Jag & Emma, nyduschade efter spinningen på lunchen


Många små och näringsriktiga mål

Det fel man ofta gör då man går upp i vikt är att man äter för sällan, för mycket och fel. I dag har jag ätit perfekt; 6 st små mål men regelbundet, fått med hela kostcirkeln och druckit mycket vatten ( man ska dricka minst 8 glas under en dag).

Dessutom har jag gått 45 minuter morgonpromenad, spinning på lunchen och lika lång promenad hem. Det känns bra! Jag har precis stökat undan i köket (lagade lunch till i morgon) och ska plocka fram penslar och färger och avsluta kvällen med att måla. God natt på er:-)

Trafik mot rökning


För fit för att vara rökare

På vägen till jobbet kom det fram en kille och undrade om jag hade en tändare att låna ut. "Nej, tyvärr- jag röker inte ", var mitt omedelbara svar. 

"- Nej, du är allt för fit för att vara rökare ", sa han och log sitt charmigaste leende. Inte för att jag tar det så "allvarligt" men det var i alla fall en passande komplimang med tanke på mitt gebit:-)

Dagens lunch:-)


Fräscht!


Wook

I dag står det spinning på schemat! Jag har stått och lagat matlåda nu på morgonen; laxwook med räkor, rödlök, brytbönor och matvete. Tänkte komplettera med någon god kryddad lättcemefraiche som jag köper på Coop.


Till frukost blev det Smoothie med proteinpulver, jordgubbar, mjölk och lite yoghurt. Mums! Givetvis slinker det ner ett par CLA också samt ett glas Berocca:-) Hoppas ni alla får en trevlig dag.

Minigym


Axlar och mage

I dag var det dags att börja styrketräna igen och det blev axlar och mage. Det kändes riktigt skönt och jag kände mig stark. Tog en promenad hem från odenplan till Skanstull och kom på mig själv med att känna mig riktigt GLAD. För första gången på mycket länge var jag bara helt omotiverat jovialisk-) Skönt!


NY BLOGGDESIGN AV STYLEBYEMELIE

Hejsan! Det är jag som har gjort malins design www.stylebyemelie.se Vill du också ha en ny bloggdesign? Skriv till mig


Shopping ger starka ben

Vilket vårväder! Jag och Emma sprang på stan på lunchen för att hitta gummistövlar och regnställ till lille Leo 3 år. Han har storlek 25 i gummistövlar och det var omöjligt att hitta visade det sig. Vi letade verkligen överallt runt Kungsgatan och Sveavägen. Tillslut var vi tvungna att ge upp för att inte bli för sena till jobbet. Vi passade på att promenera i det fina vädret för att få lite frisk luft och solenergi.

 Jag och Emma har bestämt att vi ska köra spinning i morgon och på torsdag lunch. På fredag blir det coore (bålträning) på SATS:-)

Sov dig i form

Leptin, gherlin och kortisol är hormoner som kontrollerar aptit, mättnadskänsla, ämnesomsättning och vår förmåga att bygga muskler och de är direkt påverkade av sömnen. Leptinnivåerna, som påverkar vår förmåga att känna mättnad, är i botten och gherlinnivåerna, som kontrollerar hungerkänslor och aptit, slår i taket.

Studier visar också att personer med sömnbrist får ett ökat sug efter kolhydrater fettstinn mat med högt kaloriinnehåll. Jämfört med de personer som sover åtta timmar per natt så ökar suget efter onyttig skräpmat med hela 40%!

Sömnbristen leder inte bara till att vi äter mer utan den sänker kroppens förmåga att bygga muskler och bränna fett. Och stresshormonen gör även att vi framförallt lagrar det farliga magfettet.

" Du har säkert upplevt att dagen efter en dålig natts sömn är du hungrig och vad du än äter så känner du dig ändå inte nöjd. Om du vill gå ner i vikt är sömn A och O" , Personliga tränaren Jilian Michaels

Källa: Metro

Morgonrutiner

Ah! Jag älskar mina morgonrutiner då jag checkar av det som ska göras (sätta på telefonen, kolla posten, fixa i köket) och sedan sätter mig framför datorn med en rykande kopp kaffe, en Bonaqua (päron) och går igenom inkommande mail. 

Fräscht med tomater


Skölj babyspenaten under iskallt vatten- crispy!


Innehåller 11% kostfiber


... lägg den i marinad, låt stå i ca 30 -60 min


Ta av skinnet på laxen innan du skär upp den i bitar


Recept

Nu har jag lagat mat till i morgon.

Teriakymarinerad lax, matvete och sallad. Gör så här:

Köp färsk laxfilé, ta av skinnet och skär upp i lagoma portioner. Låt laxen ligga en timme och dra sig i marinaden- innan du gräddar fisken på mellanläget i ugnen, 15 - 20 min, 250 grader. Klar!

Matvete: Koka upp vatten med salt i en kastrull. Häll i vetet då vattnet kokar. Dosera efter antal portioner- det står förklarat på förpackningen. Låt matvetet koka i ca 15 minuter och låt svalna. Det ska serveras svalt.

Sallad: babyspenat, gurka, tomat, fetaost, oliver, rödlök och kikärtor.

Dressing: 2 msk fisksås, 2 msk japansk mörk soya, 2 tsk socker, limesaft av en 1/2 lime, 2 vitlöksklyftor (finhackas), 1/2 röd färsk peppar (finhackas). Blanda och häll dressingen över salladen.

Garnering:  Strö över valnötter:-)

Riksdagen


gamla stan


Senare än vad jag hade tänkt

Jag tog en promenad mycket senare än vad jag hade tänkt. Klockan var tio (22.00) då jag hade solat klart och promenerade hemåt. Jag tog några bilder på vägen hem på en nattsvart meen ljusdraperad huvudstad. Stockholm är så vackert!

När jag kom hem fick jag en glad överraskning då min lilla AD Emelie snart är färdig med min bloggs design:-) Den kommer att bli jätte fin...


Bra samansatt kost kräver planering


lunch a lá Malin

Jag brukar alltid köpa lunch på måndagar då det är veckoplanering. Denna måndag tänkte jag överraska med hemmalagad lunch a lá Malin:-) Bra mat kräver planering och jag tänkte svänga ihop en riktig GI måltid med Teriakymarinerad ungsbakad lax, råris och en spicy sallad som kontrast till den söta marianden.


Vilket par ska jag välja?


Skönt med motion efter god men tung mat

Väl hemma igen efter en jätte mysig och trevlig brunch med Emma och Leo har jag bestämt mig för att röra på "gum-fläsket". Tänker ta en peomenad till Solkungen på Odenplan och ta en liten "solinjektion" för att sedan promenera hem igen. Det ska bli skönt med lite frisk luft och motion efter all god men tung mat.


Cappucino


Pannkakor med sylt= INTE GI:-)


äggröra, bacon och prinskorv= GI


Leo & Emma:-)


brunch på Saimi Brown

För första gången denna vecka fick jag sova ut ordentligt. Förvisso somnade jag inte förrän klockan var närmare tre... Men jag sov till halv ett. Min frukost  blev bara en pressad grapefrukt och en proteindrink eftersom jag ska på "tjejbrunch" som vi har på Saimi Brown på söder, en gång i månaden. Då måste man lägga ner alla GI tankar för man bara MÅSTE äta deras American pancakes med blåbärssylt och grädde. Mums!


Sisters


Finaste pannkakan på söder:-)


Nyttigare med Dinkelmjöl


Nyttiga pannkakor

Första maj flyttar jag till en ny lägenhet som ligger på Haga Norra. Den är tjugo kvadratmeter större än den jag bor i nu... Och att bo precis brevid Hagaparken är perfekt för mig som gillar att löpträna och dessutom ska springa S:t Eriksloppet den första september, halvmaran!

Nu ska jag ställa mig vid spisen och laga pannkakor; ägg, mjölk (låglaktos), Dinkelmjöl med sylt (sockerfri) och Keso Mini. Jag har säkert promenerat en mil drygt under dagen och är super hungrig!  Senare i kväll ska jag hem till " Caroline" och vi kommer med största sannolikhet att gå ut en sväng.

Ni glömmer väl inte att släcka alla lampor i kväll mellan kl. 20.00 -21.00?


Grym!


Morgongymnastik serverat på tallrik

Jag vaknade bokstavligen med tuppen i dag, klockan var inte ens sju!  Istället för att ligga kvar och dra mig steg jag upp och tvättade håret, filade fötterna, rakade diverese kroppsdelar, betalade räkningar, städade och lagade frukost som blev havergrynsgröt , proteindrink och kaffe. Man står sig bra på havregrynsgröt eftersom det är långsamma kolhydrater och bra kostfibrer. Magen får lite att jobba med!; "Morgongymnastik för magen", blev det serverat på tallrik;-)

Jag upptäckte precis den kända DJ:n Armin Van Buuren (har såklart hört hans låtar förr) men visste otroligt nog inte att det var HANS mixar) och har laddat ner en massa bra träningsmusik:-) Ni kanske känner igen " In and out of love", featuring Sharon den Adel? Så himla BRA:-)

Nu ska jag ta en lång morgonpromenad från söder till Haga Norra för att kika på en lägenhet. Det ska bli underbart att gå men ny musik i lurarna. Jag höll på att spy på den förra!


