Klackar drar ner tempot


Ingen hit att stappla fram på styltor

De kvinnor som går i bekväma skor bränner mer kalorier än de som väljer att gå i högklackat. En naturlig påföljd då man av logiska skäl går längre sträckor i bekväma " pjucks " än på styltor:-)

" Tant Madonna föredrar lammkött? "


Bara för att Madonna kan...

Jag hängde mig kvar på stan igår efter jobbet, på väg till träningen som tyvärr aldrig blev av. Det blev vilodag igår utan att jag hade planerat det innan. Hårt tränande kvinnor bör vila var fjärde dag. Minst! Och män var femte. Istället blev det " fönstershopping " :)  Jag tappade helt och hållet omdömet och prövade ett par " Sucki ripped black jeans " ( SKINNY ) på Gina Tricot. Jag såg inte klok ut!

Det är sällan jag hamnar i ett konfrontationsläge då jag har trätt på min stackars kropp något som är så helt fel för min ålder.
Nog för att det är schysst med slitna jeans och det är helt ok för de flesta åldrar beroende på hur man bär upp dem och vad man väljer att kombinera dem med. Men dessa svarta, tighta design-skapelser fick mig att se ut som " white trash! ". En kassler i försmå tvär-snittade svarta tygstycken. Där gick tydligen gränsen för vad som är ok att bära för en kvinna på 30+:)

Ibland hänger man inte med själv att man blir äldre. Å andra sidan består Gina Tricots´målgrupp av tjejer mellan yngre tonåren upp till 25 år- samt kvinnor mellan 40 och 55 som representerar en grupp av mammor till sina trenmedvetna döttrar.
Så det är kanske något man borde ta i beaktning då man går in i en sådan butik. Kanske borde jag inte gå in alls?! Kanske är det Kapphal och Lindex som gäller för mig nu? Bara för att Madonna kan så behöver det inte nödvändigt betyda att JAG kan det:) 



Fördomar att slå ihjäl

Det finns många fördomar att slå ihjäl då det kommer till träning och kostföring. En återkommande fråga jag får är: " Om lågintensiv träning bränner mer fett? " ( Dvs att man inte tränar med för hög puls )

Svar: Ju hårdare du tränar desto längre tid tar det för kroppen att återhämta sig och desto effektivare blir fettförbränningen. Om du kör riktigt hårt kan förbränningen faktiskt fortgå i 48 timmar efter avslutat pass. Tränar du mindre intensivt behöver inte förbränningen vara under mer än upp till ett par timmar. " It´s up to you " ;-)

Svårt att sova?


Sömrubbningar kan ses som ett folkhälsoproblem

Det är fredagseftermiddag och jag sitter vid min reception på jobbet och utför mina dagliga sysslor. Jag känner mig märkbart seg idag och undrar varför? Av någon anledning så sover jag oroligt just nu. Det är inte så att jag rutinmässigt vaknar under natten. Det händer men det hör inte alls till vanligheten. Däremot vet jag att jag pressar ihop mina käkar då jag inte sover harmoniskt och jag kan ana spänningar i tinningarna då jag vaknar. Det är en bekräftelse på vilka ansträngningar jag varit igenom under natten...

I morse kände jag mig ovanligt trött och irriterad då klockan ringde. Det är inte riktigt likt mig att ha dåligt morgonhumör. Men denna tidiga morgon vaknade jag med nerverna utanpå kroppen. Jag är medveten om att jag går och funderar och känner mig stressad över mycket just nu. Det känns som jag har många avgörande vuxna beslut som hänger över mig. Parallellt med det vet jag med mig att jag ofta överdriver betydelsen av saker och ting i stunden. Med resultatet i hand så har det mesta i mitt liv ordnat sig till det bästa ( kanske inte alltid ) i slutändan. Och stressen under transportsträckan dit har bara varit onödig och negativ för både mig själv och min stackars drabbade omgivning.

