semester uppehåll

Livsform tar en paus för ett par veckor. Jag ska på semester och kommer att ta ett uppehåll från bloggandet. Det blir ingen riktig semester om man sitter uppkopplad på nätet. Jag gillar att ta en paus från allt vad kommunikationsmedel innebär; dator och mobil är ett stort "no no".  Men jag hoppas på ett kärt återseende i augusti:-) Hoppas att ni alla med mig får ett välförtjänt break från vardagen- vad ni än tar er för...

Förbränning

Det verkar som om det vackra vädret har återkommit? Hoppas det! Regn och rusk gör ingen glad. Jag har precis ätit gravad lax och potatis till lunch och tänkte bege mig ut på en lång promenad med min hund.  Bland annat tänker jag titta förbi min bror på hans jobb en sväng. Det var ett tag sedan jag träffade Petter. 

Jag var på IKEA i går kväll tillsammans med Cathrin. Jag tittade ut en garderob som jag ska köpa vid tillfälle. Så snart jag har råd. Den var inte särskilt dyr, det kan jag inte påstå men tillräckligt dyr för att göra hål i plånboken, suck!

Efter IKEA svängde vi förbi Stäket på ett kvickt ärende. Det är väldigt vackert nere vid småbåtshamnen där. Ett perfekt ställe att bo på om man vill bo pitoreskt och naturskönt utanför Stockholm.






jag är en otroligt "grund- lat" människa i min natur

I dag börjar min "diet", eftersom jag redan den 3:e augusti ska prova ut baddräkter inför en visning den 13, 14:e augusti. Då kan man inte få snålskjuts av min bäste vän Adobe:-) Då är det "the real stuff" som står oskyddat i spotlighten på catwalken.
Så, jag gör bäst i att börja NU! Det är trist att man alltid ska vara så illa tvungen att jobba på formen för att modella. Hade varit skönt om man hade varit 175 cm och naturligt "skinny". Men det är inte jag, suck!

Å andra sidan, för att se "kampen" från den ljusa sidan, så håller man nere på blodfetter (kolesterol), celuliter har jag inte sett skymten av pga all träning (bra blodcirkulation) och jag är oftast pigg och glad. Med få undantag. Man håller sig ung och vital av att ständigt slåss mot försoffningen. Jag konstaterade senast i dag att jag är en otroligt "grund- lat" människa i min natur som trivs bäst att bara lata mig. Jag måste framkalla mitt driv (många ser mig som driven) för att få saker och ting gjort.


Ett riktigt fynd!

Jag kan verkligen rekommendera er att besöka Thaibåten nere på Östgötagatan 100 (söder) på de varma och soliga söndagar som återstår av sommaren. Det är det bästa stället i stan! Överlägset:-) "Thaibåten", själva namnet talar ju för sig självt... Och på söndagar så spelar de fet house music- vilket jag älskar! Det brukar vara riktigt mycket folk och vill man äta så bör man komma i riktigt god tid eller alternativt boka bord.

Vi var inte ute så länge i går kväll men det räckte för att jag skulle bli trött. Jag segade mig i genom förmiddagen, låg framför TV:n och tittade på amerikanska såpor (shows) tills då jag slutligen tvingade mig själv in i duschen. Hade ett par ärenden i stan och bland annat gjorde jag ett riktigt fynd på Top Shop. Jag hittade ett par sandaler på rean som jag hade beställt tidigare på nätet för 500 kr men de kom aldrig fram till min nya adress. Då jag försökte att beställa om dem så var de slut på lager. Nu fyndade jag dem för endast 189 kr!:-) REA är super, då man kommer över saker som man riktigt gärna vill ha.


"Åh, nu mår jag lite svajigt och måste dricka 20 koppar te!"

Jag är klarvaken trots att klockan bara är sju en lördagmorgon. Måste ha sovit för mycket i går eftermiddag (vilket var sjukt skönt) så att kroppen är för utvilad för att komma till ro. Jag har verkligen vilat mycket under denna vecka och det börjar väl ge utdelning.