Inte helt ofarligt:-)


Glöm inte att värma upp inför TV spel

Jag ansåg att vi behövde "liva upp" stämningen en smula på kontoret och arrangerade ett after work som jag kallade "Chill";  Kom och chilla med mig i receptionen, stod det på inbjudningen eftersom jag hade köpt ett chardonnay som heter Chill Out.
Alla kom (som var på plats) och jag spelade musik och vi hade jätte trevligt:-)

Emma (en annan favorit i gänget) beklagade sig, med glimten i ögat dock, att hon hade sträckt sig i axeln då hon spelade TV spel. "Hon hade glömt att stretcha innan", ha ha! Hon är ett levande bevis på att " Wii Sports" (boxning) inte är helt riskfritt.
Med andra ord, glöm inte att värma upp innan ni spelar TV spel och för allt i världen- kom ihåg att stretcha efteråt...

"wild and crazy"

Vad ska man festa till med i dag till lunch? Min frukost bestod av två hårdkokta ägg. Det känns som om jag kanske borde få i mig lite frukt och grönt för att balansera upp min näringsflora. En råkostsallad kanske? Bara för att vara "wild and crazy" och prova något "nytt", ha ha! Varför inte?

Efter att ha svept ett glas Berocca känns det som att vad som helst kan hända:-) Det riktigt känns i hela kroppen hur nyttigt det är!

chokladkatt


Choklad hare goes...


Chokladharen skulle lika gärna numera kunna vara en chokladkatt, typ!

Jag fick en chokladkanin- eller chokladhare, eftersom det snart är påsk av en av mina favorit kollegor. Av mycket interna skäl så brukar han skämtsamt kalla mig för "mamma" och jag titulerar honom min son. Det är tre års åldersskillnad så jag har en väldigt vuxen son och han en mycket ung mamma:)

Han gav mig alltså denna gåva och motiverade med att " han hade en sån snäll mamma". Jag satt och tittade länge och väl på den där chokladtingesten i  blankt färggrant foliepapper innan jag bestämde mig för att smaka en bit. Det resulterade i att jag åt upp öronen på den så nu är den öronlös. Faktiskt så är den inte lika självklar som hare utan öron. Den skulle lika gärna kunna vara en chokladkatt!


Omaka par:)


Hur kan man vara så förvirrad?!

Då jag skulle promenera hem från jobbet i eftermiddags och var på väg att byta skor från kontorsskor till gympadojor upptäcker jag att jag har två OLIKA skor. Förstå, jag har promenerat till jobbet med två olika skomodeller! Hur kan man vara så förvirrad?! Då måste man vara trött. Det har aldrig hänt mig tidigare... Hjälp!

För work o holics!


Halsband med fjädrar


Me goes indian stylish

Det är svårt att undvika den sofistikerade "indiantreden" i vår med fransar, flätor, mocka, pannband och fjädrar. Personligen har jag ALLTID förespråkat den trenden och det känns bara som att jag faller in i gamla upptrampade spår då jag anammar den influensen- tillsammans med alla andra. Det går mig lite emot att vara så konventionell. 

Lindex tillhör inte min favorit modekedja eftersom att jag tycker att deras kläder känns lite väl tantiga för mig som person. Men i bland, som i dag, hittar jag små guldkorn och slår till! Jag köpte ett jätte fint halsband med fjädrar, turkosa stenar och lång guldkedja. De hade en liknande i sitt sortiment som har utgått, vilket hade läderrem istället för den traditionella kedjan.
Jag missade det då men är minst lika nöjd med mitt fynd som jag gjorde i dag:-) "Me goes Indian stylish!"

Veckans läsarfråga

Det är jätte roligt att se att kurvan av unika besökare ökar och ännu gladare blir jag då jag får feedback som nedan:

" Hej, jag läser din blogg varje dag och tycker den är jätte inspirerande!! Du vet ju väldigt mycket om träning och kost och tänkte höra med dig lite om vad du har för uppfattning/kunskap om att utesluta kolhydrater?
 Jag har dietat innan och självklart dragit ner på kolhydraterna men inte för mycket då jag tränat mycket och känt att kroppen behövt detta, men jag tränar inte lika mycket längre. Vad tror du om att köra på GI och morgon promenad och även kväll, mina vänner säger att jag kommer bli slapp och hängig i min kropp :/ jag väger 62kg nu och vill verkligen komma ner till 55 till sommaren, (är 1,65lång) Jätte tacksam för tips :) /Rebecca "

Svar: Hej Rebecca, vad roligt att du inspireras av min blogg:-) Jag förespråkar en varierad kost med långsamma kolhydrater (råris, fullkornspasta, hårt bröd etc), mycket råkost och protein. En sund livsstil ska planeras långsiktigt och inte betraktas som en trend...
Jag tror inte på att utesluta kolhydrater mer än för en väldigt kort period. Med min erfarenhet så brukar det resultera i ett "bakslag" då man faller igenom eftersom att alltför kolhydratsfattig kost skapar obalans.
Du behöver en viss mängd kolhydrater för att orka fungera normalt i ditt vardagliga liv samt att grönsaker och grovt bröd innehåller nyttiga kostfibrer. 
Däremot tycker jag att du kan utesluta kolhydrater till kvällen då kroppen inte förbränner lika mycket. Självklart anpassat till din träning. Tränar du på kvällen så behöver kroppen en viss mängd kolhydrater för att återhämta sig. Men du så klart vara försiktig och inte äta mer energi än precis vad du behöver.

Vill du köra promt köra GI så välja att göra det endast under förslagsvis en månad inför badsäsongen. Och betrakta det som en kortsiktig diet.

Promenader är bra men bygger inte muskelmassa och är inte särskilt konditionshöjande. Jag förutsätter att du i dag är hyfsat vältränad? Jag skulle rekommendera en varierad träning med morgonpromenader (60 min) 3-5 ggr i veckan, tre styrkepass och två konditionspass (löpning, spinning eller vad du själv föredrar) för att skapa den kroppen jag tror att du eftersträvar. Det är viktigt att du tycker att det du väljer att träna är roligt!

Lycka till och hör av dig igen om det uppstår frågetecken:-)
IP: 151.156.178.129

Izabel Goulart


Portionskontroll

Izabel Goulart: Så håller jag vikten med portionskontroll

Izabel Goulart är en av världens mest kända modeller. 
Nu berättar hon om sina bästa viktknep. 
– Undvik kolhydrater om du kan, säger hon.
Izabel Goulart måste hela tiden hålla sin kropp i ett hälsosamt skick. Just nu är hon stjärnan när Victorias Secrets gör sin sommarkampanj, där den slanka modellen poserar i underkläder som lämnar lite åt fantasin. 

Hemligheten bakom Izabel Goularts fantastiska figur heter portionskontroll. Modellen är noga med att äta små portioner – och hellre fler mål om dagen än färre. 

Om man är ovan så innebär det en viss omställning och disciplin. Man måste tänka före man äter – och inte efter. 

Om man vill hålla vikten genom portionskontroll innebär detta att du i princip kan spisa det mesta, men bara i små mängder. Undantaget är naturligtvis snabbmat och andra onyttigheter som läsk och snask. Det är naturligtvis ingenting som faller Izabel i smaken. 
– Hamburgare har jag ändå aldrig gillat. Undvik också kolhydrater om du kan, säger hon.

källa: Improveme.se

Delad gjädje är dubbel glädje

I morse blev det rask powerwalk till jobbet och med tanke på det fina, nästan våriga vädret, var det endast en ren njutning. 

Jag passade på att smita förbi Apoteket för att köpa nässpray och lite annat smått och gott. I samma veva kom jag på att jag skulle köpa Berocca och bjuda mina kolleger på. Varför inte bjuda på vitaminer och mineraler istället för bullar eller godis?

Det blev mycket uppskattat i alla fall:-) Delad glädje är dubbel glädje!

(Källa: Berocca.se)

Vad är Berocca?
berocca_glass  

VAD INNEHÅLLER BEROCCA? 

Berocca innehåller alla åtta vitaminer i B-gruppen och dessutom C-vitamin, kalcium, magnesium och zink. 
Sammansättningen är skräddarsydd för att hjälpa dig prestera på topp hela dagen, varje dag.
Innehåll % RDI
C-vitamin500 mg833
B1-vitamin15 mg1071
B2-vitamin15 mg938
B3-vitamin50 mg278
B5-vitamin23 mg383
B6-vitamin10 mg500
B12-vitamin10 mikrog1000
Biotin150 mikrog100
Folsyra400 mikrog200
Kalcium100 mg13
Magnesium100 mg33
Zink10 mg67
RDI = Rekommenderat dagligt intag
 Ladda ned bipacksedel som pdf

Konst är hälsa för själen

Konst är hälsa för själen! Alla kreativa uttryck är det för mig:) Men att vara vaken så här sent in på natten är INTE hälsosamt. Jag måste verkligen försöka att sova nu... Jag är trött men ändå inte.

Djungle me:)


Parrot coctail!


