiff och potatismos. Så jäkla gott och perfekt kostsammansättning efter träningspasset. Tack vare potatismoset sprängdes rostbiffen (proteinet) praktiskt taget in i cellerna. Och två st CLA kapslar på det- då är man i hamn;-) God Natt!


samkönade äktenskap

Vi ska ha debatt i skolan om olika ämen och min grupp ska behandla "samkönade äktenskap- för eller emot?". Nu har ju riskdagen beslutat att homosexuella får gifta sig så vårt ämne "släpar efter i gruset"...

Det är måndag morgon och jag är lite trött och det känns ovant att stiga upp kl. 05.30- då man har haft höstlov en vecka. Men men.. i morgon är en ny dag och då kommer det säkert att kännas lättare.

Drog på mig ett par jeans som jag inte använt på länge och till min förfäran var de trånga som f-n!
Jag måste inse allvaret och börja gå på "diet". En helg av frossande hos mamma har inte gynnat mina former, det är en sak som är säkert! Ser fram emot träningen med Alex i kväll och det är "rygg" som står på schemat. En av mina favoritmuskelgrupper att träna...

Vet inte hur många som såg mitt späck I Aftonbladet Söndag igår? I dag kom även Allers ut och de bilderna blev jag faktiskt riktigt nöjd med. Om man får skriva så på internet i Sverige?:-)

Soulmate

"Incompatible, It don´t matter though
Couse someone´s bound to hear my cry
Speak out if you do
You´re not easy to find

Is it possible Mr. Loveable
is allready in my life?
Right in front of me
or mabye you´re in disguise?

Who doesn´t long for someone to hold
?
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I´m on my own,
If there is a soulmate for everyone?

Here we are again, circles never end
How do I find the perfect fit?
There´s enough for everyone
But I´m still waiting in line

Who doesn´t long for someone to hold?
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I´m on my own?
If there is a soulmate for everyone
?
If there is a soulmate for everyone
?

Most relationships seem so transitory
They´re all good but not the permanent one
"

J.LO och hennes riktige prins- Mark Anthony


en askungensaga


En andra chans

"Kärleken checkar in"; en sockersöt romantisk komedi med J.LO i den kvinnliga huvudrollen. Det handlar om en städerska som förälskar sig i en politiker (Ralph Fiennes) och han förleds av misstag att tro att hon är en societetstjej som bor på det hotell hon städar på... Efter många invecklade draman så avslöjas hennes riktiga identitet och han blir givetvis besviken för att hon hade ljugit för honom...

På grund av deras olika samhällsklasser så är katastrofen ett faktum. Det är som varm honung i öronen då "Mr potent & Gorgeous" frågar "Mrs Cinderella" om de kan "börja om från början" (stryka ett streck över allt som varit)? Han ser djupt in i hennes ögon med sin ridderliga blick och kysser henne passionerat och de lever lyckliga i alla sina dagar. Såklart!Är det inte just det som man själv så många gånger själv hade önskar varit möjligt?!

Jag avrundar med metaforerna; " Ärlighet varar längst. Men alla människor begår misstag och förtjänar att få en andra chans. Det är starkt att förlåta och det man ger får man tillbaka. Det gäller också att inse vad man har framför sig innan man förlorar det för gott... "

RSS 2.0