"blåbärslår"

Jag vet inte varför men jag har så fruktansvärt lätt att få blåmärken? Precis nu upptäckte jag ett nytt på mitt vänstra lår- lika stort som en apelsin! Helt otroligt, kommer inte ens i håg då jag åsamkade detta? Kanske i går på redskapsgymnastiken, vad vet jag? Det är inte så snyggt direkt.

Jippie! I morgon är det fredag i gen. Det är tur att veckorna går så snabbt ändå:-)

Den bästa bilden


strikt stil


Höstens mode i Svensk Damtidning


Att komma över sina rädslor

I dag var Svenska gymnastik förbundet på besök i skolan och vi deltog i klasser; allt från "gympa" till truppgymnastik övningar som handvolter på matta, "flickisar" och frivolter. Det var jätte kul!

Jag kommer ofta på mig själv att vara mentalt negativ inför olika utmaningar och tänker inom mig; "Blä! ", men då jag väl utför vad det nu må vara så tycker jag oftast att det är jätte kul i stället:-) Som i dag inför truppgymnastiken (jag tyckte att gymnastik var läskigt då jag gick i skolan som ung). Jätte dumt, och energidranerande. Det är bara för att jag i själva verket är lite nervös och osäker inför själva momentet och för att "skydda mig själv" (?) så bygger jag upp en negativ förväntning för att inte känna mig dum. Jag förlorar så mycket på att bete mig på det viset.

Jag fick en jätte fin komplimang av en annan elev i dag då hon frågade om jag också var lärare på Lillsved? "Du ser så fräsch och vältränad ut.." Den tackade jag ödmjukast för:-)

I dessa solstolar vid stranden satt jag, Samar och Josefina och pluggade Anatomi på håltimmen


Josefina och Peppe på bryggan och bakom dem skymtas Vaxholmsfärjan


Josefina och Elvis vid stranden- strax nedanför skolan


Stavgång- "pensionärsträning?!"

I dag fick Elvis följa med till skolan. Eftersom det var fint väder så var det inga problem för honom att ligga ute medans jag pluggade teoretiska ämnen i klassrummet. Men under lunchen och min håltimme fick han förstås vara med. Eller jag var med honom rättare sagt.

Dagens ämnen var Svenska och kommunikation, Anatomi och Massageteknik. Dagen avrundades med ett pass Pilates. Jag tycker att massage är riktigt roligt! Faktiskt mycket mer än vad jag nånsin trodde att jag skulle göra... Jag har alltid upplevt tidigare, att massage har varit tröttsamt  och blivit trött och loj efter kort tids "knådande". Men NU tycker jag plötsligt att det är jätte kul!

Min träningsvärk har inte varit nådig i mina lår och stuss efter gårdagens löpträning. Jag har gått som en gammal tant hela dagen och gnällt på Elvis då han har dragit i kopplet. Han ska förstås inte dra över huvud taget- inte annars heller. Förstår ju att alla nya spännande dofter på Lillsved lockar en snart könsmogen unghund och att det inte är så lätt att gå blint fot med "skygglappar". Men det gjorde så jäkla ont så fort han ryckte till och jag inte var beredd.

I morgon är det stavgång som första punkt på schemat."- Pensionärsträning!", utbrast Cathrin då jag nämde det för henne. Men vi får väl se? Jag kan tänka mig att det är mer avancerat och jobbigt än vad man kan ana:-)

På den tiden hade jag en annan "image" men budskapet var det samma


Tidigare var jag sponsrad av kosttillskotts leverantören Twinlab

Twinlab och hälsomodellen Malin Eriksson lanserar ny hälsoblogg!

“Jag vill genom min roll som hälsobloggare på en community som Sthlmsfinest arbeta för att vara en bra och sund förebild. Jag vill inte projicera en "fascistisk asketlivsstil" på yngre människor, utan istället uppmuntra dem att bli balanserade livsnjutare. En balans mellan; prestation, kost, sömn, fritid och träning. Därför bloggar jag ur ett mänskligt perspektiv.”
– Malin Eriksson

Lanseringen av denna blogg sker genom en smygläsning 25/4 av tidningen LEVA med Malin på omslaget och krönikan Månadens Inspiratör.


Svensk Damtidning; "Med säker stil"


Damigt värre!


Jag gjorde maken själv till detta späck


Student på heltid och modell i bland


Kalle och Thomas spexar på drama timmen


Vi fick visualisera vad hälsa är för oss...