Inga formsvackor för här inte!


Sprang 15 km om dagen under 6 månader för att komma i form

Det har väl inte undgått någon att paret Beckham viker ut sig för Armanis räkning? Det ryktas att Victoria "Posh" Beckham sprang 15 km om dagen under ett halvårs tid för att "komma i form"  inför underklädes plåtningen... Det låter nästan otrovärdigt i mina öron? Ja ja, om det är sant så ligger man kraftigt i lä:-) Men cred till henne! Det är ju svårt att tro att denna slimmade donna (jämnårig med mig) ska ha fött tre barn. Med DEN kroppen.

JCVD


Han är väldigt trovärdig i rollen som sig själv

Väl hemma efter en mycket oförväntad vändning på kvällen, men bra! Jag dröjde mig kvar på kontoret enbart för att jag var omotiverad att ta mig hem. Jag hade absolut inga som helst planer för denna onsdags kväll.
Plötsligt kom min kollega förbi med biobiljetter till Jean Claude Van Dammes nya rulle som faktiskt har fått väldigt bra kritik. Nu i efterhand förstår jag varför och jag kan helhjärtat rekommendera er att se den.

Jag är helt övertygad om att det har varit (precis som han beskriver själv i filmen) en språkbarriär som har gjort att han har blivit placerad i ett "kampsports-stora muskler-hunk" fack tfram tills nu. Nu är han 47 år och får för första gången tillfället att uttrycka sig på sitt modersmål som är franska. Och det gör han med bravur! Han är väldigt trovärdig i rollen som sig själv...

Efter bion åt vi på en Vietnamesisk restaurang i mitt kvarter och hade jätte trevliga samtal och maten var både lätt och god. Jag höll mig till GI menyn åter igen och valde grillade jätte räkor på spett med jordnötssås och hoppade över riset som serverades till. Perfekt kvällsmat faktiskt! Nu ska jag koka lite kaffe och fortsätta att måla djur. Sedan sängen.

Liten tomte tittar ut

"Dagen lider mot sitt slut, liten tomte tittar ut... " Nu ska jag hem! Jag tänker förgylla hemfärden med en promenad till söder.
Min lägenhet behöver sig en omgång och det får bli kvällens dominerande aktivitet; städning! Förhoppningsvis kanske det finns en tid i tvättstugan om jag har tur.

Ingen vill ju behöva stå i vassen i sommar


"hardcore"

I dag skiner solen vackert:) Genast blir man lite lättare om hjärtat. Att man är så styrd av vädret... Men det är man ju, svårt att komma ifrån.

Det blev grillad kyckling till lunch och sallad. En riktig GI lunch med andra ord. Jag tänkte från och med i kväll endast dricka proteinsmoothie som kvällsmål inför min kommande bikiniplåtning på Mallis nästa helg.

 Ska man bli fotograferad i bikini vill man ju gärna "tighta till sig". Min kollega sa att hon känner ångest redan nu för att visa sig i bikini i sommar på den offentliga stranden. Och vi var rörande överens om att ingen av oss har lust att behöva gömma sig i vassen i sommar. Och vid hennes hus med sjötomt så är vassen nedklippt så det försvårar själva " gömma sig- momentet"...  men att behöva visa sig i bikini redan nästa helg inför ett fototeam, det är " hardcore"!

Wook med kyckling, lök och morötter


shit, vad tänker tanten med?

I dag fyllde min arbetsgivare Ola år och vi firade honom på kontoret med tårta och sång. Efter jobbet tog jag mig till Zara och köpte ett par shorts. Entusiastiskt kan man tycka i denna snöyra som var idag. Men eventuellt ska jag fota på Mallis nästa helg och då kan de komma till användning;-) Får defenetivt besked under morgondagen... Håll tummarna snälla!

Då jag flyttade gick alla mina vinglas sönder i flytten. IKEA är det välsignade varuhuset då det kommer till " kris- shopping" av husgeråd. Dessutom är det inte fel med varmkorv för 5 kr styck. Självklart  med tanke på priset, innebär det att korven inte innehåller särskilt bra ämnen. Det är mest bukfylla - men gott!
Jag åt två som "återhämtning" efter persen att ha släpat sig runt varuhuset på seneftermiddagen. faktiskt  var  det helt ok just idag eftersom jag hade trevligt sällskap. Men andra gånger är kan det vara ett litet helvete att handla på IKEA , med en massa gnälliga trötta ungar som skriker och stressade föräldrar som bråkar med varandra.

Kvällen avrundades med kycklingwook framför " Den rätte för Rosing " som är så pinsamt att man knappt kan se programmet. Fattar inte killarna som dejtar i TV att de gör bort sig totalt? Nu är det två killar kvar i "showen". En liten knatte som bara är nitton och en annan som är tre år äldre och även han bara barnet. Det är alltså 16 års åldersskillnad respektive 13 år mellan Linda (35 år) och de båda BARNEN. Shit, vad tänker tanten med?

Förtrollande god!


bonaqua silver med päronsmak

Jag sitter i min reception igen och filar på ett personligt brev för att komplettera med då jag söker utbildningar. Det gåt faktiskt rätt bra:)

det blev en råkostsallad även idag. Nu sitter jag och smuttar på en kaffe varvat med min favoritdryck Bonaqua silver med päronsmak. I´m addicted! 

Bonaqua silver:

Ingredienser:Kolsyrat vatten, juice av päron 2%, fruktos, surhetsreglerande medel (citronsyra), konserveringsmedel (E202, E211), aromer.
 
Näringsvärde:Energi 35kJ/8kcal, Proetin 0 g, Kolhydrat 2 g, Fett 0 g
 

Jag och Danne för Golfstore


Ska du hem och hetsäta för att spy sen?

Det är alltid lika spännande att se resultatet av ett fotojobb. Idag fick jag katalogen från Golfstore som vi fotade i december 2008 i Gran Canaria. Vi var ett riktigt skönt gäng som jobbade tillsammans en vecka i spanien och vi hade verkligen jätte roligt tillsammans. Det syns på bilderna att vi hade kemi:)

Köpte Dinkelvete flingor ( puffar ) på Konsum som jag tänkte äta som kvällsmål. Det stod en tjej brevid mig i kassan som bara köpte skit; kladdkaka, godis och wienerbröd. " Ska du hem och hetsäta för att sedan spy sen ?", tänkte jag tyst för mig själv...

Jag har även bunkrat upp med mer färg och i kväll tänkert jag måla en stor Arapapegoja på ovansidan på min byrå:)

just be

http://www.youtube.com/watch?v=EzrxopKkpr8&feature=rec-HM-r2

Råkosttallrik - en näringsbomb


Ett fyrverkeri av vitaminer

Jag märker att magsäcken har dragit ihop sig under helgen då jag har ätit väldigt lite. Jag har av olika skäl inte haft någon direkt aptit. Om jag har " grubblerier " att smälta så är det först och främst aptiten som ryker. Jag brukar skämtsamt säga att jag blir jävligt snygg då jag är olycklig:) Jag fullkomligt rasar i vikt så fort jag inte är i balans.

Nu åt jag precis en råkostsallad till lunch och jag blev verkligen proppmätt på bara den. Så mätt, som idag, brukar jag vanligtvis inte bli. Man känner verkligen hur nyttigt det är med linser, kikärtor, valnötter, groddar, avocado, svarta bönor, spenat, persilja, tomat, gurka och isbergssallad - ett fyrverkeri av vitaminer och en riktig näringsbomb.

Jag vägde mig i morse för första gången på evigheter. Jag väger 64, 5 kg ( 174 cm ) och jag borde gå ner till precis 60. Det är lagomt, varken mer eller mindre... Jag trivs bra med mig själv då vågen pekar på 60 och då sitter mina kläder väldigt bra.

Thank god it´s monday;-)

I morse " spände jag musklerna " då larmet dånade ( som jag upplevde det ) och steg upp - i tid. För en gång skull lyckades jag låta bli att snooza tills då jag blir tvungen att springa i panik till tunnelbanan. Jag har varit så trött under perioden då jag har varit dålig. Det är aldrig skönt att börja dagen med stress och inte bra för hjärtat heller.

Istället tvingade jag mig upp, trots att kroppen kved av motsträvighet, duschade varmt och klädde på mig " blåstället ".
Det var så skönt att promenera till jobbet och jag kom med en minuts marginal i tid.

Jag har på mig en ljusblå skjorta/blus idag och tydligen är det min färg. Två personer givit mig komplimanger för att jag är " så fin idag " :) Då blir man glad!

Luktar som en dröm:)


Luktar så jäkla gott!

Jag brukar sällan spontan- shoppa nu förtiden men i lördags " trillade " jag över ett nytt schampo och balsam + inpackning. Jag har aldrig förr doftat något så gott! Det luktar nytvättat om hela mig:) Köp det; det är suveränt och finns på Åhléns.


Therapy


Aktiv söndag

Min söndag blev inte riktigt som jag hade planerat från början. Ambitionen att bara isolera mig med min bok var fin men planen höll inte hela vägen.