Är också riktigt sugen på att träna i dag och jag hoppas att det håller i sig till senare. Läste någon artikel nyss på msn:s hemsida där de skrev att unna sig godsaker ska få en på bättre humör... För mig blir det helt tvärt om! Jag blir loj och skit grinig av snabba kolhydrater. Dessutom ger de ingen tillfredställelse. Har jag väl kommit i gång med att "frossa" i glass och godis så vill jag bara ha mer. Det är sjukt vilka begär jag kan framkalla- plötsligt- "bara sådär".  Från att ha varit huvudsakligen strikt i månader så kan det bara säga "crasch, boom, bang!" , och jag faller i genom.

Oftast har det med känslor att göra. Att jag hamnar i ofas emotionellt som utlöser dessa "attacker". Hade varit bättre om jag hade fått cravings efter typ "te":-) "Åh, nu mår jag lite svajigt och måste dricka 20 koppar te!"

Nej, det här håller inte, det går inte i hop med min självbild att sitta uppe med tuppen och blogga på en lördagsmorgon. Ska faktiskt åtminstone försöka att somna om. Jag får slå något hårt i huvudet så kanske jag svimmar?:-)

Vart tog det fina vädret vägen?

Veckorna fullkomligt rusar i väg. Med full fart! Har det verkligen med åldern att göra? Som många säger; att tiden går snabbare med åren? Skrämmande, kan det gå snabbare än så här? I så fall hoppas jag att det dröjer innan jag fyller 36. Det är ju nu nästan ett år kvar precis...

Vart tog det fina vädret vägen? Det bara försvann! I dag är himlen blygrå och regnet envisas med att falla ner konstant. Man blir lite paralyserad och inte särskilt utåt agerande. Det enda jag vill är att krypa upp i soffan med en kopp hett kaffe framför en bra film. Allt annat verkar jobbigt. Jag har gått runt i myskläder nästan hela dagen och såsat runt. Det finns massor med andra saker jag skulle kunna göra men det känns som om det kan vänta till i morgon. Sen är det helg. Igen.

För mycket kolhydrater förgiftar en

 Jag befinner mig just nu hemma hos en kär vän i Hammarbysjöstad. Vi har precis ätit grillad kyckling och ska dricka kaffe på den stora ballkongen. Det är så himla fint här! Det är roligt att sitta och titta på stora båtar som passerar och skulle man vilja fika på något ställe nära så har man både "Boule och berså" och Thaibåten runt hörnet bara. Ett stenkast från denna adress.

Vi hade tänkt att sticka till gymmet en sväng men i så fall måste jag hämta träningskläder i Solna och det känns långt. Jag hyrde Stephen Kings senaste rulle i går och att döma av kovelutet så verkar den suveränt bra. Christian Slater har en av huvudrollerna (bara en sån sak). Det blir nog film och krypa upp i soffan och mysa i eftermiddag. Träningen kan vänta tills ännu senare. Eller kanske tom till i morgon? Min karaktär börjar tryta.

I går åt jag så mycket mat, godis och glass att jag känner mig helt bakis i dag. För mycket kolhydrater förgiftar en. Det är inget skit snack.


Det är bara jag själv sm behöver leva i mina egna konsekvenser

Höll på att glömma att uppdatera bloggen i dag. Det är nästan pinsamt att erkänna hur länge jag sov i förmiddags. Min kropp måste ha behövt att ta i gen massor av sömn för jag vaknade inte förrän klockan var halv två! Och jag hade säkert kunnat fortsätta sova ett par timmar till om jag velat. Med allra största sannolikhet...

Jag ska på en "blinddate" i morgon. Föremålet för denna ringde och frågade om vi kunde ses efter hans jobb och frågade om vart i stan jag utgick i från? "Jag har faktiskt ingen som helst aning?", var mitt omdelebara och sanningsenliga svar. Vilket jag inte har! Jag vet inte nu vad jag kommer att sysselsätta mig med i morgon och i vilken del av stan. Det visar sig... "Hmmm, just det! Dina arbetstider är väldigt oregelbundna", sa han. "Vilken lyx!", fortsatte han...
"Hur gör man för att leva så fritt?"

Jag svarade: "Du tjänar mycket pengar på kortaste möjligaste arbetsinsats", vilket är ett svar under modifikation. Jag kunde även vänt på myntet och replikerat: " Du lever på så lite pengar som möjligt mellan uppdragen för att slippa bli helt barskrapat"... Välj själv, det första upplägget klingar bättre i gemenemans öron. I guess?