Sömnrubbningar är inte alls ovanligt och kan nästan ses som ett folkhälsoproblem i vårt prestationssamhälle. Om du inte sover så försämras din livskvalitét avsevärt. Det spelar ingen roll hur bra du äter eller försöker att träna om du inte sover. En vuxen människa behöver i snitt 7,5 timmars sömn per natt för att må bra. Långvariga sömnrubbningar kan ge belastningssjukdomar som hjärtfel och depressioner. Om du märker att du under lång tid vaknar återupprepade gånger per natt och känner dig konstant trött och låg bör du kontakta din vårdmottagning ( husläkare ). 

* Om du känner dig osäker på vart du ska vända dig så går det alltid bra att ringa vårdguiden: 08- 320 100

CLA tabletter för fettförbränning


CLA tabletter

Vad roligt att jag redan efter så kort tid börjar få läsarfrågor:) Blir jätte glad att ni tycker att bloggen är bra och givande. Jag hoppas ju att ni läsare ska kunna relatera till det jag skriver och samtidigt bli inspirerade. Tack för feedback!

Jag fick en fråga från Rebecca som undrar var man kan köpa CLA tabletter?: 

Svar: Jag brukar köpa CLA av märket WNT ( 120 kapslar, 1000 mg/kapsel ) på Budo & Fitness butiken på Sveavägen. En burk kostar 299 Kr och räcker ungefär två månader.
Jag rekommenderar att äta 2 tabletter dagligen i samband med måltid.

Skaldjursrisotto innehåller antioxidanten Selen


Hälsobooster på MOCCO

I dag träffade jag den söta och begåvade Rebecca Simonsson över en lunch på MOCCO. Eftersom både jag och Rebecca är inne i en träningsperiod blev vårt självklara val " Hälso Boostern " som idag bestod av en skaldjursrisotto. Namnet talar för sig själv och det visade sig vara ett mycket bra val och det var den godaste lunch jag ätit på länge. Jag är ett fan av just skaldjur och hade det varit möjligt så hade jag ätit det mycket mer ofta än vad jag gör.

* Fisk och skaldjur innehåller en kraftig antioxidant; Selen -  som skyddar mot fria radikaler. Selen behövs för cellernas syreförsörjning, nervsystemet, ämnesomsättningen, immunförsvaret, sköldkörtelfunktionen, spermaproduktionen, förhindrar jäsningsprocesser samt bra för avgiftande processer. 

Se Rebeccas blogg!:

http://www.improveme.se/rebeccasimonsson



Gör som katten


Sträck på dig, det tjänar du på!

Precis som katter har vi människor ett behov att sträcka på oss. Vi mår bra av att sträcka ut kroppen till fullo och göra oss så långa som möjligt. Det är faktiskt lika viktigt att stretcha musklerna efter träningen som själva ansträngningen i sig.

 Det är en investering inför framtiden att hålla musklerna långa och smidiga för att inte bli gammal och stel i förtid. Dessutom så inger en vältränad och rakryggad människa mer respekt till allmänheten-  än vad en person som är krum och böjd gör. Om du utstrålar att du inte står för dig själv så blir du behandlad därefter. Sträck på dig, det tjänar du på!

Överkonsumtion?


Solenergi är underskattat

Det känns ju helt underbart att solen lyser i dag och det går rakt in i hjärtat. Känns som en skjuts åt rätt riktning! Solenergi är underskattat. Under vårt mörka vinterhalvår känns det som om vi lever i ett " Moskva- samhälle ": Folk går omkring i mörkret, efter jobbet, med dyster uppsyn i stora tunga täckjackor och bär på sina matkassar. Med tanke på hur single tätt stor Stockholm är så är många av dessa själar på väg till ett tomt hem. Vi människor är flockdjur och mår inte bra av att vara ensamma. Då utvecklar vi en massa onaturliga beteenden för att fylla ut vårt tomrum.