Det blev en rätt social dag trots allt med många intressanta samtal och jag uppfattar det som att det är många som befinner sig i rätt så livsomvälvande skeden just nu. Det sker stora förändringar i min sociala krets har jag insett. Både då det kommer till relationer ( många separerar ) och till jobbfronten. " The earth is moving "

Klockan är mycket och jag ska SNART sova. Det känns som om jag måste skärpa mig denna vecka med mina åtaganden. Det är dags att strama åt tyglarna. Men innan jag lägger mig tänkte jag måla en liten stund. Det är avslappnande:)

Bra ordspråk

The past does not equal the future unless you live there.

Lyckan kärleken och meningen med livet


Själslig rekarnation

I kväll har jag umgåtts med mina underbara väninnor och det började med en drink på Sky baren i skrapan på söder. Utsikten är så vacker där uppifrån. Helt fantastiskt och man kan se ut över hela Stockholm!

Kvällen fortsatte med middag hemma hos Kristina och vi satt och pratade om livet och hade det väldigt trevligt:) Vi åt väldigt nyttig lördagsmiddag bestådende av en massa olika grönsaker ( bönor, kronärtsskockor, paprika, avocado ) samt grovt bröd och god ost. Till efterätt åt vi mörk choklad och drack kaffe. En massa antioxidanter fick vi i oss under det kalaset:)

Jag fick med mig en bok från Kristina som hon själv precis läst och blivit märkbart inspirerad av. Jag tänkte praktiskt taget låsa in mig i morgon, stänga av telefonen och dra ur sladden ur datorn och sträckläsa boken från pärm till pärm.

Ibland kan en riktigt bra bok skapa perspektiv och öppna ögonen genom igenkänningsfaktorer för var man egentligen befinner sig i livet. Och vad man behöver göra för förändringar för att finna harmoni i tillvaron. Det är ju inte alltid som man kan ta sig råd att dra ut på en resa för att skapa distans till sin egen livssituation... Just nu behöver jag akut själslig rekarnation.

Tjoho!


Jag fick på mig dem?!

Någonting har tydligen hänt? Bara av ren nyfikenhet skull testade jag min braxor... Och gissa vad? Jag fick på mig dem! Ok, de sitter som korvskinn och det är inget " sitt läge " i dessa snyggingar. Ska jag ha dem på mig en kväll så blir det till att stå vackert:) Hela kvällen igenom.

Jag SKA i dem!


Delmål

För en tid sedan gjorde jag något dumt som man INTE ska göra: Jag köpte ett par för små byxor i skinnimmetation från Top Shop. Nästan sju hundra kronor kostade de också... En vansinnig affär!

Dessa byxor är skit snygga och är i storlek 10 ( UK ) som förväntas motsvarara storlek 38 ( EU ) vilket de inte gör. De är mycket mycket mindre. Om jag skulle gissa så motsvarar de snarare en liten normal 36:a...

Hursomhelst, jag vill i dem! Eller snarare; jag SKA i dem!  Innan skinntrenden går ur tiden - igen. Mitt delmål är att komma i dem senast den sista maj. Så var det sagt.


200 kalorier per dag

Sjukt!? Jag har träningsvärk efter att bara ha promenerat. Det varslar om hur otränad jag måste vara efter att ha legat sjuk om jag " chockar " kroppen genom att bara gå. Ja ja, då är det väl så.

Jag har precis ätit min frukost bestående av Kellogs special K. Lite fattigt men jag har ingen aptit idag. Jag ska göra lite kaffe och sedan ta en promenad för att hämta ett paket som har landat på en ICA affär i mitt område som för mig är okänd?  Jag får göra lite detektivarbete så hittar jag nog den.

I dagens Aftonblad är det " Stor Robinson special " och eftersom jag själv var deltagare 2005 så var jag givetvis tvungen att köpa tidningen. Tydligen så tillhör jag en grupp av 155 personer som har medverkat i såpan. Det är altså inte fler?
Tillvaron var verkligen så tuff som det verkar på TV. Och det var framförallt skit tråkigt att sitta på den där ön utan vare sig kommunikationsmedel eller familj och vänner. Det var väldigt lite aktiv TV tid procentuellt sett på ett dygn.

Jag tror att vårt kaloriintag låg runt 200 kalorier per dag utan varken under- eller överdrift. Det är samma energimängd som man får av att dricka två glas vitt vin.

Energimängd i fler drycker

 
DryckKalorier  per dl
Whisky                                   245
Punsch                                    259
Starköl                                     50
Mellanöl                                   36
Lättöl                                        29
Vitt vin (torrt)                           69
Rött vin                                     72
 Läsk                                          41
Mineralvatten                              0
Lättmjölk                                   38
Vispgrädde                                391
  

 

 Källa: Örebro landsting


Hur mycket kalorier innehåller ett glas vin?

Ett av skälen till att jag försöker ta det lugnt med alkohol är kalorierna. Efter att ha surfat runt på olika informativa sidor så vet jag nu att ett glas vin innehåller ca 100 kalorier ( 70 kalorier/dl ).

Det är ju inte så farligt... Dricker man tre fyra glas vitt vin så är man ju uppe i ett kaloriintag av ca 400 kalorienheter. 

Det är livsstilen runt omkring supandet som bidrar till fettman. Man proppar i sig jordnötter som snacks till vinet, passerar Mc Donald´s på vägen hem från krogen. Dagen efter faller man lätt för frestelser som snabbmat, godis och ligger hellre  passiv i soffan istället för att ta sig till gymmet.

Men ett glas - eller ett par glas vin är faktiskt inte särskilt farligt. Om man kan hålla sig till det. Ett glas mjölk innehåller 38 kalorier /dl. 



Kaffe är livsförlängande


Kaffe luktar hemma

En ny dag med nya möjligheter. Jag har precis ätit en lätt frukost bestående av fiber berikad yoghurt med torkade solrosfrön. Nu sitter jag datorn med rykande hett kaffe. Jag hoppades på att jag skulle fått något kul besked på mailen men det hade jag inte. 

Jag mår faktiskt lite bättre idag än vad jag gjorde igår. Igår var det ju helt galet vad jag nös och snörvlade. Men nu verkar det värsta vara över. Jag är fortfarande väldigt trött men det kan det ju finnas många orsaker till. Det är ju inte särskilt stimulerande att vara sjuk och man blir ju trött av att vara uttråkad.

Jag ska snart hoppa in i duschen och ta en promenad till affären för att införskaffa lite städartiklar. Jag skulle även behöva köpa en kaffebryggare. Börjar tröttna på snabbkaffe. Det skapar även en mysig hemtrivsel av ljudet då kaffe bryggs och den goda lukten som sprider sig i lägenheten. Det luktar tryggt, varmt och hemma.

Skål för att vara förkyld!


Tvungen att skåpsupa lite

Det är så tråkigt att vara hemma och vara sjuk. Så tråkigt att jag var tvungen att " skåpsupa " lite genom att festa till det med ett glas vin. Lite vin har ingen dött av:) 

Lita på din magkänsla


lita på magkänslan

Människan är det enda däggdjuret som kan gå emot sin intuition - eller också kallat magkänsla. Alla andra däggdjur SPRINGER åt andra hållet vid fara. Det är bara vi människor som kan resonera oss kvar vid en situation eller en person trots att det luktar " bränt " lång väg. Om något inte känns bra ska du tacka nej, och när du är osäker ska du be om betänketid över natten.

Jag själv som exempel har många gånger resonerat emot min intuition och använt intellektet istället. Det resulterar sällan i någonting bra. Med facit i hand har min magkänsla stämt till 99% av fallen.

Bra inspirationskälla!


" Mitt liv som förkyld "

Jag vill inte vara trist och tråkig i mina blogginlägg men det är svårt att vara " hurtig " då näsan rinner och öronen värker. Nu har jag varit dålig till och från under nästan tre veckor. Det känns väldigt irriterande att träningen blir lidande...

Jag är hemma från jobbet i dag eftersom och ligger just nu i soffan och läser senaste numret av Topp Hälsa.
Det är en riktigt bra tidning med ett varierat innehåll och den kommer jag att köpa oftare. Bra inspiration då man inte räcker till själv:) 

Ändra din självbild och bekämpa latmasken


Kom igång tips

I dag skiner solen helhjärtat för första gången på länge och man kan ju inte bli annat än glad. Det är intressant vad mycket mer energi man får med ens av lite ljus och människor runt om en blir så mycket mer öppna och trevliga.

Det är nu som man ska passa på att börja med alla nya rutiner inför  " beach 2009 " gällande träning och kost. Det är så mycket enklare att motivera sig mentalt då man inte möts av en grå kompakt atmosfär när man kommer utanför hemmet. Kom ihåg att sätt realistiska individuella mål och jämför inte med någon annan än dig själv.

Bra tips att bekämpa latmasken med:

Skriv dagbok
Oavsett vad dina mål är, är det bästa sättet att nå dem att skriva träningsdagbok. Du ser framför dig exakt vad du gjort och detta gör dig inspirerad och du kan ”tävla” mot dig själv. 
Tänk på målen
Tänk på dina mål varje morgon då du vaknar och innan du går och lägger dig. Sätt upp din mål sättningslista på kylskåpet. Läs dem högt och tänk på dig själv som stark, hälsosam och lycklig. 
Varför äter du?
Skriv en kostdagbok och ta reda på varför du äter. Bryt mönstret att äta när du är arg, ledsen, uttråkad eller orolig. Varje gång du blir sugen ska du fråga dig själv om du verkligen är hungrig. 