Eftersom att jag ändå snittar ett modelluppdrag i veckan så slipper jag stå till svars för att jag egentligen är arbetslös sedan 5-6 veckor i veckan. Det är bara jag själv som behöver leva i mina egna konsekvenser....

jag åt tills jag bokstavligen höll på att kräkas

Söndag kvällen har gått in på måndag morgon- klockan är ett! Denna söndag har varit i samma stil som de flesta söndagar. Jag har varit trött efter kvällen och natten från i går och sov några timmar på förmiddagen. Då jag vaknade till liv i gen ringde jag "Danne" eftersom att vi hade bestämt att ses i kväll.

Jag och Elvis tog en promenad hem till Danne som bor i Norrtull. Vi gick och köpte glass och fikade med kaffe och världens största marängsviss. Danne fyllde en hel tallrik med marängsviss och jag åt tills jag bokstavligen höll på att kräkas. Men gott var det:-) Vi kollade på "The Reader" med b.la Kate Winslet i en av huvudrollerna. Den var stillsam men bra.
 
Efter filmen promenerade jag och en något rastlös Elvis hem. Han fick springa lös eftersom det var så sent på kvällen och det är få möten. Han är så rolig min hund! Han skuttar i det höga gräset som en kanin. Han springer så snabbt att inte benen hänger med och han slår frivolter och står på huvudet. Han är lite säregen:-)


Det färdiga resultatet- redo för en kväll på stan:-)


Cathrin in action!


Tjejkväll

Nu ska vi snart beställa Taxi för att göra entré på stan:-) Jag har tom haft turen att ha en alldeldes egen make up artist; Cathrin. Jag kan vara lite restrektiv med att låta andra sminka mig- mest för att jag tycker att hela cermonin är trist. Och har jag dessutom, som nu, haft en period med regelbundna fotojobb så är det om ännu mera omotiverat att sitta modell för någon annan.

Jag hade dock lovat Cathrin att hon skulle få sminka mig just i kväll. Och det blev faktiskt jätte fint! Well done:-)

En mer "normal" verision av brorsan:-)


Petter och pappa


Middag på Teater Grillen i kväll

Det regnar ordentligt! Vilket är super bra. Man blir ju helt av banan av de senaste dagarnas kvalmiga hetta. Min söta bror och min snälla pappa firade mig i går kväll med pompa och ståt på Marie Laveau. Vi åt en jätte god middag och drack en massa gott vin till. Efterråt promenerade vi längs Södra Mälarstrand och njöt i fulla drag av Stockholm när huvudstan är som vackrast. Min bror som precis har flyttat hem efter nio år utomlands älskar att Sverige är så rent och fräscht. Stockholm är en småstad för honom. Lika stor som arealen av ett distrikt av London, där han spenderat sina senaste fem år.

Nu sitter jag i köket, spelar musik och dricker bål som jag och Cathrin har gjort- baserat på mousserande vin. Jätte gott! Lite farligt med bål bara;-) Nu är det ifs ingen sprit i och då är det ok. Cathrin ska bjuda mig på middag i kväll på Teater Grillen. Det ser jag verkligen fram emot och jag gillar verkligen det stället. Mycket trevig personal och god mat:-)

I dag fyller jag år!

Mitt ex var faktiskt den första att gratulera mig i morse, känns lite tomt och konstigt att fira min födelsedag utan honom... Mamma hamnade på andra placering. Sen har det fortsatt med indroppande gratulationer. Man blir glad då folk kommer i håg en. Tack vare facebook så får ens vänner effektiv snålskjuts med att komma i håg just födelsedagar, som man annars så lätt glömmer bort.

Dagen började med ett möte och jag kände mig väldigt trött, varm och irriterad då jag vandrade hemmåt genom Hagaparken. Gjorde bort mig i gen och åt en mjukglass. Jag är laktosintollerant och tål inte glass särskilt bra. Det resulterar i gasig och uppspänd ballongmage och det är inte särskilt kul. Tur att man har hund. Då kan man alltid lägga skulden på honom om man råkar släppa sig:-)

En reporter ringde från tidningen Hälsa och gjorde en kort intervju om mig som person och min uppfattning om vad Hälsa innebär. Passar ju bra för mig som ska läsa till Hälsopedagog i höst att göra jobb som ligger i den linjen.
Nästa vecka måste jag börja träna mer (hur varmt det än är) så att jag är i bra form då utbildningen börjar. Det är en tuff och fysisk utbildning och det gäller att vara väl förberedd på vad som komma skall. Men det ska bli kul! Och det kommer nog att ligga väldigt bra i tiden och i min livscykel att börja studera. Spännande att träffa en massa nya likasinnade människor. Åtminstone har vi intresset för hälsa gemensamt.