Ta mig som ett bra exempel! Jag är trettiofyra år, nyseparerad, inga barn och inte ens ett husdjur. Jag har INGEN annan än mig själv att fokusera på i min vardag. Min garderob, som en företeelse av flera, är som ett helt showroom. Jag har så mycket kläder och skor att en tiondel hade varit nog och det är väl inte mer än vad jag hinner med att använda heller. Om jag hade haft andra att bry mig om och spendera mina surt förvärvade pengar på,  hade jag ju aldrig ens kommit på tanken att prioritera på det sättet. Det hade ju inte varit ekonomiskt möjligt.

Jag älskar att skämma bort och pyssla om. Mitt vårdbehov är enormt! Får jag inte utlopp för det så försöker jag hitta på andra sätt att tillfredställa mig själv på.  En del mer kortsiktiga än andra som t. ex Shopping, där lyckan har en jävligt kort brinntid. " Om man har ont i det ena benet får man stödja mer på det andra ", kanske en dålig metafor?:)

Man mår inte bra av att tänka för mycket på sina egna behov. Det ger en alltför stort utrymme att tänka på " vad man inte har ". Människor mår bra av att känna sig behövda och betydelsefulla för andra. Annars känns det rätt tomt och meningslöst...

I morgon är en ny dag med nya tag:)

Har precis grundat med kycklingfilé och sallad ( inga extra kolhydrater i form av ris eller potatis ) inför träningen. Jag borde egentligen styrketräna i dag men jag vet inte om jag verkligen känner för det? Vi får se! Det var egentligen meningen att jag skulle tränat i morse men det blev " endast " morgonpromenad till jobbet. Jag sov lite oroligt och hade svårt att motivera mig att stiga upp då klockan ringde. Drog mig faktiskt en hel timme... I morgon är en ny dag med nya tag:)

Vindruvor är livsförlängande!


Vindruvor skyddar mot cancer

Tidigare hade vi ett fruktkonto på mitt jobb och vi fick en fruktkorg levererad en gång i veckan. Det var ett perfekt energitillskott i slutet av dagen då man ofta drabbas av blodsockerfall. På grund av olika skäl så har fruktkorgen upphört att komma och jag brukar ibland köpa med mig frukt som en " side order " som jag placerar i receptionen.

I morse köpte jag två stora klasar vindruvor- både gröna och blå. Vindruvor ger snabb energikick i form av druvsocker. Perfekt för februari- trötta kontorsråttor :)
 De är snart uppätna och det är endast stjälkarna kvar på fatet. Eller vad man nu kallar dem för? 

Vindruvor innehåller en massa nyttiga ämnen och bland annat motverkar de cancer. I skalet finns olika  Flavonider som påverkar kärl och hjärta positivt. Druvor innehåller även antioxidanter som skyddar kroppen mot fria radikaler. Med andra ord kan vindruvor betraktas som livsförlängande.




Mums!


Ett genetiskt fenomen

Jag mötte upp min väninna Ellinor för en onsdagslunch på Kungshallen. Vi valde att äta grekiskt och jag åt en fantastiskt god grillad tonfisk med sallad och potatis. Jag fullkomligt älskar färsk grillad tonfisk och det går inte att jämföra med konserverad tonfisk på burk. Som gammal fåfäng träningstjej så har jag ju många gånger haft perioder då jag ätit näringsrikt men tråkigt och bara " ätit för att äta ". Tonfisk på burk är ju ingen kulinarisk upplevelse direkt;-) 

En timme förflyter snabbt och vi packade den med tjejsnack om allt mellan himmel och gjord. Mest återkommande är relationer, jobb och fåfänga. Det är fascinerande hur mycket av en kvinnas tid som går åt till att kretsa kring det yttre... Fascinerande och skrämmande på en och samma gång kan man tycka. Det är genetiskt betingat och att den här bloggen överhuvudtaget existerar och har ett läsarvärde är genetiskt fenomen.