Kvinnor äter mer sunt


Kvinnor har sundare vanor än män men mår sämre

KVINNOR I SIFFROR

14 procent röker varje dag. Särskilt lågutbildade medelålderskvinnor med låg inkomst.
 4 procent snusar varje dag.
17 procent har aldrig druckit alkohol.
10 procent dricker ohälsosamt mycket. I Stockholm dricker man mer.
  7 procent har någon gång använt cannabis.
59 procent spelar på  lotteri minst en gång om året.
39 procent är överviktiga eller feta. Bland medelålders kvinnor är mer än hälften överviktiga eller feta.  
64 procent utför dagligen någon form av fysisk aktivitet. Äldre kvinnor och kvinnor födda utan för Europa rör på sig minst.
16 procent av kvinnorna äter för lite frukt och grönt. Ju mer välutbildad, desto mer frukt och grönt äter man.

 
MÄN I SIFFROR

 11 procent röker varje dag. Särskilt medel-ålders män med låg utbildning och låg inkomst.
20 procent snusar dagligen.
33 procent under 30 år dricker ohälsosamt mycket alkohol.
25 procent av de välutbildade männen dricker ohälsosamt mycket alkohol.
12  procent har någon gång använt drogen cannabis.
61 procent av männen spelar på någon form av lotteri minst en gång om året.
50 procent minst. Så många män är överviktiga eller feta. Bland medelålders män är nästan 70 procent överviktiga eller feta.
65 procent utför dagligen någon form av fysisk aktivitet. Ju högre utbildning, desto mer rör man på sig. Medelålders rör sig minst.
33 procent av männen äter för lite frukt och grönt. Ju mer välutbildad, desto mer frukt och grönt äter man. 

 

Trots att män generellt lever sämre än kvinnor så är kvinnor mer sjuka än män - fler sjukdagar etc. Främst relaterar detta till stress eftersom det fortfarande är kvinnor drar det tyngsta lasset i hemmet.

Den senaste mätningen som gjordes i Stockholm stad visar att kvinnor har i snitt 32 sjukdagar/år medan männen släpar efter med 24.

 

Källa: Metro.se ( hälsa ) Undersökningen är gjord av Folkhälsoinstitutet


Spring våren till mötes


Träningen som bränner mest

  1. Löpning (1 mil på 1 timme): 750 kcal/timme
  2. Simning: 600 kcal/timme
  3. Squash: 600 kcal/timme
  4. Fotboll: 560 kcal/timme
  5. Jogga: 500 kcal/timme
  6. Step up: 425 kcal/timme
  7. Basket/innebandy/tennis: 400 kcal/itimme
  8. Pump: Nära 400 kcal/timme
  9. Spinning: 350 kcal/timme
  10. Aerobics: 300 kcal/timme

Alla siffror är ungefärliga beroende på intensiteten på träningen.

 

Källa: Aftonbladet.se, kropp & Hälsa


Fettprocent för kvinnor

 

Mellan 20 och 30 procent


Man brukar säga att män ska ligga på mellan 12 och 20 procents kroppsfett och kvinnor på mellan 20 och 30 procent. Överviktig är en man om han har mer än 25 procents kroppsfett och en kvinna om hon har mer än 33 procents kroppsfett.

 

 


Nya listan till ett längre liv

Världens bästa mat



Här är den – topplistan över maten som ger dig ett längre och friskare liv!

Det är den ledande näringsforskaren Gary Williamson, professor i funktionell mat vid Leeds university, som listat maten som ”är essentiell

för din livslängd”.

 

De 20 utvalda livsmedlen är fullproppade med polyfenoler, antioxidanter som saktar ner åldrandet och skyddar mot genetiska risksjukdomar som cancer och hjärtbesvär. Och till vår stora glädje har kaffe och mörk choklad lyckats ta sig in på listan över livsnödvändiga nyttigheter!

 

 

1. Äpplen

2. Björnbär

3. Svart te

4. Blåbär

5. Broccoli

6. Fullkornsflingor

7. Körsbär

8. Körsbärstomater

9. Kaffe

10. Tranbär

11. Mörk choklad

12. Grönt te

13. Apelsiner

14. Persikor

15. Plommon

16. Hallon

17. Röda vindruvor

18. Rödlök

19. Spenat

20. Jordg

 

Källa: Aftonbladet.se, kropp & Hälsa


Echinaforce


Prosit!

Jag börjar tröttna på min envisa förkylning som kommer och går. Den stör mitt fokus! I dag känner jag mig totalt sänkt och vill ingenting annat än att bara sova. Ingenting annat lockar. Det är ett väldigt blekt och trött ansikte som möter mig i spegeln.

En omgång konstgjord sol skulle nog inte skada när jag mår bättre. I kväll ska jag ta en varm lång dusch, smörja in mig med en välgörande kroppslotion, dricka te, bädda ner mig i en massa filtar, titta på en komedi och sova tidigt.  lampan ska vara släckt klockan tio. Senast!

Extra järn

1 st Floradix Blutsaft 500 ml 

flytande järntillskott som snabbt och lätt tas upp av kroppen

 
1 st Floradix Blutsaft 500 ml


Flytande järntillskott som lätt och snabbt tas upp av kroppen. Används när maten inte täcker behovet av järn. Tillskott av järn behövs ofta för kvinnor, gravida, vegetarianer, kroppsarbetare, idrottare och snabbväxande ungdomar. Blutsaft innehåller organiskt järnglukonat, som gör upptaget lätt. B- och C-vitaminer och örtextrakt hjälper magen att ta upp järnet utan problem. Det är vegetabiliskt och utan konserveringsmedel, så det ska behandlas som kylvara. Floradix Blutsaft är Sveriges mest använda järntillskott.

Innehåll: 500 ml.

Användningsområde
Se ovan. 

Dosering
Vuxna och barn över 12 år: 20 ml/dag. Barn 6-12 år 10 ml/dag. Rekommenderad dagsdos bör inte överskridas. Hemoglobinnivåerna ökar i blodkropparna inom 2-3 veckor, men det kan ta ca 6 månader att fylla på järndepåerna till en acceptabel nivå.

Innehållsdeklaration
100 ml Floradix Blutsaft: Järn 100 mg, Vitamin B1 7 mg, Vitamin B2 8 mg, Vitamin B6 7,5 mg, Vitamin B12 10 mikrogram. 100 g Floradix Blutsaft: Vattenhaltigt extrakt (41 %) ur följande växter: brännässla, spenat, kvickrot, kvanne, rölleka, fänkål, morot, vetegroddar, brunalg, hibiskusblomma, åkerfräken, pomeransskal, malört, kaskarillbark. Fruktjuice (14 %) ur: röd vindruva, svarta vinbär, björnbär, päron, körsbär, apelsin, rödbeta. Specialjäst berikad med: Järn (järnglukonat), vitamin B6 (pyridoxinhydroklorid), vitamin B1 (tiaminhydroklorid), vitamin B2 (riboflavin-5' - natriumfosfat), vitamin B12 (cyanokobalamin) samt: Honung, druvsocker, fruktos, nyponextrakt (4 % vitamin C), vetegroddsextrakt, naturligt aromämne, vitamin C (askorbinsyra).

Mer info
Blutsaft´s hemsida 

Då var man där igen

Då var man där igen! Efter en veckas depression, flera dagars sammanhängande trötthet så har jag fått min mens. Trodde inte att jag skulle fått den förrän nästa vecka? 

Har ju fått medicin för detta av min doktor och jag tog mitt första piller igår. Det var tydligen 6 dagar försent. Dessa anti - depressiva tabletter ska ätas 7 - 10 dagar inför mens för att motverka de värsta " jag vill begå självmord - tankarna ". 

Träna på lunchen

Jag har kommit på att från och med i morgon ska jag träna på luncherna istället för före - eller efter jobbet.

Sund helg

Jag känner ett sting av dåligt samvete för att jag inte har uppdaterat bloggen under helgen - fredags eftermiddag var senast jag skrev ett inlägg.

Det är självklart inte lika enkelt att hinna med att skriva då man är upptagen i sociala sammanhang. Denna helg har jag bland annat besökt min pappa i Västerås för att fira hans födelsedag. Jag har gått och lagt mig tidigt både i fredags och i lördags och knappt druckit alkohol alls. Det är bra. Och det är super skönt att gå en ny arbetsvecka till mötes och vara helt utvilad.


Helheten

Jag kände att mitt ansikte är i akut behov av en rejäl uppfräschning inför våren. Jag ringde in en akuttid till världens bästa skönhetssalong Helheten för att boka tid för en ansiktsbehandling:

Ansiktsbehandlingar

Vi tar hand om dig från topp till tå, med våra avslappnande ansiktsbehandlingar som vi anpassar efter just din hud typ på bästa sätt. Vi fäster lika stor vikt vid alla behandlingar, såväl för män som för kvinnor.