Jag under en Galvanic Spa behandling:-)


Galvanic Spa- stor ny skönhetssatsning på marknaden!

Jag blev tipsad om "Galvanic Spa"- en ny stor skönhetssatsning på marknaden. Det är en liten smidig handmaskin som du använder hemma och som reducerar rynkor, stramar till- och lyfter huden, rengör på djupet. Behandlingen tar endast 10 minuter att göra och du ser genast ett märkbart resultat.

Maskinen kan även effektivt användas på celuliter och gäddhäng- en revolutionerande apparat helt enkelt! Lite för bra för att vara sann och för att verkligen bli övertygad så krävs det att du själv går på en presentation.
Dessutom så kostar ett kitt (beroende på vilket) inte mer än nånstans mellan 3 - 5 000 kr. Kanske kan kännas mycket att hosta upp på ett och samma bräde? Men slå ut alla pengar du lägger ner på ansiktsbehandlingar och andra skönhetsbehandlingar och produkter så märker du hur snabbt de pengarna tjänas in:-)

Hör av er till mig om ni är intresserade att gå på en presentation och testa produkten själva?


* I nya numret av Amelia står det mer om Galvanic Spa


Jag satt och kylde mina trötta svullna ögon med en kall vattenflaska

Jag var så trött då jag vaknade i morse att jag nästan hade en "nära döden upplevelse".  Jag sov så himla dåligt under natten och fick säkert inte mer än 3-4 timmars sömn. Inte så roligt då man ska plåtas tidigt morgonen därpå. Man kommer ju inte undan längre från slarv. Det syns direkt!

Elvis fick följa med till fotograf Anton Svedbergs studio på Malmgårdsvägen på söder. Vi började vår vandring från Haga Norra ca kvart över åtta och var framme en och en halv timme senare. Jag satt och kylde mina trötta svullna ögon med en kall vattenflaska medan "Camilla" från Make Up store fixade mitt hår. Eftersom det var ett omslag för Hälsa så blev det en naturlig make och hår. Håret bara plattades lite och rufsades till. Jag fick se bilderna i efterhand (bra med digitalt foto) och de blev faktiskt helt ok. Omslaget kommer ut den 23:e juli. Ni får hålla utkik i butikerna då;-)

Nu har jag precis ätit och jag ska snart ta bussen till slussen för att möta upp Emma. Vi ska grilla hemma hos Emma och hennes man Johan (deras son Leo) och de bor i ett stort hus med sjötomt i Nacka. Det ska bli jätte mysigt:-)



Omslagsplåtning kl. 10.00 i morgon bitti för Hälsa

Vilken hetta det är! Det känns som om det verkligen skulle behöva regna ur en natt så att det går att andas normalt i gen.
Började morgonen med att tvätta tidigt (07.00) men efter det somnade jag om i gen. Var lite trött efter gårdagen eftersom jag mötte upp några vänner på restaurang Grappa på S:t Erikspaln. Det blev väl lite halv sent men inga större mängder alkohol. Jag drack bara två glas vitt vin på hela kvällen. Det är ju helt ok. Det är ju sommar och då vill man ju fånga stunden. Och vem vet, det kanske regnar nästa vecka? Hoppas inte men man kan aldrig veta?

Jag hade glömt kvar kläder i huset i Saltarö där jag firade midsommar. Jag fick tillbaka dem i dag då jag lunchade med Nisse. Vi åt Ceasarsallad på en restaurang i Kungsträdgården. Jätte trevligt och gott! Efter lunchen hälsade jag på Carro på NK´s parfymavdelning innan jag och Elvis vandrade hem i gen genom Hagaparken.

Äntligen har jag fått förrådsnyckeln av värden och nu ska Cathrin och jag börja bära ner saker i källaren. Och då det är klart så ska jag faktiskt bege mig till SATS och träna ett pass. Har omslagsplåtning för tidningen Hälsa i morgon bitti klockan 10.00 och vill känna mig fräsch:-)

RSS 2.0