Vi kvinnor vill så gärna räcka till och är så rädda för att inte vara " tillräckliga ". Tillräckligt vackra, tillräckligt duktiga på jobbet, tillräckligt bra i sängen eller tillräckligt goda flickvänner, fruar eller mödrar. Inklusive jag själv:) Det präglar våra beteendemönster gällande det mesta... Denna jäkla prestationsångest!






S:t Eriksloppet- en halv Marathon!

Lördagen den 1 September kl. 16.30  går S:t Eriksloppet av stapeln:) 


Före och efter bilder

Vad menar jag egentligen med att påstå att jag ska nå den " perfekta formen- mitt livs form? " Och varför? En väninna till mig sa att om jag ska blogga under en förvandlings- fas så måste det ju finnas ett referensmaterial...  Sk. före och efter bilder. Jag tog en bild förra veckan då jag startade bloggen och jag kommer att följa upp med en till då jag når mitt mål.

Jag har en fix idé om att komma i super bra form just för att jag fyller trettiofem i sommar. Eftersom att jag redan tränar ca 5 dagar i veckan så är det det inte så mycket mer muskelmassa jag eftersträvar. Jag tycker personligen inte att det är kvinnligt med " gym- brudar " med breda axlar och mini stjärtar. För mig är det snarare att " deffa " och omvandla fett till muskler. Om det inte vore för allt späck som ligger för så hade jag haft synliga magrutor:) 

Min plan är att träna allsidigt med både styrketräning och konditionsträning. Tanken är att så fort snön smälter undan, börja löpträna inför en halvmara ( S:t Eriksloppet ) så att jag har något mer fixerat mål än kosmetiskt.  Utöver träningen så är det kost, kost och kost som är A och O för att göra sig av med underhudsfett. Under mars och april kommer jag att skära ner mycket på kolhydraterna och lägga fokus på bra proteinkällor med fet fisk ( lax, makrill ) som bas eftersom fet fisk innehåller fleromättade fetter. 

Efter dessa två månader så kommer jag att ta det lite lugnare för att ge kroppen en chans till återhämtning. Som kvinna ( särskilt efter trettio ) måste man tänka på att alltför hår träning och strikt kost kan påverka fertiliteten negativt.

Före...


Ladda med Whey Protein innan träningen


Perfekt mellanmål

Efter jobbet ska jag gå ner till min vän Benny som är butiskchef på Budo & Fitness butiken på Sveavägen och köpa Whey Protein. Jag brukar alltid ta en drink på eftermiddagen innan jag ska ner till gymmet och träna vilket jag ska göra i dag:)

 Jag brukar köpa en neutral smak som vanilj för att kunna blanda ner frukter och bär efter tycke och smak. Till exempel så är en favorit att blanda ner frysta jordgubbar tillsammans med lättmjölk och en portion Whey Protein. Det smakar som vilken mumsig milkshake som helst:) Mums! 

PMS besvär?


Lycka på burk

Det var svårt att ta sig upp ur sängen i morse. Jag var så trött och hade mer än gärna legat kvar i sängen hela dagen och bara läst böcker... 

Mitt första bokade möte var med farbror gynekologen på Kvinnohälsan ( Läkarhuset ) ute i Högdalen C. Vanligtvis är jag emot att gå till en manlig gynekolog men farbror Stavros är faktiskt i särklass den bästa gynekologen jag nånsin haft! För att åter- anknyta till ett tidigare inlägg så har jag lidit av svåra depressioner inför mens, sk; " PMS depression " .  Även om detta är ett relativt kortvarigt problem per månad så är det dock återkommande. Summerar man all denna tid på ett år så blir det ju månader av svarta perioder- då det känns som om någon har dragit ner rullgardinen framför ögonen...