Ansiktsbehandling, 90 min
Vi börjar med att rengöra ditt ansikte, därefter får du ligga i en ånga som mjukar upp och desinficerar. Du får en portömmning och vi tar bort eventuella milier och plockar ögonbrynen. Därpå följer en skön maskinell peeling och mask anpassad efter just din hudtyp. Behandlingen avslutas med en skön massage över axlar och decolltagé samt ansiktsmassage eller lymfdränage.

Personligen valde jag MURADS AHA behandling, 60 min ink portömmning: 735 kr

HELHETEN
Kölnagatan 20, Södra Hammarby Sjöstad Tel: 08 615 28 29

Grekisk yoghurt med honung, björnbär och rostade nötter


Nyttig dessert

Förberedelsetid: 5 min
Färdigt på: 5 min
Ingredienser

1 l tjock grekisk yoghurt
6 msk flytande honung
250 g björnbär
2 dl pistage nötter


Fredagsmiddag

I kväll känner jag för att ha det riktigt mysigt tillsammans med en av mina närmaste. Vi tänkte laga middag och på menyn står lammkotletter, vilket jag älskar. Lamm tillsammans med Entrécot ligger på delad första plats på min " top noch " lista gällande kött.

 Nu sitter jag och grubblar på en efterrätt som helst inte ska vara alltför onyttig. Det är ju förträffligt om nyttighet och gott kan gå hand i hand...


Press leder enbart till stress


Varför pressa sig?

Jag har bestämt mig nu. Jag tar en vilodag idag eftersom jag faktiskt inte alls känner för att träna. Varför pressa sig då?
Istället sprudlar jag av kreativ energi och skaparlust och jag ser verkligen fram emot att få fatta penslarna i dag. Med andra ord så ska jag träna min artistiska ådra istället. 

Mitt träningsschema för denna vecka blir då följande:

måndag: vilodag
tisdag: 45 min kondition och styrka
onsdag: 60 min kondition
torsdag: vilodag + 90 min promenad
fredag: morgonpromenad, styrka ( allround )
lördag: löpning
sön: löpning

Nästa vecka ska jag optimera styrketräningen. Denna vecka kommer att betonas av lite väl mycket konditionsträning. En balans är bäst!

Nu ska jag köpa nytt proteinpulver på Budo - och Fitness butiken på Sveavägen. Mitt gamla tog slut igår kväll.

Kluven

Jag känner mig en aningen kluven inför hur jag ska lägga upp resten av min dag. Nu snackar vi fritid. Antingen sticker jag ner till gymmet och kör ett styrkepass - bröst och axlar, sticker hem, städar, lagar mat och fortsätter med mitt projekt " måla möbler - i djungel tema ".

 Eller så struntar jag i träningen i dag och promenerar hem, städar, lagar mat och målar giraffer och zebror i prunkande miljö. På något sätt så känns det som det första alternativet nog vore det bästa...

granatäpplen gör susen


Färskpressad granatäppeljuice skyddar mot cancer

Jag har läst så mycket på sistone om hur bra granatäppeljuice ska vara. I morse så gjorde jag slag i saken och köpte en flaska eftersom jag var törstig efter min morgonpromenad.

 Det är nu vetenskapligt bevisat att granatäppeljuice skyddar mot både cancer och hjärt - kärlsjukdommar. Men det är viktigt att det är ren färskpressad juice så att inte drycken är baserad på en massa vatten och koncentrat.

Sötmandeln är rik på zink, järn och kalcium - bra för oss tjejer


Sötmandel GI

Min frukost har bestått av kalkon, keso, paprika, en skiva hårt bröd och en halv näve sötmandlar. Bra sammansatt frukost:)

Jag avrundade med sötmandlarna eftersom de drar ner blodsockerkurvan och har ett lågt Glykemiskt Index; GI.
Sötmandlar är alltid bra att ha till hands då sötsuget kommer över en som en tornado. Att knapra i sig några sötmandlar i det läget är faktiskt riktigt effektivt.

* Sötmandlar är även rika på zink, järn och kalcium, bra att veta!


Dinkelmjöl ger mer protein, mineraler och vitaminer


... ett till matnyttigt tips

En annan ingrediens i våfflor och andra spannmålsbaserade läckerheter som lätt går att ersätta mot ett nyttigare alternativ är vetemjölet.

Dinkelmjöl
är en aningen dyrare men innehåller desto mer PROTEIN, mineraler och vitaminer. Dessutom erbjuder Dinkel en mer långsam kolhydrat än vitt mjöl. Dinkel är i särklass det mest näringsriktiga spannmålet.

Keso istället för grädde är ett fettsnålt alternativ


Mums med våfflor!

Efter träningen ringde en kompis och bjöd hem mig på våfflor som jag inte har ätit på säkert ett par år. Minst! Däremot har det slinkit ned en och annan pannkaka. Av någon anledning dristar man sig till att grädda våfflor? Det känns mer omständigt  på något sätt...

Tips: Det går nästan lika bra att ersätta grädden med keso och nu för tiden finns det osockrad sylt att köpa nästan var stans.

Propp fullt

Dagens träning resulterade i ett svettigt 60 minuters konditionspass. Det var PROPP FULLT med folk på gymmet! Jag hade hoppats på att människor skulle ha fått lite; " After Woork feelings eller post - mitt i veckan - syndrom och taggat ner. Om inte annat  för att vila inför Melodifestivalen på lördag... "
 
Jag har inga problem med att komma på en massa bra briljanta anldedningar för andra att fly gymmet. Men för mig finns det inga ursäkter:)

Kniiip!


träning igen

Nu är arbetsdagen över och jag ska " spotta i nävarna " och köra ett pass på Sats innan jag får tillåtelse av chefen, jag själv, att promenera hem. Faktiskt så tänker jag bokstavligen promenera hem från Odenplan till Söder för att toppa passet.

Ibland kan jag få en släng av torgskräck och kan tycka att det är jobbigt med att det är så mycket folk på gymmet efter fem på eftermiddagen. Därför tränar jag helst på morgonen ( om jag har sovit bra under natten ) för att undvika den värsta trängseln.

Jag har ätit lite dåligt idag och jag är rädd att det blir ett dysfunktionellt pass. En proteinshake kan kanske öka mina förutsättningar:)



Träningsvärk är toppen:)


Träningsvärk i magen

I dag har jag träningsvärk i magen:) Det kom över mig nu att det gjorde ont när jag skrattade. Det ser jag som ett direkt kvitto från träningen igår. Jag körde rätt hårt med min stackars mage som är min akilleshäl och där det alltid samlas överflödigt fett först.

Man kan inte " punkt - förbränna "  fett men starka magmuskler är alltid till en fördel och jag brukar vara noga med att träna hela bålen ( mage, sida/midja, ländrygg ) för att få en bra hållning.  Rätt kost och konditionsträning på det slimmar figuren och tar fram synlig muskelatur.  

Styrketräning bidrar till ökat muskelmassa som i sin tur kräver energi och i och med det ökar din förbränning procentuellt under dygnet. Man kan säga med ett enkelt uttryck att din " passiva förbränning " ökar. Och det är ju inte fel;)

Aghhhh!!!

Jag har försovit mig! Så går det då man somnar runt fem på morgonen. Ingen kan beskylla mig för att jag inte försökte...
Det var tydligen full¨måne i natt. Det kan ha varit en bidragande faktor?

Det blir ingen gourmetfrukost idag. En snabbkaffe och en proteinshake i farten, bara för att hålla mig upprätt.


" Att träna är inte duktigt, det är skönt, smart, fräscht, kul "

" Om du verkligen vill att en träningsvana ska hålla tror jag att du måste se den som en present till dig själv snarare än ett nödvändigt ont - något som vi kvinnor verkar vara ovanligt dåliga på. Att träna är inte duktigt, det är smart, fräscht, kul. "

Maja Persson

Chefredaktör på Cosmopolitan

Källa: Cosmopolitan


Ansökningsblanketten är i hamn!


Du är vad du äter


Ett år kvar innan förbannelsen - Bobbad page


Vackra Izabella ger mig hopp


35+ : " Bobbad page lägger fokus på rätt ställe "

I senaste numret av Aftonblades bilaga; Kropp & Hälsa har de gjort ett reportage med fokus på frisyrer anpassat efter olika åldrar. Det är Peter Hägelstam, creative director på Björn Axén som ger sitt utlåtande om hur man lyckas med snyggt år i alla åldrar:

" - samtidigt förändras både kropp och omvärldens syn på dig. Marknaden motar in dig i ett hörn och du vill redan se yngre ut. I 30- års åldern är du fortfarande ung men redan nu är ögonen lite hängigare, pannan lite mer fårad och näsryggen, läppkonturen och hakspetsen är inte fullt lika markerade. Dragen strävar neråt, men lugn - det finns knep för att ge illusionen av att de pekar uppåt igen.

- Här ska man fokusera blicken på halsen som är ett känsligt ämne. I pannan samlas mycket frustration så även den kan vara känslig. Eftersom käkpartiet inte är lika markerat så kan en bobbad page vara väldigt smickrande för benstrukturen, det skapar ett utseende som man egentligen inte har och upprätthåller linjer som man kanske har förlorat
."