Havregrynsgröt är min frukost som standard


Vi kör hårt på Lillsved!

Jag kom hem precis efter att ha rastat Elvis i hundrastgården, precis bakom Solna hallen (där finns en enorm hundrastplats) och han har lekt sig trött med pudeln "Eliott". Pudlar är ju lite snabbare än Staffar, som mer "brottas" då de leker och vars styrka är en muskelös kropp och en envishet som heter duga. De ger aldrig upp!

Mitt jobb som jag gjorde för Svensk Damtidning (för ca 1 månad sedan) är ute nu i butik; "Med säker stil", heter späcket. Det är kanske inte det bästa jobbet jag har gjort men det blev åtminstone ok. Jag var nyss hemkommen från Spanien då och lite "semester rund". Det syns framförallt i ansiktet men även på lår och stuss.

Det är skönt att det redan är onsdag:-) Veckan startade trögt och jag tycker att det är jobbigt att pendla ut till Lillsved dagligen som vi externatare tvingas göra. Som tur är utbildningen såpass givande att det känns värt mödan men trots det blir jag trött. Då väckarklockan ringer tidig morgon (05.30) har jag en nära döden upplevelse. Och på kvällen är jag helt SLUT!

I dag har vi varit kreativa och visualiserat vad "Hälsa" är för oss och ni kan döma ut i från den bild jag kommer att publicera strax efter detta inlägg. Dessutom har vi kört hårt med löptester, teknik mm samt Amanda lär oss Bicram Yoga (ska tränas i 42 grader värme och fungera som både detox och blodförtunnande, muskeluppbyggande, smidighet) och det var både krävande muskelärt och stretchande. Min balans och smidighet är ju inte den bästa men jag har helt klart potential att bli bättre (det har vi ALLA) även om jag inte direkt kommer att avancera till Akrobat;-)

Middag på Jacobs

Jag höll på att få krupp i dag då vi slutade sista lektionen klockan ett redan men det tog mig hela fyra timmar att komma hem. Bussen från Lillsved avgick inte förrän 14.21 och sedan var det en resa hem med bussbyte i Hemmesta och sedan grön linje från slussen för att sedan byta till nästa buss vid Odenplan. Det tar sin lilla tid som ni förstår. Jag var skit sur då jag väl kom hem och tyckte att jag hade slängt bort en massa tid åt helskotta.

I kväll ska jag äta middag på restaurang Jacobs på Riddargatan med Ola Ahlvarsson  (nöjesguiden, Spray, Passagen och Result Nordics AB) och company. Det ska bli mycket trevligt som en avrundning på denna vecka. Alltid lika trevligt att träffa Ola som är en av mina bästa vänner. Hoppas att ni alla får en trevlig kväll och helg...

Ps. Elvis åt precis upp min ena sko:-(






"I feel blue"


Melankoli

I dag har jag en melankolisk dag. Konstigt att man kan kastas mellan så olika känslotillstånd från den ena dagen till den andra? I går kände jag mig vid rätt gott mod och i dag tvärt om, en massa motstridiga känslor rusar i maggropen. Och ingen av de stannar upp tillräckligt länge för att jag ska kunna göra en sann utvärdering. Små fragment av olika människor, händelser och situationer. Typiskt.

Såna dagar är hjärnan min sämsta vän och jag måste intala mig att det bara är mitt psyke som spelar mig ett spratt. Min situation skiljer sig inte nämnvärt i dag från i går. Jag är lite utav en "kontroll person" och då jag känner att jag inte riktigt bemästrar min tillvaro så tycker jag att det är ruskigt otillfredställande. Antar att jag inte är ensam om dessa känslor?


"Det låter som filmen Ghost"

Jag har hade en diskussion med någon som står mig väldigt nära i går som jag oavsiktligt hade sårat. Jag är inte den kanske mest smidiga alla tillfällen? Men det är lätt att trampa någon på tårna om man inte känner till "minorna"...

Hursomhelst, vi hade ett långt och bra samtal som slutade i en ömsesidig förståelse. Då är konflikter utvecklande- då de resulterar i förståelse. Jag kände att jag ville göra något för att kompensera min klumpighet och köpte en present. Jag skickade ett mess och förberedde min vän på att det låg en present och väntade...

"- Ge mig en ledtråd!", fick jag tillbaka. "Ok, känslor, lera och reaktioner", var mitt svar. "Det låter som filmen Ghost", det var faktiskt rätt kvicktänkt och kul tyckte jag.

RSS 2.0