Så min underbart lyhörda doktor skrev ut något som heter Fluoxetin Biochemie och det fungerar som akut verkande  " lyckopiller " som man tar 7 - 10 dagar innan mens. Känns super skönt att slippa gå in i ett mörker då det är dags för nästa " rond ". Detta är något som jag tror att fler kvinnor skulle kunna ha hjälp av:) 

Förbränn med vatten

Vatten innehåller inga kalorier men hjälper ändå till att förbränna dem. kan det bli bättre?! Dricker du inte tillräckligt med vatten ( ca 8 glas om dagen ) saktar ämnesomsättningen ner och du kan lätt missta törst för att vara hungerskänslor. Bra att veta om du inte kände till det sedan tidigare:)

Ät ägg till frukost!

Jag läste i Sofis mode ( bilaga till Aftonbladet ) att ägg tydligen är exemplariskt att börja dagen med. Enligt en undersökning från Pennington biomedical research center gick de personer som bytte ut sin vanliga frukost mot två ägg ner tre kilo på åtta veckor.

Eftersom jag alltid börjar dagen med två ägg och en burk makrill ( 2 skivor hårt bröd ) så var det här ett lysande rön att det bekräftade det jag redan visste; att protein stimulerar fettförbränningen och ger en längre mättnadskänsla. 
För att ge fettförbränningen en extra skjuts så kompletterar jag även med ett par CLA tabletter som ökar fettförbränningen i cellerna.

Ta en titt i en kvinnas handväska...

Den här helgen har varit den bästa helgen på mycket länge. Jag har tagit mig tid att äntligen få ordning i mitt hem och nu är det riktigt ombonat och hemtrevligt där. Hemmet är ens borg och trivs man inte där så är det svårt att skapa harmoni i resten av tillvaron. Så är det åtminstone för mig. Är det kaos omkring mig så brukar det oftast återspegla oredan i min själ:) Man brukar säga att; " Ta en titt i en kvinnas handväska så kan du få en känsla hur det ser ut i hennes hem. "

Det är så skönt att vakna upp på en måndag och känna fräsch och utvilad. Istället för uteliv och sena nätter så har jag ägnat mig åt träning, bio, sköna promenader och häng på mysiga fik på söder. Jag har inte satt min fot en endaste gång i city!

Jag kände mig riktigt samlad och " vuxen " då jag stod i köket igår kväll och lagade dagens lunch. Det borde väl vara en självklarhet för de flesta men det är det inte alla gånger för mig. Tyvärr. Men med tanke på min målmedvetenhet med träningen så är det nödvändigt att planera kosten med lite framförhållning. 

Hemmamys med god mat och trevligt sällskap

I kväll ska jag bjuda på middag för första gången i mitt nya hem. Det ska bli väldigt trevligt och jag älskar att laga mat! Med tanke på det celebra besök jag kommer att få så kan kvällen inte bli bättre...

På grund av tidsbrist så  kommer jag att göra något så enkelt som Kyckling med ädelostsås och pasta. Kanske inte den mest magra rätten men det känns som det kvittar på en lördag kväll. Vad är en porttion av pasta, kyckling och ädelostsås om man sätter det i perspektiv till alla drinkar man kan klämma i sig på krogen under en kväll? Omsätt den alkoholmängden i kalorier så känns en hemma kväll med lite mat med ens som ett mycket mer sunt alternativ:) Dessutom är det MYCKET trevligare. Det tycker iallafall jag!

Att jag aldrig lär mig?!

Den största bromsklossen till framgång sitter oftast i huvudet. Oavsett vad det än må handla om; träning, söka jobb, kärlek och etc. Om du utstrålar negativ energi så blir du bemött därefter. Men om du tvärtom - utstrålar välmående, harmoni och självkänsla så kommer oftast mycket positivt att automatiskt komma till dig. Många gånger utan du ens tänker på det...