IKONER: Izabella Scurupco ( såklart! ), Camilla Thulin och Juliette Binoche

Källa: Aftonbladet Kropp & Hälsa

Godare än vad det ser ut att vara:)


Idag har jag äntligen kört ett bra och hårt träningspass!

Idag har jag äntligen kört ett bra och hårt träningspass!

Efter några sammanhängande dagar av " lättja " så fick jag tummen ur röven. Jag körde 45 intensiva minutrar på Stepmaskinen och sedan armhävningar, utsida axel och olika magövningar. Shit! Det var skönt kan jag lova er:)
Då jag hade duschat och klätt om så kände jag mig nästan positiv.

Jag åkte förbi min gamla adress på Östermalm och hämtade min stackars bortglömda blomma och tog sedan tuben hem. Eftersom jag hade tränat så var jag hungrig som en varg och det fick bli ägg och makrills smörgåsar ( hårt bröd ).
Det ser kanske inte särskilt gott ut men det ÄR faktiskt det:)

Självklart kompletterade jag med 2 CLA tabletter samt en mulivitamin. Det enda som saknades var grönsaker som inte bör underskattas.

Nu ska jag bege mig iväg till Shurgard och hämta mitt lås för att sedan släntra förbi Coop och fylla på mina ekande tomma skafferier.

" Att göra lista "

Idag ska jag:

- träna efter jobbet
- slänga in min vinterbleka kropp i ett solarium
- hämta min blomma där jag bodde inneboende innan jag flyttade till där jag bor nu.
- ta bort mitt lås från mitt gamla Shurgard förråd så att jag inte åker på ytterligare en faktura.


Vill man endast ha unika kunder?

Det blev en oerhört tråkig pastasallad a´la kyckling och spenat till lunch från kvarterscafét 113 50. Måste tyvärr säga att det knappast var varken någon smak - eller upplevelse för ögat. Den såg mest ut som en grön brun gegga och kostar säker bara fem kronor att tillverka och kostar strax under hundralappen för en desperat lunchkund...

 För det är exakt den känslan som uppstår inom mig då jag köpt något för dyra pengar som från början kändes bra. Självklart känner jag mig lurad då jag knappt kan sortera ut ens fem kyckligbitar kontra ett BERG med sladdrig pasta. Inte särskilt mycket proteiner i den salladen. Eller spenat för den delen heller... Hur resonerar man då som caféägare? Vill man endast ha " unika kunder "?

Istället för fetaost


Frukosttips!

Ett hett tips från mig till er på en proteinrik och allsidig frukost:

- Ett ägg
- Keso ( 40 g )
- ett par skivor paprika
- ett par skivor mager kalkon
- en halv näve solrosfrön
- en skiva hårt bröd

En perfekt start på dagen och för att hålla insulinkurvan i chack.

en liten reminder

Man kan hämta inspiration var som helst, det räcker ofta med små små influenser för att jag ska få en liten " reminder ".
En tjej på samma jobb som jag är väldigt hälso - och målmedveten och har gått ner från att vara väldigt överviktig till en mer sund form.

 Det är inspirerande att se henne kämpa på envist med sin kosthållning dag ut och dag in. Det tar tid att förlora riktiga kilon efter hälsosamma metoder men det går om man visar uthållighet. Den här tjejen ger sig inte och prioriterar sin egen hälsa högt. Vilket alla borde göra men inte alltid gör.

Nu exempelvis stod hon i köket och gjorde i ordning en sallad med avocado och fetaost ( skulle kanske rekommendera keso som ett mer fettsnålt alternativ ) . Som grädde på moset strödde hon rostade solroskärnor som garnering. Det fick mig att inse att jag måste tuffa till mig med min egen kostföring som jag har slarvat med kraftigt parallellt med att jag har tränat dåligt. För mig går det väldigt mycket hand i hand. Och säkert för många andra med mig om jag gissar? 

http://www.baravara.se


Min last!


Mitt nya hår:)


Dagens lunch: Råkostsallad med fetaost


Fortfarande förvånad över att det är måndag

Väl hemma och tvättar efter en typisk måndag. Jag är fortfarande förvånad över att det faktiskt ÄR måndag;) Jag hade lyxen att träffa min underbara väninna Kristina direkt efter jobbet. Vi tog en lång promenad och pratade om allt som hade hänt sedan sist. Det vill inte säga lite, på gott och ont. Vi är båda två extrema personligheter med djupa dalar och toppar. Målsättningen är väl att hitta något mellannivå men det går sådär tycker jag.

Nu sitter jag och väntar ut tvätten så att jag kan få ta mig till gymmet. Det känns som om jag verkligen borde träna idag.  Jag är lite trött efter att ha sovit illa i natt men lite lätt motion har ingen dött av...

" Super woman "


Jilian Michaels

Har ni liksom jag lagt märke till Metros amerikanska fitnessprofil, den otroligt snygga och vältränade Jilian Michaels?
Shit! denna 35 årings kropp går inte av för hackor.  Men å andra sidan så är hon en GURU i USA då det kommer till kost och träning och hon medverkar både i TV och ger ut böcker.

Jag var tvungen att gå in och googla hennes namn i dag för att ta reda på vem hon egentligen är.  Och nu vet jag!

" En ny hårfärg, rakade ben samt armhålor och en massa brun utan sol senare ",

" En ny hårfärg, rakade ben samt armhålor och en massa brun utan sol senare ", sitter jag i min säng och är redo för ett nytt försök till att möta John Blund. Galet, klockan är snart tre på morgonen och jag kommer att vara helt färdig i morgon. Så här går det då jag inte har tränat på ett tag:(

Det skapar disharmoni i hela mitt väsen och kroppen är spänd som en fiolsträng. Det ska det bli ändring på denna vecka. Jag lovar! Man mår bra av lite rutiner och det är bara nu på sitone ( vi snackar 7 - 10 dagar ) som jag har fallit av banan. Då man misslyckas finns det bara en sak att göra; att resa sig upp igen!

God, thank´s for fake!


" CP ryck! "

Det är vetenskapligt bekräftat att man inte ska ligga och vrida på sig mer än ca 20 min om man inte kan sova... Med den vetskapen i skjortärmen klev jag radikalt upp och tog tag i disken som jag pasificerat har låtit stå under hela dagen. Då jag egentligen borde ha diskat. Som någon klok herre sa; " på dagen så diskar man ( eller vilken aktivitet man nu väljer att sysslesätta sig med ) och på natten så sover man. Inte tvärt om! "

Denne rättfärdige man skulle bara veta att jag ovanpå disken är i full färd med att färga håret. Bort med det gråa och fram för det bruna friska och förljugna gyllenbruna! Fantastiskt vad som går att fixa med lite fake- resurser:)  Äggklockan står och räknar ner minutrarna brevid mig. Snart är det dags att skölja ur färgen...

Inte utan mitt proteinpulver


Det bästa proteinet finns på Budo & Fitness butiken

Vissa tjejer klarar sig inte utan " sitt cerat, sitt oumbärliga rouge i en speciell färg av ett särskilt märke ", jag klarar mig inte utan mitt proteinpulvet:) Det bästa proteinet finns på Budo & Fitness butiken på Sveavägen ( T- Rådmansgatan ). Fråga efter " Benny " och hälsa från mig så får ni garanterat " läsar rabatt ";-)

Hälsopedagog

Jag funderar på att börja studera på " ålderns höst " för att skapa mig en mer substanstiell plattform att utgå från. Jag har gått den långa och brokiga vägen för att nå mina mål. Det har väl funkat hyfsat fram tills nu men i och med global ekonomisk kris, känns det som att lite mer dokumentation på papper inte vore så dumt...

 Man vill ju helst slippa att känna sig utsatt och konstant beroende av omständigheter samt ett upparbetat kontaktnät. Det skapar ju en geografisk bundenhet som inte är särskilt fördelaktig. Hursomhelst, så har jag bestämt mig för att läsa till Hälsopedagog. Det tror jag kan vara ett yrke som kommer att passa mig som handen i handsken.

 Beslutsamt letade upp mina gamla gymnasiebetyg för att se vilken slags behörighet jag har och det ser ut som det kommer att funka hela vägen:) Jag var hyfsat framgångsrik som student och gick ut med ca 4,0 i snitt...

varning för negativa tankar


Träna hjärnan att tänka rätt

Cosmopolitan varnar för negativa tankar och menar på att det finns studier som visar att bara känslan av att känna sig tjock triggar igång hälsovådliga kemikalier i hjärnan. Dessa kan leda till både diabetes och högt blodtryck. Med denna information i bakhuvudet så bör man träna för att må bra och vara hälsosam, inte för att gå ner i vikt.

Nya naglar?


Exklusiv shoppingbag


Gott & nyttigt


Ingen vill ju vara ett gammalt bananskal

Klockan är nästan ett på senförmiddagen och jag har precis vaknat upp gång nummer två. Det känns i hela kroppen att jag har sovit för länge. Inte inte minst i psyket. Sitter här i sängen i skrivandets stund och försöker att entusiasmera mig att ta mig samman och göra den här söndagen till " världens bästa söndag ".