 Tyvärr ligger det i människans själva natur att inte reagera förrän något går emot oss. Då börjar vi genast klaga, oroa oss och bete oss som att världen håller på att gå under.  Det är rätt patetiskt hur vi välfärdsmänniskor är fantastiskt små i vår  uppblåsta " storhet " emellanåt. Vad har vi egentligen att klaga på? Lite lågkonjunktur, fetma, gropar i låren, mensvärk och trassligt kärleksliv? Herregud, att vi ens har tid! Större delen av världens befolkning måste i första hand bekymra sig över att överleva dagen.

Jag är inte ett dugg bättre själv:) Hela den här veckan har jag gått runt på nålar och känt mig irriterad av olika skäl. Det har funnits massor av väl motiverade anledningar till min bottenlösa frustration och b. la har jag upplevt att jag har varit underprioriterad av mina vänner, inte tillräckligt fit, inte fått tillräckligt mycket bekräftelse av föremålet för min amorösa känslor, känt mig understimulerad och mest av allt har jag oroat mig över lågkonjunktur och räkningar som ska betalas i månadsskiftet. Till och med klagade jag över att jag i ett svagt ögonblick hade lovat ( efter ett par glas vin ) att vara med i Eriks musikvideo och tyckte att det var under min nivå att medverka i ett sådant sammanhang.  " Vad skulle folk tro att jag försökte bevisa?! "

Men så i morse vaknade jag upp till en ny dag och allt kändes plötsligt annorlunda! Jag kände mig nästan glad och jag låg kvar i sängen en stund i morse för att analysera vad den stora skillnaden var med just denna dag, till skillnad från de övriga fyra dagar som hade passerat under veckan? Svaret fick jag då jag gick på toaletten och jag kissade rött:) Att jag aldrig lär mig?! Trettio + fyllda och fortfarande kan jag inte urskilja en PMS svacka! Borde det inte ringa en " igenkänningsklocka " då man går igenom samma process - månad efter månad? 

Nu sitter jag här på kontoret och tycker med ens att jag har bra mycket bättre förutsättningar att leva vidare mitt liv som en respektabel människa, än vad jag ansåg i går. Vad har JAG att klaga över egentligen?! Det mesta som går mig emot just nu är mer eller mindre självförvållat. Istället för att fokusera på motgångarna borde jag värdera allt positivt som ständigt sker runt omkring mig. Kanske borde jag ifrågasätta om JAG verkligen är så mycket mindre självupptagen än vad mina vänner är? Och är JAG så himla mycket mer tydlig i mitt förhållande till killen jag träffar än vad han är? Visst, mitt jobb jag har just nu är inte kanske världens roligaste men jag har åtminstone ett jobb i dessa kärva tider...

 Dessutom borde jag vara fett tacksam över att jag överhuvudtaget fortfarande blir tillfrågad om modelluppdrag och att medverka i olika kommersiella sammanhang i min ålder. Patetisk eller inte? Nu var det ju faktiskt så att Erik valde MIG istället för en tjugoåring att medverka i hans video. Och det beklagar jag mig över?! Fy fan, vad otacksamt! Istället borde jag hjula av glädje och rosa Erik för hans välvilja och engagemang. Och inte minst för hans goda smak;-D

Alla tjejer äter godis då ingen annan ser...

Jag spelade in en musikvideo i går kväll tillsammans med Erik Window. Jag spelar den snygga tjejen som figurerar i bakgrunden medan Erik står för artisteriet och sången. Låten heter Humble ( ödmjuk ) och är faktiskt helt ok. Ni kommer att få se den på Youtube i vår. Don´t worry:)

Jag var lite kluven till att ställa upp i en musikvideo med tanke på min ålder och med tanke på min position i livet... Musikvideos var något som jag tyckte var kul att vara med i för tio år sedan. Vilket var helt förståeligt att en 24 årig tjej tycker:)
Jag är ingen exhibionist av samma anledning längre. Jag behöver inte stå under " spotlighten " och bli sedd till vilket pris som helst som då jag var yngre. Visst, jag gör fortfarande modelljobb och tycker det är roligt då de trillar in. Men de är utav en mer mogen karaktär och bidrar till  ett välkommet extra klirr i kassan.

Efter att ha resonerat med mig själv fram och tillbaka så bestämde jag mig för att skita vad omgivningen eventuellt skulle komma att tycka. Med tanke på att den här veckan har varit rätt tung mentalt så gjorde Erik, som är en helt  galen och underbar, min vecka. Även om det var endast några få klipp som vi filmade så tar alltid filmproduktioner tid och Erik hade försett oss med proviant i form av bananer och Ahlgrens bilar. Jag älskar Ahlgrens bilar! 

Yes, kära medsystrar! Jag får krypa till korset och erkänna att jag föll för frestelsen och kom säkert 10- 15 Ahlgrens bilar bort från målet till " mitt livs form ". Erik bara gapade av förvåning att jag som är tjej och dessutom " modell "  åt godis. Och jag svarade honom att: " Det är klart att tjejer äter godis! Alla tjejer äter godis - åtminstone då ingen annan ser... "


Hur ska man kunna vara allt det där som omgivningen förväntar sig?

Tog en fika på Waynes´Coffe i med min väninna och föredetta kollega Pävi på Waynes´ Coffe i går efter jobbet. Vi diskuterade allt mellan himmel och jord. Mycket kretsade dock kring kvinnlig fåfänga och kampen mot tiden och tyngdlagen.

Pävi tränar mycket liksom jag gör och är noga med att hålla sig i trim. Självklart föds vi med olika genetiska förutsättningar men formen efter tjugofem - trettio kommer inte gratis. Tro mig!
Tiden är sannerligen inte ens bästa vän då det kommer till det yttre. Ibland vet jag inte om den är det för insidan heller? Visst, vi snackar om inre mognad och hur man går från insikt till insikt men det sker ju på bekostnad av en själv. I bland kan det kännas som man gått jävligt många mil i för små skor:) 

Det är inte lätt att alltid leva upp till de förväntningar och outtalade krav som ställs på oss Stureplans tjejer. Jag bor inte på Stureplan men umgås i de kretsarna som äter, tränar, shoppar, går ut och raggar på Stureplan. Man ska vara jäkligt snygg, vara " skön "  och positiv samt hålla sig framme då det vankas premiärer och andra galej. Man ska inte spotta i glaset men samtidigt ska man vara smärt och vältränad för att duga som " kuttersmycke " på de schyssta krogarna runt Stureplan. 

Kombinationen är ibland rätt svår att få till i praktiken. Vilket man helst inte ska erkänna så klart:) Jag kanske inte ser ut som 34 men jag känner mig som 30 + . Jag orkar inte vara " party " 24 h och ställa upp det sociala spelet under vilka omständigheter som helst. Ibland måste jag få dra mig tillbaka och bara pausa allt. Efter ett tag trycker jag på Play igen. " Ränderna går ju aldrig ur ", som man brukar säga. Och det stämmer väl till viss del. För man en viss livsföring år ut och år in så sätter ju det en prägel. Konstigt vore det ju annars? Tänk om det gick att trycka på Rewind?

Undersövd= fet?

Jag kan inte konkret svara på vad det var som störde mig i natt? Men det kändes oerhört frustrerande att vakna 03.45 för att sedan inte kunna somna om förrän runt sju snåret. Jag låg i det längsta tålmodigt och vände och vred på mig, i hopp om John Blunds välsignelse men han narrades med sin frånvaro. Efter en stund steg jag upp. Till min förfäran såg jag grannen, tvärs över gården, sittandes redan vaken och läsa morgontidningen med sin D.N. Synen gav mig omedelbara rysningar. Ångest!