Jag är fortfarande lite förkyld ( om jag känner efter ) och det hade varit bra skönt att ligga kvar under täcket. Hela dagen. Men det kan jag ju inte göra? KAN kan jag väl. Men det vore ju synd att kasta bort denna dag som ett gammalt bananskal. Det är ju som att säga att det är JAG som är det där gamla bananskalet...  Ingen vill ju vara ett gammalt bananskal. Det vore ju synd på DEN INTERNATIONELLA  KVINNODAGEN och allt. Tanken är väl att kvinnan ska hyllas och stå i fokus på den dagen och inte ligga och mögla som ett oönskat skräp i skymundan.

Nej, istället ska jag KICK STARTA dagen med Cosmopolitans förslag på " galet goda energikickar "; Granatäppeljuice, Bärfrukost, Cashewbollar med lime och kokos eller Mäktiga bollar." Det känns om Granatäppeljuice och Bärfrukosten ligger närmast till hands att göra. Som vanligt innehåller presenterade recept ingredienser som man aldrig har hemma och oavsett vad jag väljer att göra så innebär det att jag måste gå ner till Konsum och handla ingredienserna. Det känns jobbigt! Det lutar mot att det blir ägg och makrill istället. Som vanligt. Inte så fantasifullt men gott och nyttigt.


" Trötter "


Vilken mirakelcreme hjälper mot för lite sömn?

Då jag i natt tillslut kröp ihop i fosterställning, med täcket över huvudet för att sova så var in sista tanke: " Vilken lyx att bara sova så länge jag vill med mobiltelefonen avstängd. "  Mmmm, yeh right!, det hade det väl varit om jag inte vaknat av mig själv klockan 07.30, sätter på mobilen och INGEN har ens försökt att nå mig under natten.

Jag vankar ut i badrummet för att kissa och ser en trött och ful kärring i badrumsspegeln. Den där jäkla ansiktscremen hjälpte inte särskilt mycket. Men vilken mirakelcreme hjälper om man endast har sovit 4 timmar?  Hemorrojdsalva kanske? Min frisör berättade för mig att kvinnor över en viss ålder gärna klipper av sig håret för att ansiktet börjar hänga. De tror att helhetsintrycket ska bli mer " uppstramat ". Som om det skule hjälpa?! Roligt! Det var svaret på fenomenet " tantfrisyr ":)

Jag måste försöka att somna om snabbare än kvickt! Jag skulle så gärna vilja återgå till den där drömmen jag vaknade ur... Vad det var jag nu hade vävt ihop? Men jag minns det som ett välbefinnande hursomhelst.

Nytt tillskott i hyllan


Andrea Garland´s ekologiska ansiktscreme

Jag fick förresten min något försenade julklapp av brorsan: Andrea Garland´s ekologiska ansiktcreme, vilken min lillebror själv använder. Det är sött:) Den beskrivs som; " delightful Face Creme with Frarkincearse and Neroli ", säkert super bra. Jag prövade den nyss och den känns väldigt välgörande och mjuk. Nu har den fått flytta in i badrumshyllan bland mina andra cremer. Kanske vaknar jag som en helt annan människa i morgon? Man kan ju hoppas!

Själv vald ensamhet


Hetare kropp nu!

Klockan har passerat midnatt och jag förutsätter att de flesta av er är ute på stan, på middag eller fest hemma hos någon vän, bekant eller håller middag hemma hos er själva... Själv är jag hemma. Ensam. Ska absolut inte spela martyr för det är helt och hållet mitt eget val. Jag var bara inte upplagd för att vara bland en massa folk denna lördagsafton. Tvärtom, det kan vara skönt vissa gånger att bara vara med sig själv. Det är nödvändigt.

Min bror är i stan och hälsar på. Det var verkligen inte igår! Tror det var närmare två år sedan han var här sist. han bor nämligen i London och vi ses alldeldes för sällan. Tyvärr! Jag hade velat träffat honom mer ofta och gärna dagligen om jag hade fått välja. Just denna helg är det fokus på grabbarna och jag tog en taxi förbi och sa " hej ". Vi ska ses lite mer privat i morgon innan han åker tillbaka till metropolen London.

Jag köpte med mig en Cosmopolitan med mig hem. Mest på grund av att det erbjöds hela 30 sidor med träningstips: " HETARE KROPP NU! 30 träningssidor för ditt livs form. " Passar ju bra som inspirationsunderlag för denna blogg med namnet LIVSFORM:) Det är ju inte var dag som jag sprudlar av inspiration att skriva om träning & hälsa och det är oumbärligt med influenser från olika håll. Mitt eget liv är inte alltid så exeptionellt intressant som jag ibland skulle önska:)

" Par i hiss "

Min bokare ringde med info om fredagens plåtning en Stockholms större gallerior. Det ska produceras en massa reklamskyltar för köpcentret och det första budet var att jag skulle få rollen som " mamma ", vilket jag blev stolt över. Jag tycker det är fint att vara mamma och eftersom jag inte har haft turen att vara mamma i verkliga livet vid snart 35 års ålder så kan jag ju få vara det åtminstone på bild... 

Nu var rollsättningen ompositionerad och jag skulle plötsligt vara " snygg tjej tillsammans med en snygg kille i en hiss " . Då jag faktiskt lite besviket undrade om varför så sa min bokare att kunden ansåg att jag passade bättre som " Östermalmstjej " än som mamma. Trist! 

Livsform- en träningsmotivator


Bloggen funkar:)

Emma, en annan kollega, passerade mig precis och sa att; " nu skulle hon minsann gå till gymmet! "  Hon lät väldigt beslutsam då hon travade i väg med bestämda steg och menade att det var min blogg som hade gett henne en extra känga i baken. Det gjorde mig glad! Det betyder ju att syftet med bloggen funkar:) 

Bikini och björnfitta på stranden

Min kollega gick precis förbi mitt skrivbord med en stor " björnfitta " i äkta päls på huvudet. " - Jag börjar få så lite underhudsfett ", är hans svar då jag ifrågasätter hans varma mössa inomhus. Han har legat i hårdträning under den senaste perioden för att komma i form och all respekt för det. 

Ok, jag hoppas att jag inte ska behöva springa runt med en stor mössa på skallen i sommar då jag nått mitt livs form... Bikini och en björnfitta på stranden vore ju " fräscht ", ha ha! 

Kan varmt rekommenderas


Super bra ansiktscreme


Bra och prisvärda produkter från Apoteket

Jag åkte tunnelbana  i morse till jobbet och jag måste säga att jag förundras över kvinnor som sminkar sig på tuben. Egentligen inget fel i det men själv skulle jag aldrig sitta och lägga på mascara med en liten fickspegel som guide- med publik dessutom! Personligen tycker jag att den " ritualen " är lite intim. Jag köper det faktum att man inte alltid hinner med sig själv på morgonen... Sådana dagar  brukar jag fixa till mig snabbt på toaletten på jobbet. Men det kanske inte funkar för alla? 

Jag har gått från att köpa dyra hudvårdsprodukter från leverantörer som t. ex; Lancome, D´cleor och Dermalogica,  som prismässigt ligger någonstans mellan 300 - 500 kr per burk/tub till att istället köpa Apotekets produkter. Nu använder jag Apotekets fuktcreme och även en bronzgel som ger endast fukt. Dessa produkter är både dryga och billiga och ligger någonstans mellan 60 - 80 kr. Det är en liten prisskillnad om man uttrycker sig milt:)

 Jag tycker att det känns rätt onödigt att betala en massa extra hundralappar för att nära stora varumärken i dessa kärva tider. Det är onödig lyxkonsumtion enligt mig. Min mamma skulle garanterat hålla med:) 

Frisk luft

Nu ska jag ta mig hem från jobbet mot gymmet. Ser faktiskt fram emot att träna idag och jag tänkte promenera till Sats. Det är alltid skönt med lite frisk luft i lungorna:) 

Lika illa som ett en gångs ligg?


Dagens bästa

Före detta bloggerskan Micaela Moreno vann Stockholmspriset för bästa blogg " Smeten " som hon tidigare skrev på Stureplan.se. Den är avlivad nu. Inte Micaela utan bloggen:) Micaela är numera modellbokare på Zapmodels och tydligen även min överman i bloggosfären. Jag hade ingen aning om att Micaela bloggade:) Nu hyr hon ut människor istället och det gör hon mer bravur.

Självklart var jag tvungen att surfa in " i smeten " och spana in vad hon hade skrivit om. Jag hittade det här inlägget och tycker att det är det roligaste idag:

" När du beställer in en hamburgertallrik med extra allt vet du redan innan att du kommer ångra dig efteråt. Men det skiter du i för du är lite bakis. Och så tar du ju faktiskt en Cola light till den också. När du har ätit färdigt tittar du ner på tallriken med avsmak och tänker ”fy fan vad onödigt. Och så jävla gott var det inte. Gud vad jag ångrar mig nu.”

Man kan säga att hamburgertallrik är matens motsvarighet på ett one-night-stand. 

 


RSS 2.0