 

Vad sysselsätter man sig med mitt i natten? Jag spelade lite musik på låg volym i köket för att inte störa grannarna. Bläddrade förstrött i La Redoutes postorder katalog för att sedan åter lägga mig i sängen och försöka att somna. Jag minns att det sista jag funderade över var en särskild top som jag plötsligt saknade. Sist jag använde den var i december 2007 men av någon jäkla fåfäng anledning så brann jag av angelägenhet att veta var den har gömt sig. Fånigt:)

 

Jag hade planerat att i vanlig ordning gå min powerwalk till jobbet. På grund av att jag nu var sen var jag tvungen att åka kommunalt. Dessutom hade jag planerat att träna på lunchen och det var lika bra att släppa omedelbart med tanke på min obalanserade start på dagen. Det sägs att smala kvinnor sover i snitt mer än sina överviktiga systrar? Jag är säker på att det stämmer!

 

Då du du inte sover så skickar hjärnan felaktiga signaler till systemet. Hjärnan lurar kroppen att tro att den behöver energi för att hålla sig vaken. Då går vi gärna och små äter snabba kolhydrater som godis, kakor och dylikt. För lite sömn samt stress hämmar metabolismen. Med andra ord så måste jag hålla mig långt borta från kakfatet på kontoret. Alla sockerfällor bör i största möjliga mån undanröjas! Klyschan att ersätta sötsaker med " morotsslantar  i fickan " funkar tyvärr inte. Vem försöker man att lura?

 

 


Eftermiddagspromenad likväl som morgonpromenad

Det finns många fördomar att slå hål på då det kommer till träning. Egentligen är det så enkelt som att eftersträva en balans mellan in- och uttag för att uppnå en slank siluett utan extra hull runt midjan. Det är inte svårare än så trots att vi gärna vill få det till det. Vi vill finna orsaker som egentligen inte finns och genvägar till att tappa kilon som är helt orealistiska. Snabbt ska det gå! Och helst med så lite uppoffringar som möjligt.

Jag ska packa ihop mitt pick och pack för i dag och promenera hemåt som innebär söder om Stockholm. Eftersom jag arbetar i Vasastan så blir det en " promenix " på 45 min sådär. Jag använder mina ben som transportmedel både till jobbet och hem. Det blir 90 minuters vardagsmotion om dagen. Not bad! Många hävdar att det bränner mer att promenera på morgonen än på kvällen. Det är inte sant. Däremot så är det till en fördel att använda morgonpromenader till att förbränna fett om du inte fyller depåerna med kolhydrater innan. Ett tips i så fall är att endast grunda med en proteinshake, gå din promenad i raskt tempo 45 - 60 min för att i efterhand fylla på med en väl sammansatt frukost efter tallriksmodellen.

Mitt livs form vid 35

Denna Blogg kommer att handla om min strävan efter min egna " livs form " som jag lovat mig själv att vara i då jag fyller 35 i sommar. Det kommer att kräva en strikt fokus och en stark målmedvetenhet med tidiga morgonrutiner på gymmet och en konsekvent kosthållning. Uppoffringar av livets goda glädjeämnen som Champagne och godis kommer tyvärr vara ett måste:) Trist, men att spela i division 1 är inte gratis!

Bloggen kommer även handla om kvinnlig fåfänga, återspegla inslag av min vardag och självklart kommer den inte att upphöra med att jag når mitt livs form. Även då jag når den så kommer det bli ett projekt att hålla den. Och är man en livsnjutare som jag så är kampen om att finna balansen i vardagen ännu större än för mer inrutade människor.

Biografi: Mitt namn är Malin Eriksson och jag är utbildad i Fysiologi - och näringslära och har jobbat som Personlig tränare under en tidigare period i mitt liv samt varit  marknadschef  för en av våra mest välkända svenska kosttillskotts grossiter. Dessutom kanske flera av er minns mig från Finest.se med bloggen Malins Hälsa? 

Det går jätte bra att som läsare ställa frågor till mig om kost och träning och jag lovar att i mån av tid försöka att besvara alla frågor. 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0